Jogi képviselő

Kovács_Béla_Sándor # 2013.03.30. 08:57

:O)

Annyiszor mondtuk már: teljesen tiszta, és végtelenül egyszerű ez az ügy. Csak te nem érted.

lajcsó # 2013.03.30. 16:59

"Igazán hiányoltam a "körültekintést" a bíróság részéről, még akkor is,ha:-mert olvastam a neten,-hogy ha az alperes nem jelenik meg a tárgyaláson, akkor rögtön a felperes nyer, és pricc,pracc,prucc, amit kér, meg is kapja." Ez van, a bíróságnak az ilyen esetekben nincs mérlegelési lehetősége. Ezért írtam a korábbi hozzászólásomban, hogy az "eljárások elsősorban a jogról szólnak".

Kata999 # 2013.03.30. 20:00

Kedves Egyjogász!

Olyan problémával fordulok önhöz hogy van egy szabad felhasználású jelzálog hitelünk.Egy felhívásra megnéztem a szerződésen hogy kik a tanuk.Nos az egyik a szerződő bank jogásza a másik ami az érdekesebb egy hölgy akinek lakcím ként a Budapesti bank székhely címe van megadva...Ez nekem kicsit furcsa...úgy tudom hogy nem lehet a tanuk lakcíme ugyan az mint a banké.. Szóval az volna a kérdésem hogy ez így jogszerű ön szerint?
Válaszát előre is köszönöm
Kata

lajcsó # 2013.03.30. 20:07

"Van kiút szerinted?" Lehet, hogy egy bocsánatkérés a részedről elegendő lenne.

Sherlock # 2013.03.31. 02:23

Ugyan, a kedvesügyvédnek meg sem kell erőltetnie magát hogy nyerjen, mert még llenarth is azt szajkózza a bíróságon ami az ügyvédnek jó. Az a kérdés, hogy az 5 millát mennyire mérsékli a bíróság.

lajcsó # 2013.03.31. 11:33

Elfogult a Kamara, elfogult a Rendőrség és bizonyára elfogult lesz a Bíróság is ha nem neked adnak igazat. Hát persze! Tudod kinek meséld!

lolkababa # 2013.03.31. 15:07

Én nagyon jót szórakoztam az utolsó 7 oldal olvasásakor,de azért felmerült bennem a kérdés: "Vállon felül nincsenek itt komoly problémák?" Szerintem nem jogi dr-ra lenne leginkább szükség,és ezt most teljesen komolyan mondom!!!

Egyjogász # 2013.03.31. 17:49

"Nem én pereltem be kedvesü.-t."
Pedig azt kellett volna (persze, ha egyáltalán volt miért), ahelyett, hogy a magánéletében kutakodsz, meg rágalmazod. De már ezt is leírtuk ezerszer.

lajcsó # 2013.04.01. 10:15

"nem engedték meg!Máig sérelmem!Hogy a saját ügyem iratait nem nézhetem meg!Persze írtak néhány bikkfangos sort, amit máig sem értek!Sztem ők sem.Ebből is érzékelhető a Kamara elfogultsága." A Kamarát is kötik az eljárási szabályok. Ha az eljárási szabályok nem teszik lehetővé számodra, hogy turkálj az iratok között akkor, ez van ezt kell szeretni!. Egyébként a Kamara eljárása során is lehetőséged lett volna a "kedvesü" állításának ellenkezőjének bizonyítására. Miért nem tetted, ha annyira biztos vagy a dolgodban?

SolnesM # 2013.04.02. 07:50

Köszönöm a magyarázatokat ! wers és pazs !

Látom hogy , lajcsó dicséretben részesült !!

wers # 2013.04.02. 08:57

lajcsó türelme határtalan

Azt nem értem, miért csak őt tartja llenarth komolynak.
Úgy tűnik mi viccelődünk, mikor előirányozzuk veszetdet?

Egyjogász # 2013.04.02. 09:50

Most elszóltad magad!

Ha Lajcsó itt az "egyetlen(viszonylag) komoly ember", akkor ezek szerint magadat sem tartod annak...))

Egyjogász # 2013.04.02. 11:19

"Még az is meglehet, hogy Wers, Egyjogász, Lajcsó egy és ugyanazon személy..."

