Ez nem gond, kell keresni olyan közjegyzőt, aki nem a feleségét dugja/nem a férje keféli (ismerek ilyet én is, úgyhogy ezzel nem lesz probléma), aztán el kell menni a lakóhelyére "szórólapozni" és "pletykálkodni" (értsd: rágalmazni), és garantáltak az újabb perek....:)))
Jogi képviselő
"Egyszerű? Illetékmentes?"
Igen. Csak van egy rossz hírem: ahhoz is ügyvéd kell!
Bár lehet közjegyzővel is. Úgy egyrészt valószínűleg drágább, másrészt meg közjegyzővel bizonyára még úgysem pereskedtél.
Az embereknek jobb, tartalmasabb elfoglaltságuk is van mint non-stop veled diskurálni, főleg legtöbbször hiábavalóan... Vélem senki sem hiányolna ha egy időre szüneteltednéd magad.
Sziasztok! Tanácsra lenne szükségem.Van egy vállalkozó fiam,akit én hoztam ebbe a házasságba és még egy, akit a férjem hozott a házasságunkba.Mindkettő jól él,lakásuk van családjuk.Született egy közös iker gyerekünk,akiknek csak ezt a házat tudjuk adni.Szeretnénk ha a mi halálunk után a házat és ami benne van mindent ők örököljenek.Ha el kellene adni, ez a két gyerek ,nem tudna egy másik lakást venni a maradék pénzből,és így vita sem lenne.Meg lehet e oldani, ha én írom meg,a végrendeletet, és tanúkkal aláíratom? Nyugdíjasok vagyunk, és nincs pénzünk ügyvédre, ráadásul az egyik gyerek már jó ideje munkanélküli.Előre is köszönöm.
Szerintem Ilenarth már kóros eset, már nem képes leállni, egyre inkább árt saját magának.
"Majd még néhányszor feljelent új büntetőkön kedvesü. és akkor 'halmozódik" ugyebár, és tényleg börtönbe juttat..."
Te juttatod magad börtönbe az ilyen beírásokkal, mint ez a legutóbbi is, hiába figyelmeztet itt már mindenki, századszor is.
És igazából nem is értem, mi ezzel a célod itt, hogy leírod ugyanazokat a bűncselekményt megvalósító mondatokat százszor is.
Ez kb.olyan, mintha valaki notóriusan lopna egy boltból, és ő lenne felháborodva, hogy a bolt minden alkalommal feljelenti, mert így még majd börtönbe kerül a végén.
A bíróság nem süket és nem vak, azonban ő dönt, hogy a kilónyi "terhelő bizonyítékból" mit, ha egyáltalán...
"megússzák egy kis ejnyével,"
Mit reklamálsz? Te is megúsztad!
"Mennyi rejtett, rejtőző bűnöző lehet Hazánkban."
Hát elég sok. Ezt úgy hívják jogi szaknyelven, hogy "látens bűnözés". (Csak, hogy tanulj valami újat is.)
„Nekem meggyőződésem, hogy a Kedvesem, aki ü., és nem byalex, szélhámos és csaló!”
Akkor indulhat az újabb büntetőeljárás. Szerintem te tényleg ülni fogsz.
„Jól eltérítettétek a témát, vakvágányra”
nem hittem volna, hogy lehet ezt a topikot eltéríteni
hogy ne rontsam el a nickeket, általában másolom, és úgy írom, ahogy ő, ahogy te is írtad, ahogy regisztrálta magát
nick neveknél általában nem fontos a nagy kezdő betű, az nem név, és általában nem is jelent semmit, mint pl. az én erős felindulásból elkövetett nevem is. (sokadszorra azt írta, hogy ez már szerepel, és elkedtem találomra sorba ütni a betűket, fönt sorna jön a w e r - t-vel nem folytattam, mert nagyképűség lett volna, ha magam értékesnek, becsesnek nevezném el, alattu ott az s, na, gondoltam az jó lesz, ez biztos nem jutott még senki eszébe)
T. wers!
Biztosan Te látod jól, én egyiküket sem "ismerem" fórumosként sem.
Nekem mindenesetre úgy tünt, hogy a nagy gé hiánya legalább annyira fájt groszfater@gmail.com-nak, mivel naggyal írta magáról az elvárandó nevénél.
Pedig hát regisztrálhatta volna naggyal is, de nem tette.
Vannak sokan, akik az aláírásuknál is kifejezetten kisbetűvel írják mind a vezeték, mind az utóneveiket és el is várják, hogy a nem hivatalos levelezésben ezt tiszteletben tartsák akik tudják.
