„Ha sem a rendőrségen nem, sem a kamaránál nem, sem a bíróságon?”
Arra még nem gondoltál, hogy talán nincs igazad? Ennyi ember egyszerre hülye?
Jogi képviselő
Azt soha nem lehet előre tudni, hogy egy fellebbezés sikeres lesz-e; így aztán nemigen van különbség a sikeres és a sikertelen fellebbezés munkadíja között. Ami egyébként szabd megállapodás tárgya.
Kérdésem a következő:
Hol és milyen jogi fórum előtt kérhetek/kérhetünk német nyelvtudással rendelkező jogi képviseletet Ausztriában folyamatban lévő munkaügyi szabálysértési eljárásba. Akár költségmentesen...
Ebben az eljárásban munkavállalók vagyunk. A munkavégzés külföldön volt. A dolgozókat nem fizették ki rendesen és más bonyolult helyzetet ismertünk meg. A Bécsi "Arbeiterkammer" előtt folyamatban lévő eljárásban tudtuk meg, hogy hamis okiratot nyújtott be az osztrák foglalkoztatónk, annak bizonyítására, hogy kifizette a dolgozókat.
Aki tud ebben segíteni jelezze:
köszönettel: S. Magdolna
Az előbbi kérésemmel kapcsolatban privátban is kereshetnek. beállítottam az E-mailem.
Büntető ügyben bűnügyi költség van. A gyanúsított és később vádlott útiköltségét nem térítik. Amennyiben a vádlottat bűnösnek találják, a bűnügyi költséget neki kell megfizetni. (addig az állam előlegezi). Ilyen költség lehet a tanú útiköltsége, esetleges szakértői vélemény költsége, stb.
Mert ez a törvény.
Már párszor elmondtuk, ha alkalmas volt a becsület csorbítására akkor megvalósult a cselekmény, a többi nem számít. Pont.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Hajrá Sherlock!!!:)))
(Úgy látom, te jó leszel ügyvédnek, ha az ügyfél huszonötödjére sem érti/hajlandó megérteni a dolog lényegét, akkor sem kivágod az irodádból, hogy a jövőben védje a Nőtanács, hanem nekifogsz huszonhatodjára is.)
A Btk.-ban nagyon sok olyan tényállás van amelyekben a cselekmény elbírálása szempontjából az elkövetés motívuma közömbös. Pl. teljesen közömbös, hogy valaki miért lop, miért tanúskodik hamisan, miért garázdálkodik stb.
Ezek közé tartozik a rágalmazás is. Nincs olyan menthető körülmény, ami bárki számára indokoltá tehetné más rágalmazását.
Már régebben is meg akartam kérdezni: te mit tanítasz?
(jogi tanácsot, s az ügyeddel kapcsolatos állásfoglalást tőlem ne várj, én már régebben figyelmeztettelek, hogy le kellene állni, de úgy viselkedsz, mint egy gazdátlan fűnyíró... Annyit azért csak meg kell mondjak: még mindig nem késő egy alapos megbánás)
Ebben a chatben vita folyik vagy segítség?
Mégegyszer... ;)
Kérdésem dióhéjban a következő:
Hol és milyen jogi fórum előtt kérhetek/kérhetünk német nyelvtudással rendelkező jogi képviseletet Ausztriában folyamatban lévő munkaügyi szabálysértési eljárásba. Akár költségmentesen...
Ebben az eljárásban munkavállalók vagyunk. A munkavégzés külföldön volt. A dolgozókat nem fizették ki rendesen és más bonyolult helyzetet ismertünk meg. A Bécsi "Arbeiterkammer" előtt folyamatban lévő eljárásban tudtuk meg, hogy hamis okiratot nyújtott be az osztrák foglalkoztatónk, annak bizonyítására, hogy kifizette a dolgozókat.
Aki tud ebben segíteni jelezze:
köszönettel: S. Magdolna
megorka: nem azért nem kapsz választ, mert ez itt Ilenarth topikja, hanem mert a magyarországi kamarákba bejegyzett ügyvédek nem jogosultak Ausztriában eljárni, ha beszélnek németül, ha nem. Úgyhogy (akár ingyenes...) segítséget Ausztriában kell, hogy keress. Azon kívül, hogy az itteni jogászok nemigen járhatnak el Ausztriában, nem is igen értünk az osztrák joghoz, sajnos.
Llenarth: teljesen laikusként nekem az ügyedről az jutott eszembe, hogy ezek szerint úgy gondolod,ha a szomszédom ellopja a tyúkomat, ezért én ellopom bosszúból a malacát, akkor szerinted én nem követek el ugyanúgy bűncselekményt, ahogy ő? Szerinted engem az a tény felment, hogy de ő kezdte, ő is lopott, és én csak miatta (válaszként) csináltam?
Oké, de ahelyett, hogy a magánéletébe mászol/másztál, miért nem jelentetted fel csalásért?Vagy miért nem adtál be a szerinted jogosulatlanul felvett munkadíjára fizetési meghagyást?
Hihetetlen...
Kíváncsian várom, hányszor ítélnek el, mire egyszer majd megérted.