Sőt, én vagyok llenarth is...

wers # 2013.04.02. 12:14

Hogy én lajcsó lennék, vagy Egyjogász? Egyjogászról nem 100%-de Lajcsóról inkább feltételezem, hogy férfi és jogász. Nos, én egyik sem vagyok (és ezzel az állapottal meg is vagyok elégedve)

Én nem nagyon láttam itt szivatós hozzádszólást, az igaz, néha tréfálkozunk, de magam részéről úgy gondoltam, hogy örülsz az építő kritikának, mert csak jót akarunk neked (mert megkedveltünk, és úgy vélem te egy jó, és őszinte ember vagy, ja, és szerintem érted a viccet).

wers # 2013.04.02. 12:15

Bocs Egyjogász, félreérthetően fogalmaztam, tehát azt csak feltételezem, hogy férfi vagy (és nem azt, hogy jogász)

Zizzz # 2013.04.02. 13:13

Nekem Llenarthról midnig a Neoton Família Don Quijote című száma jut eszembe. :)

wers # 2013.04.03. 10:44

Nekem Llenarthról midnig a Neoton Família Don Quijote című száma jut eszembe. :)” :) találó

Egyjogász # 2013.04.03. 17:09

Látszik, hogy mennyire nem figyelsz, a topictársak
a "Neoton Família Don Quijote című számára" utaltak.

Abban meg ilyen vannak, hogy

"A valóság gyakran a fejére áll,
Ő nekivág akkor, és rémes, hogy néha mit csinál."

Meg: “Ha az ész fejvesztve menekült.
A valóság végül már messze járt,
S ő elindult akkor, hogy átélje, amit kitalált.”

lajcsó # 2013.04.03. 19:35

A búsképű lovag nem rossz hasonlat. Szerintem Llenarth esete inkább a Kohlhaas Mihályéhoz hasonlít. Tegyük fel, hogy igaza van (morálisan). Azonban az adott eszközökkel (plakátolás, blogolás, lejáratás stb.), meg a jelenlegi jogrendszerben nem tudja elérni a célját.

Zizzz # 2013.04.04. 07:06

Bizony-bizony, ugyan nem sértésnek, de nem is bóknak szántam..

Kovács_Béla_Sándor # 2013.04.04. 07:19

Bitang rossz a hasonlat.
Kolhaus Mihály mielőtt önbíráskodáshoz folyamodott, előbb kimerítette az igazságkeresés hivatalos lehetőségeit. Amelyek nem hogy nem szolgáltattak számára igazságot, hanem a korábbi kisebb súlyú sérelmeit sokkal komolyabbakkal tetézték. Továbbá Kolhaus Mihály tisztában volt azzal, hogy amit tesz, az törvénysértő, és vállalta is ennek a következményeit.
Mindamellett az eljárása bizonyos szempontból még eredményes is volt.

Ellenben Llenarth...

Kovács_Béla_Sándor # 2013.04.04. 07:22

Jobb lett volna ha egyszerűen Kolhásznak írom. Elnézést.

Zizzz # 2013.04.04. 09:15

Llenarth, tényként közöltem, hogy amikor olvasgatlak, ennek a dalnak a sorai ugranak újra és újra be. Nem film, nem könyv: kizárólag ez a dal. Alkalmasint olvasd el a szövegét szerintem.

pplord # 2013.04.04. 09:21

Kedves llenarth!

Több sebből is vérzik az érvelésed. Először is lehet, hogy nem Te kezdted a pereskedést, de Te voltál az, aki okot adott rá (plakát, blog). Ugyanis attól, hogy Te igazságosnak érzed az eljárásodat, még nem lesz az, és még kevésbé jogszerű. Az eset összes körülményének ismerete nélkül is meggyőződéssel állítom, hogy kimerítetted a rágalmazás és a becsületsértés törvényi tényállásait. Ugyanakkor nem jártad végig a hivatalos utat, ez pedig a másik probléma.

A t. forumozó társak már többször elmondták, de Te valamiért mindig elengedted a füled mellett: pert kellett volna indítanod a volt ügyvéded ellen. Ez lett volna az egyedüli jogszerű és igazságos válasz a nem megfelelő képviseletedre (feltéve, ha igaz ez).

Az eseted egyébként nem egyedi: az eddigi tapasztalataim azt mutatják, hogy az emberek döntő többsége az állambácsitól várja, hogy majd az megoldja a gondjait és/vagy fogalma sincs, hogy mi a helyes megoldás a problémájára. Amikor a rendőrségre kellene menni, elmennek a jegyzőhöz, amikor bírósághoz kellene fordulni, levelet írnak a Navracsics miniszternek vagy a gombócmannak.

Állításod szerint Te egy tájékozott, művelt ember vagy. Mégis hogy tudtál idejutni? Teljes döbbenet...

Zizzz # 2013.04.04. 12:18

"Állításod szerint Te egy tájékozott, művelt ember vagy.

Na jó, de messziről jött ember azt mondd, amit akar. Vagy amit nem szégyell:)