Önálló bírósági végrehajtó elleni panasz!!!


drbjozsef # 2021.02.19. 09:21

bocs wers,

összecsúsztak a hozzászólások, látok a kérdezőnek írtad.
Elnézést.

drbjozsef # 2021.02.19. 09:20

Állítottam ezzel ellentéteset?
A "túlspilázod" kifejezést ki kellene bontsam?

wers # 2021.02.19. 08:28

A kérdés amúgy az elején volt: Hol tudok panaszt tenni önálló bírósági végrehajtó ellen, mert nem hajlandó elküldeni 7 éve az egyenleg közlőt

Én olvastam a választ gerberától

végrehajtási kifogással élhetsz, amit a végrehajtónak megküldve kell előterjeszteni.

papinianus88 # 2021.02.19. 08:18

albastrossz:

Fordítva azon a bizonyos lovon. Egyrészt 7 év alatt csak vehetted volna a fáradtságot arra, hogy az iratbetekintési jogosultságod alapján - ügyfélfogadási időben - megnézzed az iratanyagot, feltegyed a kérdéseid, amit nem értesz és a végrehajtó adekvátan tájékoztasson. Amennyiben ez sem elég, a 35/2015 IM rendelet szerint lemásoltatod az egész aktát, kifizeted a oldalanként az árát és átnyálazod (esetleg egy ügyvéddel).
7 év alatt addig jutottál el, hogy e-mailben kérj tájékoztatást? Hidd el, ha postai úton vagy e-papíron írsz a végrehajtónak: tájékoztat.
Azonban e-mail alapján ember? Mi az e-mail címed albatroszakirály@gmail.com? Semmilyen személyes adatot, releváns információt nem adhat ki a végrehajtó neked e-mailben, honnan tudhatná ki gépészkedik a másik oldalon.
Amúgy havonta nem kell küldenie neked semmit, legfeljebb a bevételi bizonylatokat állíthatja ki arról, hogy a letiltásból végrehajtási költségként miket számolt el, ez nyilván postázásra kerül.
Végezetül, ha letiltásod volt és a végrehajtást kérőnek utalt a munkáltatód, akkor csak abban az esetben tudja a végrehajtó mekkora az aktuálisan fennálló követelés, amennyiben a Vht. 40 §-a alapján bejelenti a követelés csökkenését a jogosult a végrehajtónak. Ahogy említettem, ha vetted volna a fáradtságot a hivatalos levelezésre, személyes ügyfélfogadáson megjelenésre: már túl lennél a tájékoztatáson vagy azon, hogy a végrehajtó hivatalosan megkeresse a végrehajtást kérőt, hogy nyilatkozzon mikor, mit kapott.
Ui.:1. „miszerint minden hónapban köteles tájékoztatni az adóst a még fennálló és a már levont összegről egyaránt” mit gondolsz a végrehajtó, aki állami kényszer alapján foganatosítja a végrehajtási eljárást, mert te nem teljesítetted a kötelezettségeidet, postás szinten fog mocorogni és remegve küldi meg neked, hogy mi a helyzet?
2.az önálló bírósági végrehajtó intézkedése ellen benyújtott panaszügyek intézéséről, a panaszügyek felügyeletéről és a fegyelmi eljárások nyilvántartásáról szóló 3/2015. (II. 25.) IM rendelet. Erre megkapod a választ nem fogjuk meg a kezedet... Itt megkapod a válaszaidat.
3. Figyelhettél volna gerberára, mert ennek az lesz a vége, hogy a panasz eljárással foglalkozó hatóság (direkt nem konkretizálom) megkeresi a végrehajtói irodát, hogy terjessze be a kérelmed, mivel végrehajtási kifogásnak tekintendő és majd a foganatosító bíróság végzését küldje meg utóbb a részére :) Szóval azt a bizonyos 15 ezres illetéket kezdheted nyalogatni.

albatrossz # 2021.02.19. 08:03

Kedves gerbera317

A kérdést feltettem, azért egy ilyen fórumon jó lenne ha figyelnél is!
Nem az intézkedés vagy az intézkedés végrehajtásával van probléma, köszönöm az illetékről is tudok azért hülyének nézni nem kell. De ez csak a kifogásra vonatkozik. Én maga a végrehajtó ellen akarok panaszt tenni törvényben foglalt kötelezettségei elmulasztása miatt, miszerint minden hónapban köteles tájékoztatni az adóst a még fennálló és a már levont összegről egyaránt. Egyébként nem írkát küldtem ahogy te fogalmaztad meg szépen. Az első levelemre válaszolt, ezután közöltem, hogy ez enyhén szólva nem fedi a valóságot és igencsak hiányos az elszámolás, hiszen évek maradtak ki, ezek után már azt írta, hogy csak hivatalosan kereshetem meg. Akkor az eső levélre miért válaszolt és küldött át minden dokumentumot? A kérdés amúgy az elején volt: Hol tudok panaszt tenni önálló bírósági végrehajtó ellen, mert nem hajlandó elküldeni 7 éve az egyenleg közlőt

