Jogi képviselő

Egyjogász # 2013.05.26. 14:46

"Mint mondottam már:én vagyok az ÉLET!"

Na az baszna be...:)))

Egyébként az egyik "legnehezebb eset" tanácskérőm eddig egy 80 körüli igazi falusi nénike volt, de negyedjére ő is megértette amit pofáztam neki.
Na ebben a topicban századszor feltett kérdésekhez képest neki akkora jogérzéke volt, hogy simán elmehetett volna alkotmánybírónak...:)))

Sherlock # 2013.05.26. 16:38

Miért kellene? Semmi sem változott az ő részéről.

lajcsó # 2013.05.26. 17:16

"Hogy most az ellentmondásomon alapuló perben kedvesü.nek kell-e fizetnie előre perilletéket, mint felperesnek, vagy marad az "illetékfeljegyzése"?" Marad. Az ellentmondásoddal nem egy új per kezdődött, hanem az eredeti folytatódik.

"Nem lesz munkájuk!Így is túl sok az ügyvéd, és kevés a fizetőképes kereslet az ügyvédek irányában!"
Hú, de megijedtünk!

baloghmiki # 2013.05.26. 19:31

Üdvözlök mindenkit a Fórumon ..Kérdésem a következő az igen tisztelt jogi szakemberekhez...Édesanyámnak van egy kültelki kis földje,amelyet idén egy 'Úr",önként és csupa jóindulatból felszántotta és elvetette kukoricával...A nélkül ,hogy a Tulajdonost megkérdezte volna...Amikor kint voltunk a földnél természetesen ő közölte a hírt..És azzal indokolta.hogy a szomszéd földje az ővé és bevetette kukoricával,persze hogy a mi földünk ne heverjen parlagon a miénket is felszántotta és elvetette..Persze én azonnal beköptem a gyertyán ,hiszen hogy mer valaki dönteni egy idegen ingatlan használatáról...Kérdésem Mit követett el az úr,és milyen büntetést kaphat vagy van kilátásban..

wers # 2013.05.27. 05:11

Biztos fogja is téríttetni a kieső munkanapjai szánát.Kár, hogy nincs munkája...
Sajnálatos, hogy megbízói nem igazán vannak...De majd kiderül, ha bizonyítja, mennyi volt a bevétele 2012-ben.

Nem biztos, hogy a 2012 bevétele lesz az alap, hisz akkorra már rendesen rongálrtad az ő jó hírnevét (és miattad csak annyi, amennyi)
Lehet, a meg nem valósult megbízásokat veszik alapul.

Egyjogász # 2013.05.27. 06:11

Ez is olyan jellemző, hogy megint nem az érdekel, ami rád tartozik.
Ha a volt ügyvédednek kell fizetni bármit is a perben, majd a bíróság felhívja, hogy fizessen, ha nem, nem.
Ez a te perbeli helyzetedet, kötelezettségeidet mennyiben érinti?

wers # 2013.05.27. 06:44

Most kedvesü. nézegetheti a papírt.Mármint az én büntetésemről...
Esetleg végre megtudhatnánk, mi van benne?

Könyv # 2013.05.27. 06:57

Tudom, hogy magamra szabadítom az indulatokat, de a jogi képviselő témában annyi hozzászólás van, mint égen a csillag. Bár én kapnék egyetlen választ!

Harmadszor kérdezem, mit tehetek, hogy el tudjak helyezkedni? Ugyanis a volt KÜLFÖLDI munkáltatóm nem hajlandó kiadni a kilépő papíromat, mely tartalmazza, hogy nem tartozom senkinek, nincs levonandó a béremből.

wers # 2013.05.27. 07:04

Könyv, amennyiben nem adja ki a papírokat, szólítsd fel írásban, de ettől még elhelyezkedhetsz, hisz lehet több munkaviszonya is valakinek, az új munkáltató bejelent egy nappal az első munkanap előtt, aztán majd ők felveszik a kapcsolatot a régi cégeddel.

monalisa1 # 2013.05.27. 09:39

Ilenarth

Lehet elkerülte a figyelmemet de ha kérhetem légyszíves azt a próbára bocsájtást ismertetni: mi miatt, mennyit és mennyi időre.

Üldözni fog a hálám...

