Önálló bírósági végrehajtó elleni panasz!!!


gerbera317 # 2014.04.07. 20:34

Jókor kérdezel

Nem kérdezett semmit.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.04.07. 19:06

Jókor kérdezel. Lapátoljuk vissza a lóba a szart?

fagyi71 # 2014.04.07. 16:43

Tiszteletem !

Szeretnék gyors segítséget ,kicsalták,ellopták az autómat csináltak vele büntetést a végrehajtó rajtam követeli eddig 250 ezret vont le az utolsó letiltás 63000 ft 2x vonták le mert a végrehajtást kérő parkolási társaság ügyvédje is levonatta ugyanazzal az ügy számmal , ellenjegyzett okiratot (hogy nem nálam volt a kocsi) senki sem nem fogadja el hogy nem nálam volt a kocsi és a rendőrségi tanúvallomásom tudtam még bevinni mert a nyomozás még folyik . És még lenne egy probléma a nyugdíjminimumot sem hagyta rajta a számlámon így ebben a hónapban 0 ft maradt a megélhetésre ,még egyszer megjegyzem nem volt a tulajdonomban az autó amikor a büntetéseket csinálták .

Köszönöm ha segítenek .
Tisztelettel Fagyal Ferenc

Kovács_Béla_Sándor # 2014.02.04. 14:45

Bocsi, hogy ellentmondok, de nem.
Dehogy gond. Pláne ha igazad van. Én kérek elnézést, kevertem a végrehajtást elrendelő bírósággal.

Ildoka 9 # 2014.02.04. 14:42

Írtunk neki!!
Válasz semmi,illetve.hogy
lezárt ügy és majd utalja a pénzt.
Naivak voltunk,de azt gondoltuk,talán a sok zaklatás ellenére majd lerendezi velünk!

gerbera317 # 2014.02.04. 14:25

Szerintem már ilyen levelet írtunk neki.

Szerinted, vagy pedig tény, hogy írtatok ilyet? És ha igen, hol marad a következmény?

gerbera317 # 2014.02.04. 14:21

Pontosabban az első fokú ítéletet meghozó bírósághoz

Bocsi, hogy ellentmondok, de nem.
Vht. 217. § (1) A végrehajtónak a végrehajtási eljárás szabályait és a végrehajtási kifogást előterjesztő jogát vagy jogos érdekét lényegesen sértő intézkedése, illetőleg intézkedésének elmulasztása (a továbbiakban együtt: intézkedése) ellen a fél vagy más érdekelt végrehajtási kifogást (a továbbiakban: kifogás) terjeszthet elő a végrehajtást foganatosító bírósághoz.
225. § (6) Végrehajtást foganatosító bíróságnak azt a bíróságot kell tekinteni, amely mellé az eljáró önálló bírósági végrehajtót kinevezték.

Ildoka 9 # 2014.02.04. 14:15

Szerintem már ilyen levelet írtunk neki.
csak reménykedtünk,hogy nem kell lépéseket tenni.
Ügyvéd Úr! ha nem gond a párom megkeresi Önt privátban,ő többet tud mondani
az ügyről.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.02.04. 13:57

a foganatosító (a végrehajtó székhelye szerinti járás-) bírósághoz.
Pontosabban az első fokú ítéletet meghozó bírósághoz, amely a pertárgy értékétől függően lehet törvényszék is. (A munkaügyi bíróságot itt talán kizárhatjuk.)

gerbera317 # 2014.02.04. 13:55

az ügyvédünk panaszt tett a Pénzügyi felügyeletnél.

Biztos, hogy ügyvéd? Ennyire nem foghat mellé, ha tényleg az...

Levelet kell írni a végrehajtónak, haladéktalanul közölje, mi az akadálya a behajtott összeg kiutalásának, illetve, ha nincs akadálya, akkor az miért nem történt még meg. A válaszadás elmulasztása esetén végrehajtási kifogást kell benyújtani ellene - most figyelj, és az ügyvéded is füleljen! - a foganatosító (a végrehajtó székhelye szerinti járás-) bírósághoz. Nem a kiutalás elmulasztása miatt, hanem a válaszadás elmulasztása miatt. Majd a bíróság szépen utasítja, hogy válaszoljon, és a választ itt közölve megkérdezed, hogyan tovább.

(Lám-lám, KBS-nek is azonnal szemet szúrt a dolog.)

Ildoka 9 # 2014.02.04. 13:51

Azt mondja van egy számlája amire beérkeztek a behajtásról a pénzek.Onnan utalta egy gyűjtőszámlára,ahonnan kifizeti a végrehajtást kérőt és még bankot meg Nav-ot meg még 1-2 személyt. Nem tudom még hova kell neki még utalnia .A lezáró nyilatkozatot,hogy minden rendben ment azt is alá íratta velünk.
Hát a felügyeleti szervet az ügyvédünk mondta.
Meg azt is,hogy az ügyészségre is lehet menni.
Szóval nem tudom most mi van!!

