Elköltözhet - e a 18 éves fiam?

osmi # 2012.07.15. 19:22

Az én csemetém 13 évesen indult milliomosékhoz örökbefogadásra a számítógéppel a hóna alatt, pedig csak az unatkozó gyerek mellé hívták szórakoztatásra...:)Rendbejött.

Legislator # 2012.07.15. 17:24

Nem egy biztosítás ma így kezdeni egy életet...Kire számítson az ember, ha nem a családjára.

Sunshine after the rain.

Egyjogász # 2012.07.15. 12:29

"úgy tervezi szerintem,hogy a milliomos barátjáéknál majd el lakhat sőt azt hiszi a szavaiból kivéve,hogy fel is karolnák"

Hát ja, mert a világ tele van karitatív milliomosokkal, akik szegény sorsú fiatalembereket támogatnak - a semmiért. Persze....

Ha oda is fogadják, keményen meg fog ő fizetni valamilyen módon a "támogatásért".

szafika # 2012.07.15. 10:28

.... egy szülőnek rossz gyereke nincs / gondolom én , nem mindenki van így vele / sose tudnám azt mondani a gyerekemnek , h ide többé nem jöhet , míg élek , addig itthon mindíg helye lesz , kire számíthat egy gyerek ha s.arba van , mint a szüleire ?! / persze, nekem nem volt a gyerekeimmel sose egetrengető problémám / de nem is igazán értem , hogyan gomdolja az a fiatal emberke ,h becuccola haverhoz ?! mert akármilyen kedves vendég , 3 napig untig elég !

lajcsó # 2012.07.15. 09:51

"Hát ő úgy tervezi szerintem,hogy a milliomos barátjáéknál majd el lakhat sőt azt hiszi a szavaiból kivéve,hogy fel is karolnák." Majd rá fog jönni - hamarabb mint gondolnád - hogy ez nem így működik.

gyémánt # 2012.07.15. 08:09

Hát ő úgy tervezi szerintem,hogy a milliomos barátjáéknál majd el lakhat sőt azt hiszi a szavaiból kivéve,hogy fel is karolnák.De hiába mondom neki,hogy ez nem fog hosszú távon működni meg hogy egy idő után fog hiányozni a családja.És igen közöltük vele,hogy ha innét kiteszi a lábát akkor ide vissza ne kullogjon ha még se jön be a számítása és azt is közöltük vele hogy tölünk semmire ne számítson .De tegnap ő össze is pakolt két táskát amire rákérdeztem,hogy akkor ezt már vehetjük annak hogy elköltözöl?Azt felelte hogy nem még csak dolgozni megy vissza.De ez hülyeség mert szinte a kabátokon és öltönyein kívül minden ruháját el vitt.Már az is megfordult bennem hogy most ő pesten a barátja szüleinek előadja hogy mi elzavartuk stb hogy megsajnálják és majd ha úgy reagálnak hogy maradhat akkor marad és viszi itthonról a többi cuccát ha meg nem úgy állnak hozzá ahogy ő elképzelte akkor hazajön.

lajcsó # 2012.07.14. 20:29

Elköltözhet ez nem vitás.Csak az a kérdés, hogy hová? Továbbá miből tervezi fenntartani magát? Én a helyedben a tudomására, hoznám (még ha nem gondolod komolyan akkor is): amennyiben elköltözik otthonról, abban az esetben tőletek nem számítson semmilyen anyagi támogatásra.

osmi # 2012.07.14. 16:54

Kedves Gyémánt!
Tartsd otthon, szenvedj, és hidd el, hogy elmúlik ez az időszak. Ha kiengeded egy életre "elvághatja" magát a kamasz.

ius latratus # 2012.07.14. 16:52

off

18 évesen gitárral a nyakamban, két szelet kenyérrel, egy üveg borral, meg két barátommal mi is nekivágtunk a világnak.
Egészen a nyíregyházi (sóstói) erdőig utaztunk a nyíregyházi lakótelepről, ott éjszakáztunk az erdei pihenő padjain, majd hajnalban olyan hidegre ébredtünk, hogy mindhárman elindultunk haza.
Persze, erről is a szülők tehettek, mert csak.
Határozatlan időre felfüggesztettük azon szándékunkat, hogy világhírű zenészként megmutassuk a szüleinknek: okkal lázadoztunk.
Egyébként okkal, de hát senki nem értette meg...
:)

On

monalisa1 # 2012.07.14. 16:42

Meglásd rövid idő és hazakullog lógó orral - jó esetben, vagy belekeveri magát valami balhés dologba.