villingen # 2021.02.19. 00:50

Üdv!KBS-(kettő külön ügyről van szó)
Grave7
Az autó nálam van.Bejelentettem írásban annál a végrehajtónál aki a- rendbírságot kezdeményezte ellenem a bíróságon-,hogy a gépjármű menetképtelen,és nincs pénzem és módom rá,hogy odavitessem(tréler,stb).Illetve azt is jeleztem neki,hogy másik "kollégái" is igényt tartanak rá,és ha elszállítom akkor bajom lesz.Ennek ellenére rendbírságot szabtak ki reám,mivel nem szállítottam oda az autót!Ahogy mondtam kettővel nem lehet komunikálni.Amúgy mindenki a saját virágát locsolgassa!
A kocsmák pedig zárva vannak.

drbjozsef # 2021.02.18. 16:32

Már így is túlspiláztad, ezek nem voltak kérdések. Csak a "hol".

gerbera317 # 2021.02.18. 15:35

Ez totál nem szabályos
Ezt te állítod, vagy a végrehajtó állítja, hogy aláírás nélkül hatálytalan a bejelentésed vagy kérelmed?
Az eredeti kérelmedre válaszolva: Ha úgy gondolod, hogy a végrehajtó az intézkedésével vagy az intézkedés elmulasztásával megsértette a végrehajtási eljárás szabályait, végrehajtási kifogással élhetsz, amit a végrehajtónak megküldve kell előterjeszteni. Nem hátrány, ha az irkádat aláírod, mert anélkül valóban hatálytalan, valamint, ha nem kézzel írod az egész irkát, akkor két tanúnak is alá kell írnia. Ja, és 15 ezer Ft illetékbélyeget is fel kell rá ragasztani, vagy igazolnod kell, hogy azt más módon megfizetted.
Igazi kérdésed nincsen?

albatrossz # 2021.02.18. 15:30

Üdv mindenkinek.
Szeretnék érdeklődni, hogy hol tehetek panaszt önálló bírósági végrehajtó ellen, mert nem hajlandó elküldeni 7 éve az egyenleg közlőt, hogy mennyivel tartozom még. Sőt amikor e-mailben kértem először küldött egy PDF fájl-t hogy még semmit nem vontak le 7 év alatt (de igen) mikor ezt megreklamáltam közölte, nincs hivatalos aláírás a levélben amiben kértem, nincs felvilágosítás. Ez totál nem szabályos

Grave7 # 2021.02.10. 08:47

@villingen: Az autó még nálad van?
Vagy végül bejelentetted legalább az egyik végrehajtónak, hogy "X címen van a kocsi, Y a telefonszámom, egyeztessünk időpontot, hogy mikor viszik el" és el is vitte az autót?

Kovács_Béla_Sándor # 2021.02.10. 06:51

(Az előző kérdésnél még végrehajtást kérő voltál. Most meg adós.)

Kovács_Béla_Sándor # 2021.02.10. 06:50

Nem a végrehajtó bírságolt meg.

villingen # 2021.02.09. 23:42

Üdv.Sajnos ez nem mese.Úgy,az sem életszerű,hogy az összes végrehajtó(k),mindíg jogszerűen törvényt és és adós érdekeit nem sértve,mindíg szabályosan,sosem hibázva,jogszabályt,és szigorúan törvényt követően járnak el mindíg,és mindenben,illetve nem követnek el bűncselekményt!Ha pedig mégis csak így van akkor nem értem hogy miért mondták a MBVK-nál"nemcsak magának van problémája,így is sok már a panasz a végrehajtókra"

