Tisztelt Fórumtársak!
Napokkal ezelőtt tértivevényes levelet kaptam az egyetemtől, ahol a diplomámat szereztem. A levélben kérik, hogy fizessek be 22 500 Ft-ot és elmaradt pótvizsgacsekkekre hivatkoznak.
Az egyetemi rendszerbe belépve valóban látszik egy tartozás, amely 2010. novemberében lett rögzítve, azonban én 2010. júniusában diplomáztam és ezzel együtt megszűnt a hallgatói jogviszonyom. Ha jól emlékszem, akkor diplomaosztó előtt rendezni kell mindenféle tartozást éppen azért, mert a diploma átvételével a jogviszony megszűnik, a felek elismerik, hogy nincsenek követeléseik.
Személyesen megjelentem az egyetem tanulmányi osztályán, hogy tisztázzuk a dolgot. Felvetettem a jogviszony megszűnése utáni kifogásomat, de közölték, hogy a követelés jogos, mert a tartozás még a jogviszony fennállása alatt keletkezett, de ezeket a befizetéseket csak a következő félévben összesítik és akkor kell befizetni.
Mit gondolnak a Kedves Fórumozók, mit tegyek? Nevetségesnek tartom, hogy másfél évvel ezelőtti tartozást akarnak behajtani, ráadásul véleményem szerint jogalap nélkül. Várom véleményeiket, megjegyzéseiket, tanácsaikat.
Üdvözlettel:
Attila