Jogi képviselő

lajcsó # 2013.04.04. 14:18

"NEM ÉN kezdtem a pereskedést!Kedvesü. belevont, belehúz(ott)ebbe a csapdába." Hát persze, mindent rád kellett volna hagynia. Azóta már óriásplakáton meg fizetett hirdetésben "reklámoznád" a "kedvesü" viselt dolgait.

Egyjogász # 2013.04.05. 10:03

"Nem állítottam, hogy én egy egy "művelt , tájékozott ember vagyok!"

Mi se.

Egyjogász # 2013.04.05. 10:11

"Tanultam egy jogi kifejezést:KÁRONSZERZÉS!"

Aminek egyébként semmi köze az ügyedhez...

Egyjogász # 2013.04.05. 22:01

Az, hogy valaki személyiségi jogai megsértése miatt nem vagyoni kártérítést követel, nem káronszerzés.
Már csak azért sem, mert a kártérítési jog egyik alapelve a káronszerzés tilalma, így ha azt jelentené, amire te gondolsz, nem lehetne nem vagyoni kárigényt érvényesíteni...

Egyébként nagyon egyszerű a megoldás, nem kell mást rágalmazni, más személyiségi jogait megsérteni, akkor nem léphet fel nem vagyoni kárigénnyel.
Ha viszont megsérted a személyiségi jogait, akkor ne háborodj fel, hogy emiatt pénzt követel.

lajcsó # 2013.04.06. 06:23

A Llenarth azt furcsállja, hogy a személyiségi jog ugyanazon cselekménnyel történő megsértése mindig kározással jár, aminek minden esetben ugyanaz az összege ( 5 Millió forint).
Tehát ha lenne pl. 20 eset akkor a nem vagyoni kár összege összeadva már 100 millió forint lenne és így tovább a végtelenségig. Szerintem ez a tény nem csupán anyagi jogi hanem eljárásjogi kérdéseket is felvet (pl. ügyek egyesítése).

lajcsó # 2013.04.06. 13:30

"Én kértem peregyesítést"
Szerintem ezt nem az alperesnek kell kérnie.

Egyjogász # 2013.04.07. 06:30

Azt, hogy egy ügyben melyik bíróságnak kell eljárnia, törvény határozza meg és a törvény alapján a bíróság dönt abban, hogy van-e hatásköre és illetékessége egy ügyben.

Egyébként meg ha a "szórólapozáskor", meg a "pletykálkodáskor" (jogi nevén: rágalmazáskor) nem zavart, hogy utaznod kell, akkor most miért zavar?

lajcsó # 2013.04.07. 07:18

A büntető ügyet a polgári perrel egyészen biztosan nem lehet egyesíteni. Én konkrétan a polgári perekre gondoltam. Itt viszont az gubanc, hogy a te ügyedben bírósági meghagyás került kibocsátásra. Amíg az nem rendeződik (nem kerül sor tárgyalás kítűzésére) addig egyesítésről sem lehet szó. Egyébként a perek egyesítéséből esetleg profitálhatsz is. Amennyiben a sorstársadnak (a másik polgári perben) van jogi képviselője, akkor az ügyvédnek az ügyfele pernyertessége érdekében - bizonyos fokig - téged is védenie kell (egyetemleges pertársaság esetén).

lajcsó # 2013.04.07. 12:52

Ott ahol a "kedvesü", bár nem ugyanabban a városban.

Egyjogász # 2013.04.07. 15:31

"Már januárban is meghívtam az embereket,a békéltetőre-, de nem jött el senki..."

Tényleg nem tűnik fel, hogy az exügyvéded elleni kereszteshadjáratod rajtad kívül nem érdekel senkit?

Ezzel az egész blogolással, szórólapozással, stb. (összefoglalva: az exügyvéded rágalmazásával) mit értél el azon kívül, hogy magadat hoztad nehéz helyzetbe?

Lehet, hogy néhány ember, aki ismeri a sztoridat, és netán ügyvéd kellene neki, majd nem az exügyvédedet fogja megbízni. És?
Majd megbízzák mások, akik nem is hallottak rólad.

