Jogi képviselő

pazs # 2012.01.13. 12:27

A bíróság nem nyomozo és nem nyomoztat. Az eléje tárt bizonyítékok és a felek nyilatkozatai alapján megállapítja a tényállást és ítéletet hoz.
Azt jól tudod, hogy például bankszámlához te nem férsz hozzá, de ha indítványozod, akkor a bíróság igen, de ezt csak akkor fogja megtenni, ha elárulod, mit akarsz azzal bizonyítani és az adott bizonyítandó tény releváns a bíróság előtti ügyben.
Büntetőügyben ugyanez a helyzet: a bíróságon elvileg már nem derülhet ki semmi új, mert már minden (a bizonyítékok is) benne van a vádiratban, amit az ügyészség állít össze a nyomozás eredménye alapján.

pazs # 2012.01.13. 13:00

Azt a bankot kérdezi meg (ha szükségesnek tartja egyáltalán), amelyiket te mondod. Ha azt akarod, hogy mindegyiket kérdezze meg, akkor sorold fel mindet név szerint.
Ha a második házasságában nős (és még nem vált el, pedig valaki mással él), akkor nincsenek a második házasságából válási papírjai...
Vannak ilyen emberek, igen.

Sherlock # 2012.01.13. 17:19

Nem unod még?

pazs # 2012.01.13. 18:05

Ilenart: nem.
Sherlock: ezt tőlem kérdezted? :)

Lhotse # 2012.01.13. 18:58

Szerintem Ilenart az ítélet indokolásából tudja meg, hogy mi a pálya... Pénzbünti szagot érzek.

Kedves Ilenart! Kérlek, tedd közzé (természetesen anonomizáltan) az ítéletet teljes terjedelmében, indoklással!

Előre is köszönet!

Gabicsek # 2012.01.14. 21:13

a "bűncselekmény helye" a meghatározó?Na, de ilyen kis ügyben?

Teljesen mindegy, hogy kis-, vagy nagyügy, a hatáskör az elkövetés helye szerinti bíróság.

pazs # 2012.01.16. 08:51

Nektek az a feladatotok, hogy mindenkinek válaszoljatok, ugye?
Egyáltalán nem.

Kedves együttérző gesztust meg jogásztól nemigen fogsz kapni, az szereptévesztés lenne.

pazs # 2012.01.16. 16:08

Ez azért van, mert együttérzéssel egy jogi eljárásban nem megy az ügyfél semmire.

ha ügyvéd lennék, csak olyan ügyet vállalnék, ahol tuti én nyerek,-mármint az ügyfél számára
Ebből hamar kinő az ember, különben felkopik az álla. Jogi segítségre a tuti vesztesnek is van szüksége.

Kíváncsi vagyok, mi volt a meghallgatáson. Mikor is lesz a nagy nap?

pazs # 2012.01.16. 16:59

Ha kell illetéket fizetni (én nem tudom, bevallom őszintén), akkor arról kapsz végzést.

Sherlock # 2012.01.19. 09:19

Te járnál a legjobban, ha próbálnád befejezni ezt a kutyakomédiát, mégis csak egyre jobban belehajszolod magad. Mindenki világosan megmondta, hogy a bíróságot nem fogja érdekelni az a része ami annyira sérti az igazságérzetedet. Ügyvédre nincs pénzed, a perköltségre lesz?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.01.19. 18:36

Hát igen. A bíróknak se könnyű...

Lhotse # 2012.01.19. 20:18

Igen, az ügyvéd legalább kizavarhatja az irodából az ügyfelet...

Gabicsek # 2012.01.19. 21:17

Minél hosszabbak az irományok, annál kevesebb az esély a végigolvasásra.

lajcsó # 2012.01.20. 08:15

A bíró akkor szokott "berágni" amikor a felek a századik figyelmeztetés után is eltérnek a tárgytól és hablatyolnak mindenről ami éppen eszükbe jut. Valószínűleg ez történt llenarth-al is.

wers # 2012.01.20. 11:37

Kitartásod bámulatos llenarth.
Azért annyit megjegynék, ha jól emlékszem, Te eleve fenntartásokkal fogadtad a női bírót látatlanul, azért valld be, Te sem adtál neki sok esélyt, hogy bejöjjön Nálad :)

egrikislany # 2012.01.20. 15:33

Kedves fórumozók, segítséget kérnék!

