Galambok-ÁNTSZ


b1515 # 2004.06.22. 12:38

:) állatszerető emberek vagyunk és nem szegény galamb hibája hanem aki tartja.. elég bizonyíték az ha látják a falunkat?

Karika # 2004.06.22. 12:30

A hozzászólás befejezése nagyon tetszik. Az, hogy jogilag helytelen megoldás lenne, na bumm, a lényeg, hogy a beavatkozás milyen látványos, és eredményes. Az ügy pozitív megközelítését kérem...

szajbertattila # 2004.06.22. 12:19

szerintem birtokháborítás miatt kérni lehet a jegyzőnél, de utánna - vagy egyből - bíróságtól is, hogy tiltsa el a szomszédot a birtokháborító magatartástól - azaz a szabályoknak megfelelően tartson vagy ne tartson ott galambot.

Ehhez azt kell bizonyítani, hogy a birtokháborítás van: azaz önmagában az, hogy a galambok nem másfél órát vannak kint nem gond ha viszont komoly zajt okoznak, büdösek és piszkítanak - ez már birtokháborítás.

Bizonyítékként felhasználhatók fényképfelvételek, és tanúk is - tehát önmagában az, hogy akkor minden rendben volt, amikor kijött a hatóság - még nem zárja ki a perindítás lehetőségét. Viszont bizonyítani annak kell, aki állítja, hogy zavarja őt a másik, és meg kell jelölni, hogy pontosan miben áll ez a zavarás.

A birtokháborításon való eltiltáson túl kártérítési igény is eléőterjeszthető, ha pl. újra kell festeni a falakat, vagy gyakrabba kell újra feszetni stb.-tehát ha van kár ...

a parittyás megoldás pedig jogilag helytelen megoldás lenne ...

b1515 # 2004.06.22. 12:04

Talán tud valaki segíteni az ügyben. Hátsó szomszédunk galambokat tart (bevallása szerint 30 db-ot, de szerintünk többet) és 15 japán kakast. 4 éve húzódó ügy ez, mi csak 2 éve költöztrünk ide, de a szomszédunk már többször bejelentést tett az Önkormányzatnál, hogy a galambjai egész nap kint vannak és a kakasai meg büdösek. Kötelezték, hogy építsen zárható trágyatárolót és a galambjait csak 15 és 16:30 között reptesse. Azóta is egész nap kint vannak a galambok, az egész házunkat körbe piszkították, mivel egy 2 éves ház és még nem teljesen kész a tető, így beköltöznek a gerendákra, résekbe és az ürülékük folyik a falon, a medencénketz nem tudjuk használni, a terasz tele van ürülékkel, a kutyánk vize és étele szintén. A szomszéd ismét bejelentette, amit már mi is aláírtunk, erre azt válaszolták, hogy az ÁNTSZ kint járt és mindent rendben talált, a galambok be vannak zárva és tisztaság van és fellebbezésnek helye nincs. (ehhez hozzá kell tenni hogy a tyúkólja egy másik háztól 3 méterre van a 8 helyett). mit lehet tenni még ilyen esetben? az nő csak röhög rajunk, az Önkormányzat meg neki ad igazat..idén szeretnénk beszínezni a házat, de így ezt sem merjük. Köszi a segítséget!