Kovács_Béla_Sándor # 2014.02.04. 13:44

Miféle gyűjtőszámla? És mit keres az ügyben a pénzügyi felügyelet?

Ildoka 9 # 2014.02.04. 13:39

Tisztelt Cím!
Teljes tanácstalanság és tehetetlenség lett úrrá a családunkon.
Végrehajtást kértünk tartozás miatt.
Tavaly júliusban le is zárult az ügy sikeres végrehajtással.
Azóta hiába várjuk az utalást (ami:1.100.000ft)nekünk nagyon sok pénz.Rendezni tudnánk belőle az életünket.
Az önálló bírósági végrehajtó nem hajlandó már szóba sem állni velünk.A pénzt a gyűjtő számlára utalta már 2 hete.Gondolom azt is ő kezeli,ezért nem kaptuk meg!!Már az ügyvédünk panaszt tett a Pénzügyi felügyeletnél.
Meddig várjunk még,mellesleg megjegyzem jól kamatozhat neki a saját zsebére ez az összeg,meg gondolom más pénze is.Megjegyzem itt Veszprémben senkinek sincs jó véleménye az "Úriemberről",már írtak róla az újságot korrupciós ügyek kapcsán.Ezeknek mindent lehet???

Teljes a pánik nálam!!
Mit tegyek,hogy minél gyorsabban megkapjuk a pénzt???
Köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.17. 16:14

Ofkúrsz.

gerbera317 # 2013.07.17. 14:17

Ez félreérthető, mivel a topikcím szerint a kérdező azt hiheti, hogy a végrehajtót perelheti. Hát nem, hanem a végrehajtást kérőt perelheti.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.17. 14:09

Pert indíthatsz. De előtte nem ártana kiszámoltatni egy hozzáértővel, mert ha tévedsz, sokba kerülhet.

Lőrincz # 2013.07.17. 07:47

Hova fordulhatnék még, ha a végrehajtó még egyszer behajtja a már évekkel előtte behajtott tartozás?

Panaszomra sem az ÖBVH, sem a Faktoring nem reagál.

A végrehajtó azzal magyarázza, hogy bizonyos nyugdíjból nem lehet letiltani, így volt időszak amikor a letiltás szünetelt. Majd újból lehetett végrehajtani és ők újra megtették.

A baj csak az, hogy nekem 2010-ben levonták az egész ősszeget! Tehát nem szüneteltetésről, hanem teljesítésről van szó!

Arról nem is beszélve, hogy újra az egész összeget tiltatja a nyugdíjamból!( ami nem reáli, hiszen a Nyugdíj
Igazgatóság hónapokon keresztül már vontak. )

Tud valaki tanácsot adni,hogy milyen felsőbb szinten tehetek panaszt?

Köszönöm

ius latratus # 2013.01.13. 19:22

"Ebben valami 300 ezer forint körüli összeget kér a végrehajtó. Még nem olvastam a levelet mivel nem jutott el hozzám de ez szerintem más ügy.
Azt gondolom hogy a végrehajtó bosszúból előkotort valamit vagy valamit rám próbál kenni. Nagyon érdekes hogy kb akkora az összeg amire felértékelte a kocsimat."

Küldd el az MBVK-nak ezt is! Mit kotorászik annyit?

Antauri # 2013.01.13. 12:54

"A végrehajtó által kezdeményezendő büntetőeljárás miatt ne fájjon a fejed: kizárt, hogy a végrehajtó ilyesmibe bocsátkozzon."

Köszönöm a választ.
De amikor bementem pontosan ezért mentem be hogy az autót visszarakassam.
Azóta kaptam másik papírt.
Ja igen!
Amikor bementem átírattam direkt a levelezési címemet mert mindig az állandóra küldi a levelet.
De az egy másik város.
Persze az új levél is az állandóra ment. :S
Ebben valami 300 ezer forint körüli összeget kér a végrehajtó. Még nem olvastam a levelet mivel nem jutott el hozzám de ez szerintem más ügy.
Azt gondolom hogy a végrehajtó bosszúból előkotort valamit vagy valamit rám próbál kenni. Nagyon érdekes hogy kb akkora az összeg amire felértékelte a kocsimat.

Segítséget kértem és nem kioktatást! Az előző hozzászólás eléggé olyan szagú volt.
Pont azért írta mivel nem vagyok tisztában a jogi kavalkáddal. Én csak normál emberi módon gondolkodom!

Köszönöm!

gerbera317 # 2013.01.08. 22:36

Ilyenkor mi van????”"

A végrehajtó, amikor lefoglalja az autót, köteles azt a forgalomból is kivonatni, tehát eziránt megkeresi az illetékes okmányirodát. Az okmányiroda köteles a megkeresésnek eleget tenni, tehát kivonja a járműt a forgalomból, téged pedig - határidővel - felszólít, hogy a jármű okmányait és rendszámát add le. Ennek nem tettél eleget, ezért az okmányiroda megbírságolt.