Budapesten folyó munkaügyi perem végső szakaszához gyakorlott, gyors észárású és jó kommunikációs képességgel rendelkező jogi képviselőt keresek sürgősen.

egyri.kislany@citromail.hu

Köszönöm

Egyjogász # 2012.01.22. 06:01

Nem akartam előre leírni, de nagy biztonsággal mérget mertem volna venni rá, hogyha a bíróságon is ezeket adod elő, amit itt, meg ilyen bő lére ereszett terjedelemben, akkor a bírótól ilyen reakciók várhatóak.
Látom, hogy nem érted/nem akarod érteni, de egy rágalmazási perben (leegyszerűsítve) a bíróság azt vizsgálja, hogy rágalmaztál-e vagy nem (a valóságbizonyítás kapcsán meg azt, amit már korábban leírtam), azaz ez a per tárgya, és a bírót baromira nem érdeklik az oda nem tartozó előadásaid (az ügyvédi kamara mit csinált és mit nem, meg hogy az ügyvéd félredug-e vagy nem, stb.).
Egy nyugodtabb bíró ennek ellenére hallgatja ezeket egy darabig, egy célratörőbb, határozottabb viszont nem.

Dr.Attika # 2012.01.22. 06:21

Kedves "egrikislány"! Önnél mit jelent a végső szakasz? Per szempontjából a végső szakasz az, amikor a bíróság jogerős határozatot hoz. Ott pedig már jogi képviselő nem szükséges, mert a felekre csak a végrehajtás hárul.

egrikislany # 2012.01.23. 07:09

Dr.Attika!

Munkaügyi peremben a jogellenességet másodfokon jogerősen megállapító végzés már megszületett. Jelenleg az követelt összegen vitázunk az alperes volt munkáltatómmal. Az ügy azért bonyolult, mert a munkaviszonyom jogellenes felmondását megelőzően és azt követően is, a mai napig gazdasági társaságok tagja vagyok, ahonnét osztaléban részesültem, amit az alperes, mint megtérült jövedelmet kéri figyelembe venni a bíróságtól. Én úgy tudom az osztalékot nem számítják be, de a témával kapcsolatban van egyéb tisztázandó dolog is. Szerintem 1-2 tárgyalás várható még az ítélet előtt, de az alperes időhúzásra is "játszik", így szerintem az ítélet után most is fellebbezni fog.

Sherlock # 2012.01.23. 09:24

Az alperes lakóhelye szerinti bíróság az illetékes, illetve a munkahelye szerinti, ha az nem azonos a lakóhellyel. Kártérítési perben lehet még illetékes a károkozás helyének bírósága. Az illeték 24 000 Ft.

lajcsó # 2012.01.23. 13:16

A tetted okára azért nem kívácsi senki, mert az ügy elbírálása szempontjából a motívum nem releváns.

lajcsó # 2012.01.23. 15:10

A példáid nagyon rosszak. Az emberölés elbírálása során a nyereségvágy, erős felindulás, bosszú stb. azért releváns mert tényállási elem. Amennyiben a te motívumod is tényállási elem volna, akkor a bizonyítás arra is kiterjedne.

lajcsó # 2012.01.24. 08:31

llenarth!

A te tényállásod az alábbi:

Rágalmazás
179. § (1)399 Aki valakiről, más előtt, a becsület csorbítására alkalmas tényt állít vagy híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást

1. aljas indokból vagy célból,
  2. nagy nyilvánosság előtt,
  3. jelentős érdeksérelmet okozva követik el.

Én a te esetedben, konrétan - az általad leírtak alapján (szórólapozás) - (2) bekezdés b) pontjára gondolok.

A fenti rendelkezés a büntetőjogi tényállás. Az eljárás során a bizonyítás kizárólag arra irányul amivel téged vádolnak. Amennyiben a vád tárgya nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás, akkor a bizonyítás egyrészt arra irányul, hogy a cselemény más(ok) előtt történt-e, másrészt az általad használt tényállítás becsület csorbítására alkalmas-e, harmadsorban pedig arra a cselemény nagy nyilvánosság előtt követted-e el. Az, hogy a cseleményt miért követted el, ebből a szempontból nem releváns.
Más volna a helyzet ha téged aljas indokból vagy célból elkövetett rágalmazással vádolnának. Akkor a motívum - mivel tényállási elem - releváns lenne.

lajcsó # 2012.01.24. 15:48

Én nem azt állítottam, hogy téged a rágalmazás alap és valamennyi minősített esetével vádolnak. Csupán - a szórólapozás ismeretében - tippeltem a nagy nyilvánosság előtti elkövetésre. Azt, hogy téged mivel vádolnak neked kell tudnod! A panelház lakóinak közössége már nagy nyilvánosságnak számít. A bosszú mint motívum aljas indoknak számít. A jogos védelemre való hivatkozásod pedig marhaság.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.01.25. 15:47

Nem az ügyészség, de vádlott leszel. Sőt, már az vagy.