A fórumokon ezért azt kell alapnak venni, ami a felhasználói név.
Nekem is sokkal inkább állna arra a kezem, hogy a megszólításban mindig naggyal írjam a kezdőt, mert így illő, ez van bennem, de ez a netes világ már más, mint amiben én nevelődtem, ezért tudom, hogy lehet, akkor leszek illetlen valakivel, ha megváltoztatom nagybetűre azt, amit ő kicsivel regisztrált be, vagyis neki így a kedvesebb.
Alanti esetben a kis gét is javította nagy gére a fórumtárs, vagyis fájt neki a kicsi.
Én így láttam, de nem tudhattam, mi van a hátterükben.
Te vélem, régebbről ismered őket.
llenarth, máris akad, aki megvéd
tollasposta, szerintem groszfaternek nem a helyesírással van gondja, hanem a becézgetős stílussal
"Nem Groszfati hanem Groszfater, nem vagyok a barátod
és az ellenséged-sem.
Ahogy a jogot nem tiszteled úgy az embereket sem !"
A laikus fórumtárs szemszögéből nézve nem úgy látszik, mintha llenarth (sajnos nem találok megfelelő betűtipust a két elsőre, elnézést, hogy találomra két l betűt írok, bár lehetne két nagy I is, nem tudom, melyik a helyes) nem tisztelné az embereket, s Önt.
A netes illemszabály alapján a fórumozó használatos és ezért a megszólításnál elvárható felhasználóneve betű szerint pontosan a megjelenített név.
Ha a szabály szerint várja el bárki hogy megszólítsák, akkor a kisbetű helyett sem várhat el nagybetűt, éppen azért, mert ő volt az, aki kicsivel regisztrálta azt, pedig megtehette volna naggyal is.
Ha helyesbíti llenarth (vagy IIenarth) Önre irányuló címzését, akkor nem várhatja el a Groszfater-t, csak a groszfater@gmail.com - ot, így, csupa kisbetűvel, ahogy Ön beregisztrálta.
Egyébként meg vannak fórumozók (még talán ügyvédek is) akik szerint nem kellene felakadni azon, ha a nevek nem helyesen vannak írva, mert egy-ét betű hiány, vagy többlet nem szabad, hogy bárkit is zavarjon.
Nem hinném, hogy Önt megbántani akarta volna llenarth (LLenarth, IIenarth ?)
Nem kell mindjárt rosszra gondolni.
Ez tényleg ártatlannak tűnő volt.
Az én olvasatomban mindenképpen.
Látom, hogy sokan ekézik llenarth fórumozót, én nem olvastam az esetét, de amikre néha rálátásom van, mikor itt idózöm, soha nem éreztem, hogy llenarth rosszindulattól lenne vezérelve.
(ha valóban valódi fórumozó egyáltalán)
"mert érdekel, hogy milyen védőügyvédek lennétek, ha lehetnétek!"
Tegyük fel én vagyok a védőd.
Első indítványom:
Tisztelet Járásbíróság!
Indítványozom a vádlott elmeorvosi vizsgálatát!
:))
Ritka, hogy mona ilyen szűkszavú
Monalisa, csatlakozom a legutolsó hozzászólásodhoz,
kb. ennyit érdemes Léni beírásaira most már reagálni...:)))
Llenarth:
Egyes országokban van "börtönturizmos"., jó pénzért utazási iroda szervezi és akit érdekel a benti világ (...), többi hasonlóval pár napra rájuk csapódik a cellaajtó. (Arra fel kell készülni, hogy a legrosszabbat fogják tapasztalni és átélni, hogy aztán "oda" ne kívánkozzanak többé.)
ß... nekem van
miért tanítják Magyarországon így, hogy sárfeszesz?
(inkább meg sem ígérem, hogy megtanulok írni)
semni = senki
„Valaki védjen már meg!”
Téged magadtól kéne megvédeni, és arra tényleg nem vállalkozik semni.
Nem Groszfati hanem Groszfater, nem vagyok a barátod
és az ellenséged-sem.
Ahogy a jogot nem tiszteled úgy az embereket sem !
„Hallatlanul érdekel a börtön világa.”
Megkapod, addig úgy-sem nyugszol,...
Nem mellesleg az ítélkezés - amit te mindenáron és nagyon öntelt módon saját magadnak vindikálsz - István és László idején is királyi (tehát állami) monopólium volt.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02