A bírságolást megelőzően részletfizetési engedélyt kaptál, de arra már nem kérted a végrehajtót, hogy a gépjármű - a foglalás hatályának fenntartása mellett - kerüljön vissza a forgalomba. Úgy gondoltad, hogy a részletfizetéssel minden el van intézve. Rosszul gondoltad.

Azt is rosszul gondoltad, hogy majd telefonon lerendezed a végrehajtóval. Azt már jól gondoltad, hogy akkor talán személyesen. A "titkárnő" minden bizonnyal az egyik helyettese volt. Akármit is mondtál ott jegyzőkönyvbe, valószínűleg szó sem volt az autó forgalomba történő visszahelyezéséről. Reagálni pedig mit reagált volna a végrehajtó a semmire? Részletfizetésben állapodtatok meg, ezután az adós dolga az, hogy teljesítsen. Ha pedig további kérése van, akkor azt adja elő értelmesen. Ehelyett te a kamarához fordultál, ahonnan jól elhajtottak, ugyanis a végrehajtó intézkedése ellen végrehajtási kifogásnak van helye, nem pedig kamarai panasznak. És akár kifogást, akár panaszt írsz, abban a tényeket kell felsorolni, nem pedig azt, amit gondolsz (a végrehajtóról). Úgyhogy így jártál, és csakis magadnak köszönheted. Legközelebb bízd profira a jogi ügyeidet!

A végrehajtó által kezdeményezendő büntetőeljárás miatt ne fájjon a fejed: kizárt, hogy a végrehajtó ilyesmibe bocsátkozzon.

Sherlock # 2013.01.08. 20:29

Kérd meg hogy ne kezdeményezzen.

Antauri # 2013.01.08. 19:53

Tisztelt Cím!

Lenne egy problémám amiben nem tudom hogy mitévő legyek!!!
Ebben kérném a segítségét(üket).

Röviden a történet!
Megbüntettek zöldterületen való parkolásért nyíregyházán a közteresek.
Nem értettem egyet mivel meghibásodás miatt állt ott a kocsi egy hétig.
Fellebbeztem. A hajdúnánási rendőrségtől mivel ott lakom kaptam egy levelet amiben azt mondták hogy ejnye bejnye de legközelebb ne legyen ilyen!! Jajj de jó gondoltam magamban!!
Rá pár napra kaptam másik levelet a debreceni rendőrségtől hogy megbüntetnek 20 ezer forintra. Mivel 2 büntetést kaptam az idő alatt míg a kocsi ott vesztegelt.
Nem tudta zöld-ágra vergődni mivel a rendőrség a polgármesteri hivatalra mutogatott hogy ők az eljáró hatóság, a polgármesteri hivatal meg a rendőrségre....
Addig jutott a dolog hogy egy önálló bírósági végrehajtóhoz jutott a dolog aki immáron 36 ezret követelt. De ennek fejében felértékelte a kb 600 ezret érő autómat 300 ezerre és le akarta foglalni meg árvereztetni.
A kihirdetett árverésen NEM jelent meg de persze a jegyzőkönyvben az van hogy de ott volt!!!!
Ezután megegyeztem vele hogy részletekben fizessem ki a pénzt. Igaz egy hónappal később kezdtem el fizetni a részleteket de fizettem. Mára a 6 részletből már csak egy van hátra.
Már 4 részlet be volt fizetve amikor is kaptam a hajdúnánási okmányirodától (akiktől közben folyamatosan kaptam a leveleket hogy adjam le a forgalmit) egy levelet amiben közölték hogy megbüntettek 20 ezer forintra miért nem vittem be a forgalmit!!!

Mindezek előtt mivel kaptam a leveleket én bementem a végrehajtóhoz hogy beszéljek vele mert telefonon nem lehet elérni sosem.
De amikor bementem sem volt ott, csak a titkárnői.
Elmondtam az egyiknek hogy miért is jöttem!!!
Ő leírta kinyomtatta. Aláírtam és megkérdeztem hogy ebből ugye küldenek a nánási okmányirodának is ??? Persze jött a válasz. Hát nem küldtek és a végrehajtó sem reagált!!!
Ezek után kaptam a büntetést.
Ekkor szakadt el a cérna!!!

Írtam egy panaszlevelet a végrehajtó kamarának!
Mivel nem szoktam kertelni és kerülgetni a dolgokat, nyíltan és őszintén írtam le a dolgokat és azt is amit a végrehajtóról gondolok.
Azt hogy hazudik és hogy egy genyó. Bár ezt nem ezekkel a szavakkal. de azért nyomatékosan.
Pár hétre kaptam választ:
Érdemben nem kívánnak foglalkozni vele tartalma miatt és ugyanezen ok miatt megküldik a levelemet a végrehajtónak aki majd megfontolhatja hogy büntető eljárást akar e kezdeményezni!!!!!

Na hát kb ennyi!!!

Ilyenkor mi van????

Köszönöm a segítséget!!!!