gerbera317 # 2021.02.09. 20:34

Nem életszerű, amit állítasz. Ha több végrehajtó is eljár, és az egyik zár alá veszi (gy.k.: elszállíttatja) az autót, a másikak nem fogják törni magukat, hogy inkább ők akarják zár alá venni. Nem fogom elmagyarázni, miért van így, a lényeg, hogy életszerűtlen, amit állítasz.
Az sem életszerű, hogy az így "hoppon maradt" végrehajtók zártörést kiáltanak. Ezt viszont elmagyarázom, miért: mert ennyire senki sem hülye. A végrehajtók (még a 8 elemivel rendelkezők is!) értenek annyira a végrehajtáshoz, hogy felfogják, hogy ha az egyikük zár alá veszi az autót, és az ezért nincs az adósnál, az nem zártörés. Továbbmegyek: ha mégiscsak zártörést kiáltanak (nem ér hangosan röhögni!), az a kiáltás a rendbírságot kiszabandó bíróságnál mingenképp' süket fülekre fog találni, mivel a titkárok is konyítanak valamelyest a végrehajtáshoz.
Na, szóval nem! A vesztes fél verziója lehet, hogy a kocsmában megértő fülekre talál, de itt, a fórumon aligha. Ide valamivel értelmesebb mesével illene készülni.

villingen # 2021.02.09. 20:19

A valós tényállás harmincezer I.fokon-illetve feljelentés zártörés miatt

villingen # 2021.02.09. 20:17

Üdv!Az ezt megelőző problémához:az ingatlant lefoglalta a végrehajtó,(amit utólag tudtam meg) viszont hiába kértem az árverezést,ennek eleget nem tett,viszont éveken át "csak"a munkahelyét kereste,eredménytelenül.Letiltó végzések kibocsátott sorozata nem vezetett eredményre.Ennek függvényében az elárverezést meg sem próbálta.

gerbera317 # 2021.02.09. 20:16

Valós tényállás nincs?

villingen # 2021.02.09. 20:04

Üdvözlet.
Kérdésem a következő,tisztelt fórumozók!
Ha a lefoglalt gépjárművet három külön végrehajtó el akarja szállítani árverezés céljából,-de csak az egyik tudja,viszont a másik kettő is igényt tart rá-sőt rendbírságot kezdeményeztek meg is büntettek)mit tudok tenni,mert három felé az autót nem tudom szállítani.A végrehajtók pedig egymással vagy nem kommunikálnak,vagy én nem tudok róla!Viszont leveleimre nem válaszol háromból kettő végrehajtó?!Tehát vagy zártörés vagy rendbírság???

wers # 2021.02.01. 07:56

Az ingatlant valószínűleg lefoglalta a végrehajtó

Lehet. Az én esetemben azt foglalta le amire kértem vh.jog bejegyzést (itt 8 ingatlan volt, sok olyan, amivel nem volt érdemes foglalkozni pl. 279/3590 tulajdoni hányad erdő)

Magától nem foglalt semmit.

gerbera317 # 2021.02.01. 07:26

konkrétan kérni a végrehajtási jog bejegyzését
Az ingatlant valószínűleg lefoglalta a végrehajtó, de legalábbis megkísérelte. Az árverés az, amit konkrétan kérni kell. Ha a foglalás meghiúsult (mert a jogosult nem fizette meg a 6600 forintot a földhivatalnak), akkor azt is kérni kell.

wers # 2021.02.01. 05:13

villingen, kicsit macerásabb. Én is azt hittem elsőre, hogy egyszerűbb lesz.

Nem megjelölni kell az ingatlant, hanem konkrétan kérni a végrehajtási jog bejegyzését. Ha megakarsz spórolni plusz időt akkor itt egyben kérjed a bejegyzés után a végrehajtás kitűzését is. Különben ismét csak vársz, és nem érted, miért nem tűzik ki az árverést.

Ez így leírva egyszerűnek és gyorsnak tűnik, de nem lesz az.

Én is inkább itt kaptam használható segítséget, válaszokat a kérdéseimre.

Kovács_Béla_Sándor # 2021.01.31. 22:00

Pont a gyerektartásról a törvény mondja, hogy első sorban bérből letiltással kell végrehajtani. (Pláne, ha esetleg még régi módon, a bér százalékában van meghatározva.)

gerbera317 # 2021.01.31. 21:17

Megjelöltem az ingatlant
Ezzel nem kérted.

villingen # 2021.01.31. 21:03

Persze!Sőt az ingóságokra ugyanúgy kértem,amúgy gyermektartás-díj hátralékokról volt szó.Megjelöltem az ingatlant,kitöltöttem a kérelmet...stb.Mindig csak azzal magyarázta,hogy "keresi" a az újabb munkahelyet.Mire pedig foganatosítaná a letiltást-addigra megszűnik a cég.Majd kezdték előröl.Egyszer-kétszer el lehet ezt játszani,de mindig?

Közben az apuka élt mintha semmi nem történt volna,dolgozott.autót vett,megnősült,stb.

wers # 2021.01.31. 08:22

ingatlan árverés

Kérted?