De tényleg nincs mit tenni, ő egy éretlen fiatal "felnőtt".

hunfrakk # 2012.07.14. 12:05

elköltözhet

pappcs # 2012.07.14. 12:04

Ha bejár, akkor bejár, ha nem, akkor nem. 18 felett amúgy se tanköteles. Hivatalosan semmit se lehet tenni ez ellen.

gyémánt # 2012.07.14. 07:47

És mi van az iskolával?Mert még 1 éve van.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.07.14. 07:22

Nagykorú, cselekvőképes személyért? Milyen alapon lennél?

gyémánt # 2012.07.14. 06:58

És akkor már nem vagyok felelős érte?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.07.14. 06:52

Igen.

gyémánt # 2012.07.14. 06:45

Két hét múlva lesz 18 éves a fiam és el akar költözni itthonról.Még iskolába jár most fog jövőre érettségizni,már ha lefog ezzel a hozzá állással.A gond az,hogy én elváltam az apjától 11 éves korába aztán ő az apjánál maradt de amikor ráunt 1 év alatt az apja akkor szó szerint abban az egy szál ruhában ami éppen akkor a gyereken volt kirakta a lakásom előtt.Se betegkártya,se iskolás cuccok stb nélkül.Felruháztam,mindent megkapott,hogy ne legyen hátrányba a hugától aki velem maradt válás után is.Közben újra férhez mentem és próbáltuk újra építeni az életünket ugyanis elég csúnya vállásom volt és ahogy lehet mondani teljesen kisemmizett a volt férjem szinte.A lényeg hogy, nem vagyunk milliomosok de pl a fiamnak is fogszabályzót csináltattunk magán orvoshoz járt,abba a középiskolába kezdett ahol szeretett volna bár ez nekünk elég sokba volt mert távol van és kollégista és a heti utazgatás+költőpénz+kaja itthonról és az iskola elvárásainak is eleget téve egyenruha,kemény havi osztálypénzek stb.De ha össze is húztuk a nadrágszíjat hogy neki meglegyen,ő ezt nem értékelte soha.Van egy milliomos osztálytársa aki a barátja lett és most is elment hozzájuk nyárra dolgozni azzal,hogy legalább segít nekünk a nyári fizetésével.Hát mondanom sem kell ő azóta hetente tölti a telefonját és kitudja mire költi a pénzt amit hetente kap de haza egy fillért sem ad.Amikor ezt szóvá tettem, hogy úgy ment el dolgozni hogy segít nekünk akkor az volt a válasz,hogy jó,hogy nem már azért fogok gürizni,hogy a ti számláitokat fizessem ki.Ja és megjegyezte hogy mient 18 ő elköltözik.Belekóstolt a gazdagok életébe és teljesen kifordult magából.De már én sem bírom vele mert mióta vissza került hozzám az apjától egy kezelhetetlen gyerek lett akivel gondok voltak az álltalános iskolában és gondok vannak a kollégiumban is és itthon is állandóan azt mondogatja hogy 18 éves vagyok,de semmit nem segít ,abból áll a napja délbe felébred eszik és internetezik,állandóan csak szégyenkeznem kell miatta,de mégis kiálltunk mellette.Most tanácstalan vagyok mert szivem szerint hagynám hogy belekóstoljon a nagybetűs életbe,de nem tudom hogy nekem károm származhat e ebből.Mármint ha tanköteles akkor elengedhetem e vagy köteles vagyok itt tartani?A családi pótlékot kérheti e ő saját magának és köteles vagyok e ha elköltözik az iskolában felelni érte ha gond van vele stb.?