Egyjogász # 2013.05.27. 10:43

Visszhangos volt a terem és átesett egy vak komondoron (a kettő közül valamelyik) és nem hallotta az ítéletet, fellebbezni meg azért fellebbezett (azt sem tudni mi ellen), mert a volt ügyvédje nem fellebbezett.

wers # 2013.05.27. 10:47

és nem akart rákérdezni, mert fáradtnak látszott a bíró (mondjuk ha hozta itteni formáját nem csodálom, ha lefárasztotta)

wers # 2013.05.27. 10:47

és nem akart rákérdezni, mert fáradtnak látszott a bíró (mondjuk ha hozta itteni formáját nem csodálom, ha lefárasztotta)

hattyúdal # 2013.05.27. 11:29

A vak komondor újra lát! :)
Józsi visszaszöktette Terikét, lesz heted-hét országra szóló lakodalom :P
(mese volt, igaz se volt....)

wers # 2013.05.27. 11:33

kétszer írtam volna?

lajcsó # 2013.05.27. 11:39

"Egyáltalán:jár két(2( büntetés egyazon ügyben?(A blogom)"
"Akkor most a polgári is elmarasztalhat a blog miatt?"
Naná, hogy el, sőt itt már a további jogsértéstől (blogolás) is eltilthatnak! A kártérítést szerinted minek találták fel?
Ugyanaz a helyzet mint pl. rongálás esetében: a büntetésen túl még az okozott kárt is meg kell téríteni.
Egyébként korábban a már erre a kérdésre is kaptál választ.

lajcsó # 2013.05.27. 11:42

"fellebbezni meg azért fellebbezett (azt sem tudni mi ellen), mert a volt ügyvédje nem fellebbezett." Llenarth féle logika. Bár az is lehet, hogy egy újabb öngól. (Ezt már korábban kifejtettem)

lajcsó # 2013.05.27. 11:49

baloghmiki!
A buzgó gazda birtokháborítást követett el. ( Ez nem bűncselekmény.) Birtokvédelemért az illetékes jegyzőhöz fordulhatsz.
A termés téged illet, viszont meg kell térítened a gazda számára a művelési költségeket (szántás, vetés stb.).

Teca40 # 2013.05.27. 12:57

Tvaj áprilisban beadtam a leszázalékolást és már majus 8-án mentem első fokra a hónap végén jött is a paír hogy elutasitottak 35% kaptam. Fellebeztem, másodfokon tavaj szeptember 20-án voltam, többszőr telefonáltam mindig azt mondták várni kell, ez év április 29-én kaptam egy levelet hogy a nav-ra várnak mert először rossz adatokat üldtek ki. Tehát egy éve huzodik megoldás nélkül közben meg kivizsgálásrara járok májtranszplantáció miatt. Meddig lehet ezt még huzni?

Könyv # 2013.05.28. 01:50

Köszönöm szépen, Wers!

wers # 2013.05.28. 05:08

szívesen Könyv

Kovács_Béla_Sándor # 2013.05.29. 05:20

Akkor azért külön fizetned kell. De szomorú látni, amikor valaki beleesett egy mély gödörbe, és most ás, csak ás lefelé rendületlenül.

wers # 2013.05.29. 05:24

szerintem csak szórakozol velünk

kértem beadványomban a ház bontási költségeit, az el nem végzett munkáért visszajáró pénzt.

??? milyen beadványról beszélsz?

wers # 2013.05.29. 06:07

llenarth, csak arra gondoltam, hogy ennyire nem fogod fel, milyen helyzetben vagy?
Ha megítélik ellened (márpedig esély nagy) amit kedvesü kér, ki tudod majd fizetni? Vagy majd a te lakásodat is árverezik? És ha tényleg felfüggeszetettet kapsz, ugrik az erkölcsid. Ha tényleg tanár vagy, nem alkalmazhatnak állami iskolában.

lajcsó # 2013.05.29. 06:22

"Majd a T. Bíróság korrigál." Ebbe azért ne éld bele magadat! Semmi garancia nincs arra, hogy számodra kedvező döntést hoz a Törvényszék.
"Ez abszolút igazságtalan!" Hát persze! Ami veled történik a mind igazságtalan. Na, nem már!