Olvastam az indító levelet. Senki nem reagált arra, hogy azért kéri a befogadó ny-t, hogy "hazavihesse a kórházból a gyerekét".
Ez mit jelent? Nincs bejelentve a kismama a kérdéses lakásba és bejelentett lakás nélkül nem viheti el csecsemőjét az anya? A Szülészeten kérik az anya lakcímkártyáját?
Ha ez így van, akkor nem emberségesebb dolog, ha aláírják a befogadót - és esetleg azon nyomban egy másikat, melyben azt visszavonják? A kismama a kórházban csak az elsőt mutatja meg, a második védi a befogadókat.
Csb
befogadó nyilatkozat
A befogadó nyílatkozatot vagy megadjátok vagy nem, a döntés- a kockázat a tiétek.
Szakmai jellegű segítségre akkor lesz szükség amikor 1) a gyermek miatt majd nem egykönnyen lehet kitenni a lakásból, 2) ha egy csomó bérletdíj- és közműszámla tartozást háthahagyva eltűnik a sűrű ködben...
Kedves monalis1!
Köszönöm a hozzászólásodat valahogy mi is hasonlóképpen gondoljuk és hát valóban a segítő szándék az ami a dolgot után járást indította el.Remélem szakmai jellegű hozzászólás is érkezik majd!!Pulcsi
Vannak idős-, beteg- támasz nélküli emberek, akik valószínűleg örölnének egy ottlakó nőnek -akár kisgyermekével együtt is-, hogy ne legyenek magukra, elesettségükre - akár önzetlenül is befogadnának egy ilyent "a" kisszobába.
Egyházi- és társadalmi szervezetek biztosan tudnának a nőnek neveket/címeket mondani, aztán a kapcsolatfelvétel, a remélt kölcsönös szimpátia...
Senki sem köteles xy gondját magára vállani, a lakást ki lehet adni "problémamentes" bérlőnek is.
Mível x időig bérli a lakást, és ha ez alatt a gyermek megszületik, van hová hazavinnie. Az hogy "a" lejárat után hová tovább a gyermekével, az legyen az ő gondja.
Én nem javasolnám, több okból sem. Előszőr is hiába van a nőnek jelen idő szerint állása/fizetése, senki és semmi nem garantálja azt, hogy a nemsokára egyre csökkenő bevétele miatt gond nélkül tudja fizetni a lakbért és a rezsit. Aztán vélhetően az "apukáról" nem tudnak semmit, lehet hogy ez zűrös pasas...
Továbbá a bérleti idő lejártával -egyben a fentiekre is figyelemmel-, a baba okán nehéz lesz majd a lakásból kitenni a nőt.
A lényeg: amikor a lakást bérbeadták vélem egy szingli nővel kötöttek szerződést, a megszületendő gyermek befogadásáról valószínűleg nem volt szó.
Külön: én alapból gyermekpárti vagyok - van három nevelt gyermekem is, és unoka is már, de itt a fórumon százszám az olyan beírás ami a bérlő miatti problémákról szól.
monaLuis
laikus hozzászóló
Kedves Segítők!
Bérleti szerződést kötöttünk a férjem lakására egy hölggyel aki most várandós.Van az önkormányzatnál bejelentett állása a bérleményt eddig rendesen fizette.Azzal a kérdéssel fordult hozzánk, hogy aláírnánk e egy befogadó nyilatkozatot neki.Mit tanácsolnak milyen jellegű legyen ez a nyilatkozat határozott idejű gondolom célszerűbb.Milyen következményei lehetnek ha ezt a papírt aláírjuk?Van e olyan dokumentum amit ilyenkor magunk felé biztosítéknak alá kell íratni vele.
Ő azért kéri ezt a lapot,hogy a gyermeket kiadhassák neki a kórházból!Érdekes ez egy kicsit nem?Vagy csak én vagyok aggódós?Köszönettel:Pulcsika
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02