"NEM ÉN kezdtem a pereskedést!Kedvesü. belevont, belehúz(ott)ebbe a csapdába." Hát persze, mindent rád kellett volna hagynia. Azóta már óriásplakáton meg fizetett hirdetésben "reklámoznád" a "kedvesü" viselt dolgait.
Jogi képviselő
"Nem állítottam, hogy én egy egy "művelt , tájékozott ember vagyok!"
Mi se.
"Tanultam egy jogi kifejezést:KÁRONSZERZÉS!"
Aminek egyébként semmi köze az ügyedhez...
Az, hogy valaki személyiségi jogai megsértése miatt nem vagyoni kártérítést követel, nem káronszerzés.
Már csak azért sem, mert a kártérítési jog egyik alapelve a káronszerzés tilalma, így ha azt jelentené, amire te gondolsz, nem lehetne nem vagyoni kárigényt érvényesíteni...
Egyébként nagyon egyszerű a megoldás, nem kell mást rágalmazni, más személyiségi jogait megsérteni, akkor nem léphet fel nem vagyoni kárigénnyel.
Ha viszont megsérted a személyiségi jogait, akkor ne háborodj fel, hogy emiatt pénzt követel.
A Llenarth azt furcsállja, hogy a személyiségi jog ugyanazon cselekménnyel történő megsértése mindig kározással jár, aminek minden esetben ugyanaz az összege ( 5 Millió forint).
Tehát ha lenne pl. 20 eset akkor a nem vagyoni kár összege összeadva már 100 millió forint lenne és így tovább a végtelenségig. Szerintem ez a tény nem csupán anyagi jogi hanem eljárásjogi kérdéseket is felvet (pl. ügyek egyesítése).
"Én kértem peregyesítést"
Szerintem ezt nem az alperesnek kell kérnie.
Azt, hogy egy ügyben melyik bíróságnak kell eljárnia, törvény határozza meg és a törvény alapján a bíróság dönt abban, hogy van-e hatásköre és illetékessége egy ügyben.
Egyébként meg ha a "szórólapozáskor", meg a "pletykálkodáskor" (jogi nevén: rágalmazáskor) nem zavart, hogy utaznod kell, akkor most miért zavar?
A büntető ügyet a polgári perrel egyészen biztosan nem lehet egyesíteni. Én konkrétan a polgári perekre gondoltam. Itt viszont az gubanc, hogy a te ügyedben bírósági meghagyás került kibocsátásra. Amíg az nem rendeződik (nem kerül sor tárgyalás kítűzésére) addig egyesítésről sem lehet szó. Egyébként a perek egyesítéséből esetleg profitálhatsz is. Amennyiben a sorstársadnak (a másik polgári perben) van jogi képviselője, akkor az ügyvédnek az ügyfele pernyertessége érdekében - bizonyos fokig - téged is védenie kell (egyetemleges pertársaság esetén).
Ott ahol a "kedvesü", bár nem ugyanabban a városban.
"Már januárban is meghívtam az embereket,a békéltetőre-, de nem jött el senki..."
Tényleg nem tűnik fel, hogy az exügyvéded elleni kereszteshadjáratod rajtad kívül nem érdekel senkit?
Ezzel az egész blogolással, szórólapozással, stb. (összefoglalva: az exügyvéded rágalmazásával) mit értél el azon kívül, hogy magadat hoztad nehéz helyzetbe?
Lehet, hogy néhány ember, aki ismeri a sztoridat, és netán ügyvéd kellene neki, majd nem az exügyvédedet fogja megbízni. És?
Majd megbízzák mások, akik nem is hallottak rólad.
Azt amit szeretnél (hogy ne ügyvédkedhessen, azaz zárják ki a kamarából) ilyen módszerekkel soha a büdös életbe nem fogad elérni, csak magadnak okozol kellemetlenségeket, és benne van a pakliban, hogy anyagilag is megszívod.
Tisztelt Egyjogász !
Arra kérnék választ, hogy büntető ügyben a Törvényszéket végzésének írásos elkészítéséhez köti-e határidö? Mennyi a rendelkezésére álló idő ?
Szerintem ha annyira érdekel kérdezd meg tőle priviben - ott az e-mail címe -, amúgy bizonyára oka van amiért valaki csak nich néven van jelen itt a fórumon.
Mondjuk engem sem monalisának hívnak...
Hahó Llenarth!
Mi a pálya?
És attól neked jobb napod lesz ha azt válaszolja: igen, Lajos vagyok. (Szerintem semmi közöd hozzá, másrészt te sem a valós neveden írogatsz.)
Van ismerősöm Misi a beceneve, "civilben" Anikó.
Most szólj hozzá...
A jövő heti "országjáráshoz" minden jót!
Hááát igen, ha valakit ennyire érdekel más neve, úgy lenne az igazi,ha ezt ő is a valós nevén kérdezné....
Ugyan, Llenarthnak nem csak a nevét könnyű kideríteni, de még fénykép is található róla! :)
aki keres talál (én ennyire nem voltam kíváncsi)
Sőt, ha jól emlékszem, a blogján még telefonszám is volt....:))
Na de nem mindenki veszi a fáradtságot (és azt a fél percet), hogy megtalálja a blogját és ő itt kérdezi más nevét...:)
Egyjogász, lehet, ami neked fél perc, az nekem két nap (és lehet fordítva is)
Ha visszakeresel, egyszer valaki leírta, hogy lehet megtalálni a blogját, én ezt most nem teszem meg, nehogy aztán megsértsem valakinek a személyiségi jogait...:)
De ha szépen kéred, majd biztos megadja neked a blogja elérhetőségét...:)))
És attól neked "szebb napod lesz" ha rátalálsz a keresett/vélt Lajosodra?!
Sok egyéb mást sem értesz.
llenarth szóhasználata azért elég jellegzetes, egy-egy kifejezést beírva a google első oldalon hozza a blogot. Szegény lajcsó is várhatja lassan a szórólapokat a lakóhelyén :D
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Debrecenben az ítélőtáblán súlyos korrupcióval vádolnak egy volt bírót; a BKKB-n becsületsértéssel és hivatalos személlyel szembeni erőszakkal vádolnak egy programozót; Fehérváron védek például egy esztergályost, egy biztosítási ügynököt, egy szakmunkástanulót, egy kft.-ügyvezetőt. De folyik büntetőeljárás rendőrrel, taxisofőrrel, végrehajtóval, sőt még tanárral szemben is.
Szóval ezután ne bízz ezen foglalkozásokat űzőkben sem.
És az még milyen vicces, vidám nap lesz, amikor megjelenik egy okos, felkészült, értelmes, jó külsejű végrehajtó és lefoglalja a lakásodat.
Csupa derű, móka kacagás ám bíróságra járni, meg ha az ember ellen 5 millás kártérítési pereket indítanak.....
Megtaláltam - nagy élmény, 100% tömény llenarth, itt legalább kicsit "higul" a többiek által :)
Van erre valamilyen tanfolyam, vagy erre születni kell, hogy egy kb. tíz mondatban leírható eseménytről hogyan lehet tíz kötetetes regényt írni.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02