Tisztelt Fórumozók!
Tanácsot szeretnék kérni a pénzem visszaszerzéséhez.
Történetem dióhéjban:
Még tavaly megrendeltem néhány nyílászárót egy kft-től, mellyel egyszer már csináltattam ablakcserét 2009-ben. Akkor nagyon meg voltam elégedve velük, ezért nem is kerestem mást, hanem e-mail-ben rákérdeztem foglalkoznak-e még nyílászárók cseréjével. Jött a válasz: "persze, természetesen, mire volna szükségem”. Majd következett az egyeztetés, felmérés stb. A megrendelőt elküldte e-mail-ben, én aláírtam, ő visszaküldte a kft bélyegzőjével és aláírásával ellátva, majd befizettem a számlájára az előleget. (Megjegyzem a 2009-ben történt megrendelésemnek ugyanez volt a menete. Számlát 2009-ben is csak az ablakok beépítése után kaptam, gondoltam most is úgy lesz. Számlám tehát nincs róla, csak a banknál feladott pénztári befizetési bizonylat, melyen szerepel a neve, szla. száma és az összeg, amit befizettem.)
2012. nov. 7-én elküldtem bankszámlájára az előleget, ezután telefonos megkeresésemre közölte, hogy megérkezett az összeg nov. 9-én. A megrendelőn szállítási határidőnek 5-6 hét van feltűntetve.
December 11-én beszéltem vele telefonon, akkor azt mondta, hogy 19-én hívjam, mert vagy meglesznek az ablakok 22-éig, vagy csak január 7-e után. Itt még türelmes voltam - hiába kifutottunk a határidőből –, mivel egyszer már meg voltam elégedve vele, megbíztam benne. Jóhiszemű voltam, gondoltam: karácsony, új év első hete, szabadságolás stb.
2013. jan. 11-én - miután hiába vártam, hogy jelentkezzen -, telefonon hívtam többször is, de sosem vette fel, az üzenetrögzítőn hagyott üzenetemre nem reagált. Ezután e-mail-ben is megkerestem, de erre sem kaptam tőle választ. Majd elkezdtem keresgélni a neten a kft után. Megtudtam, hogy kényszer-végelszámolást rendeltek el ellene 2011. június 29-én, majd 2012. november 6-án végrehajtást. Tehát amikor én befizettem bankszámlájára az előleget az egy nappal a végrehajtás elrendelése előtt volt. (Valószínűsítem, tehát hogy ő már tisztában volt a pénz felvételekor, vagy talán már a felméréskor is azzal, hogy ebből a megrendelésből nekem nem lesz nyílászáróm.)
Több kérdésem is felmerült az ügyben:
1. Végelszámolás alatt levő kft használhat-e olyan bélyegzőt, amelyen nincs feltüntetve, hogy végelszámolás alatt van?
2.Egyáltalán működhet-e tovább a kft?
3.Elegendő bizonyíték-e a pénzem visszaköveteléséhez az aláírt és bélyegzővel ellátott megredelő, és a banki pénztári befizetési bizonylat?
4. Tegyek-e feljelentést a rendőrségen csalás miatt?
5. Hogyan követelhetem vissza a pénzem minél előbb?
A válaszokat előre is köszönöm.