„Tudod kinek meséltem el először a Házban ott, nyáron?A helyi ügyész édesanyjának.”
Aki ezek szerint, abban a „cigóval telített 10emeletes panelház-ban” lakik, mint az ügyvéd, akinek nem volna szabad, mert leminősíti. Remélhetőleg, az ügyészről is megvan a véleménye, aki az édesanyját ilyen közegben hagyja élni.
Az első együttérzés után már nemigen lehet mást gondolni, mint hogy mindenki jól járna, ha az eljárást valódi büntetés zárná. Ezzel a zavaros mentalitással nem lehet mások, főleg nem diákok szocializációjában részt venni. Nem hiszem, hogy itt bárkinek védeni kellene még llenarthot attól, hogy kiharcolja a büntetését, mert jujuj, akkor nem lehet közalkalmazott.
Ahogy igaza van abban, jogos, hogy a munkáját csak rosszul végző, vagy el sem végző ügyvéd se jusson munkához (más, hogy ezt nem az ügyfél egyedül dönti el), azt is jogosnak kell éreznie, hogy az adóiból ilyen mentalitású és viselkedésű nevelőt a többség nem szeretne „köz”alkalmazni.
"azt is jogosnak kell éreznie, hogy az adóiból ilyen mentalitású és viselkedésű nevelőt a többség nem szeretne „köz”alkalmazni" - ez nagyon szép megfogalmazás volt. :)És nagyon igaz.
Csak sajnos a hölgy szemellenzőt visel, saját vélt/valós igazán kívül mást nem lát.
Ez már messze nem normális.
Ha ez az ügyvéd megkeresné az iskolát, a szülőket, egy hasonló lejárató (és valóságalappal rendelkező)kapmánnyal, hogy ez a pedagógus egy őrült, zaklató, aki még a családtagjait is megkereste (élettárs kiskorú gyerekével beszélt?!) stb., akkor ahhoz vajon mit szólna kedves Llenarth?
A zaklatás bűncselekményét alpaesetben akkor követi el valaki, hogy "abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetőleg mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, rendszeresen vagy tartósan mást háborgat, így különösen mással, annak akarata ellenére telekommunikációs eszköz útján vagy személyesen rendszeresen kapcsolatot teremteni törekszik, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
Azt, hogy ezt megvalósítottad-e, neked kell tudnod.
No, szegény Hagyó, amint épp vígan él. Neked legyen mondva. Jó, ha megússza 5 év alatt.
Nem haragszom én. De valami ámulatra méltó, hogy nem érted, amikor a saját érdekedben figyelmeztetnek.
llenarth
Tudod, azért értenek/értünk meg Tégen nehezen, mert kicsit másképp gondolkodunk.
Én úgy működöm, hogy ha hajat akarok vágatni fodrászhoz megyek, ha beteg vagyok orvoshoz, és ha jogi problémám van (inkább ne legyen) akkor jogászhoz fordulok. Persze nem vagyunk egyformák, és ettől szép színes és kerek a mi kis világunk.
Na peszre levághatom maganak a hajamat, de annak eredményét inkább ne képzeljük el. :) (jujj még a gondolat is)
De ettől még nem haragszik rád senki, a te dolgodat úgy intézed, ahogy akarod.
Senki nem haragszik rád, ez a te életed, nekünk személyesen attól se nem jobb, se nem rosszabb, hogy megfogadod-e, amit mondunk vagy nem.
Csak tényleg az érthetetlen, hogy az elmúlt másfél évben számos alkalommal elmondtuk, sokan, nem egyszer, hogy mi lesz a következménye annak, amit csinálsz. Te láthatóan fütyülsz rá és csodálkozol, hogy mégis megtörténik.És ez az egész ügy nálad már nem csak rögeszme, rosszabb annál. De ettől még ez a te életed, azt kezdesz vele, amit akarsz.
A két pert egyébként nem fogják egyesíteni.
Nem kell bunkónak lenni ahhoz, hogy a kéretlen leveleket zaklatásnak minősíthessék (mert, gondolom, már nem az ügyedben érdeklődsz). Nem fogják figyelni a gépedet, egyszerűen kikérik a szolgáltatótól az IP-címhez tartozó adatokat és abból tudni fogják, hogy te írtad az üzeneteket. Valamint, ha van egy kis eszük, arra is rájönnek, hogy Ilenarth te vagy és a fórumos beírásaidat is csatolják. Félreértés ne essék, nem drukkolok, hogy ez legyen, de legyél rá felkészülve (erre is figyelmeztettünk már).
Nem kell hazudnod: nem kell azt mondani, hogy az ügyvéded megfelelően elvégezte a feladatát, ellenben az eljárások azért folynak, mert olyanban ütötted az orrod, amihez semmi közöd, még akkor sem, ha az ügyvéded rosszat tett. Ráadásul úton-útfélen ezeket mindenkivel megosztod, akiknek ráadásul szintén semmi köze hozzá. Ha ezt megérted, sokat segíthetsz magadon.
De bedöglött ez a topic. Csak nem lesittelték az exügyvédje ellen harcoló topictársat?:))
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02