Azt amit szeretnél (hogy ne ügyvédkedhessen, azaz zárják ki a kamarából) ilyen módszerekkel soha a büdös életbe nem fogad elérni, csak magadnak okozol kellemetlenségeket, és benne van a pakliban, hogy anyagilag is megszívod.

bébéla # 2013.04.09. 17:20

Tisztelt Egyjogász !

Arra kérnék választ, hogy büntető ügyben a Törvényszéket végzésének írásos elkészítéséhez köti-e határidö? Mennyi a rendelkezésére álló idő ?

monalisa1 # 2013.04.10. 18:48

Szerintem ha annyira érdekel kérdezd meg tőle priviben - ott az e-mail címe -, amúgy bizonyára oka van amiért valaki csak nich néven van jelen itt a fórumon.

Mondjuk engem sem monalisának hívnak...

lajcsó # 2013.04.11. 14:59

Hahó Llenarth!
Mi a pálya?

monalisa1 # 2013.04.12. 07:44

És attól neked jobb napod lesz ha azt válaszolja: igen, Lajos vagyok. (Szerintem semmi közöd hozzá, másrészt te sem a valós neveden írogatsz.)

Van ismerősöm Misi a beceneve, "civilben" Anikó.
Most szólj hozzá...

A jövő heti "országjáráshoz" minden jót!

Egyjogász # 2013.04.12. 10:20

Hááát igen, ha valakit ennyire érdekel más neve, úgy lenne az igazi,ha ezt ő is a valós nevén kérdezné....

Zizzz # 2013.04.12. 10:43

Ugyan, Llenarthnak nem csak a nevét könnyű kideríteni, de még fénykép is található róla! :)

wers # 2013.04.12. 10:51

aki keres talál (én ennyire nem voltam kíváncsi)

Egyjogász # 2013.04.12. 12:45

Sőt, ha jól emlékszem, a blogján még telefonszám is volt....:))
Na de nem mindenki veszi a fáradtságot (és azt a fél percet), hogy megtalálja a blogját és ő itt kérdezi más nevét...:)

wers # 2013.04.12. 12:59

Egyjogász, lehet, ami neked fél perc, az nekem két nap (és lehet fordítva is)

Egyjogász # 2013.04.12. 14:25

Ha visszakeresel, egyszer valaki leírta, hogy lehet megtalálni a blogját, én ezt most nem teszem meg, nehogy aztán megsértsem valakinek a személyiségi jogait...:)

De ha szépen kéred, majd biztos megadja neked a blogja elérhetőségét...:)))

monalisa1 # 2013.04.13. 10:48

És attól neked "szebb napod lesz" ha rátalálsz a keresett/vélt Lajosodra?!
Sok egyéb mást sem értesz.

Sherlock # 2013.04.13. 11:48

llenarth szóhasználata azért elég jellegzetes, egy-egy kifejezést beírva a google első oldalon hozza a blogot. Szegény lajcsó is várhatja lassan a szórólapokat a lakóhelyén :D

Kovács_Béla_Sándor # 2013.04.14. 07:06

Debrecenben az ítélőtáblán súlyos korrupcióval vádolnak egy volt bírót; a BKKB-n becsületsértéssel és hivatalos személlyel szembeni erőszakkal vádolnak egy programozót; Fehérváron védek például egy esztergályost, egy biztosítási ügynököt, egy szakmunkástanulót, egy kft.-ügyvezetőt. De folyik büntetőeljárás rendőrrel, taxisofőrrel, végrehajtóval, sőt még tanárral szemben is.
Szóval ezután ne bízz ezen foglalkozásokat űzőkben sem.

Egyjogász # 2013.04.14. 13:39

És az még milyen vicces, vidám nap lesz, amikor megjelenik egy okos, felkészült, értelmes, jó külsejű végrehajtó és lefoglalja a lakásodat.
Csupa derű, móka kacagás ám bíróságra járni, meg ha az ember ellen 5 millás kártérítési pereket indítanak.....

wers # 2013.04.15. 07:16

Megtaláltam - nagy élmény, 100% tömény llenarth, itt legalább kicsit "higul" a többiek által :)

Van erre valamilyen tanfolyam, vagy erre születni kell, hogy egy kb. tíz mondatban leírható eseménytről hogyan lehet tíz kötetetes regényt írni.