Ebből az ocsmány, felézős mondatból nekem egészen más jön le, de azt most inkább hagyjuk. Talán csak annyit, hogy az 52d és az 54d magyarul is 52d és 54d, míg a 'végrehajtó felé1 magyarul (megismétlen: magyarul) egészen másként néz ki. Mármint jobb helyeken...
Érdemben: Még mindig nem tudjuk, mivel "zártult le" az a végrehajtás. Sem azt, hogy addig a lezárulásig milyen módon történt a térülés, és hogy az adós már akkor is nyugdíjas volt-e. Egy ilyen elégtelenül előadott tényállásra nem lehet érdemi tanácsot adni.
Önálló bírósági végrehajtó elleni panasz!!!
„Tartozasom kifizettem, mely 510.000 Ft volt, de az Intrum benyujtott a vegtehajto fele, egy olyan levelet, mely szerint ok csak 320.000 Ft-ot kaptak.A nyufig lista szerint levontak 510.000Ft.”
Gerbera, Én ebből arra következtetek, hogy megvolt a "a 41" és eredménytelen az adós tekintetében, mivel az adós állítását részben vitatta a végrehajtást kérő a követelés megtérülését illetően.
Nem kell ezt túlbonyolítani. 41, oszt' jónapot. (Mondjuk, az is el lehet rontani.)
katsany12,
A tartozásod 510e, vagy a tartozásod+végrehajtási díj annyi?
Nem, lehet, hogy a tartozásodból a végrehajtó levette a neki járó díjakat, és csak a maradékot utalta tovább az Intrumnak?
@katsany12: Kérni kell a végrehajtást kérő által vitatott összegrészre a végrehajtást kérő székhelye szerint illetékes járásbírósághoz címzett és benyújtott keresetben a végrehajtás megszüntetését.
Erre folyik ugyanis a végrehajtás, mert a végrehajtást kérő (és nem a végrehajtó, akinek ezt nem kell vizsgálnia érdemben) vitatja az Ön állítását. Amíg a bíróság nem dönt ítélettel a perben vagy ideiglenes intézkedéssel a végrehajtást nem függeszti fel, addig az eljárás - illetve a teljes térülésig - folyni fog, törvényesen tovább. A keresethez a végrehajtó erről értesítő levelét és a hivatkozott bizonyítékokat, melyek az Ön állítását igazolják, csatolni kell!
T. Forumozok!
Tartozasom kifizettem, mely 510.000 Ft volt, de az Intrum benyujtott a vegtehajto fele, egy olyan levelet, mely szerint ok csak 320.000 Ft-ot kaptak.A nyufig lista szerint levontak 510.000Ft.
Gerbera, ezt elmondanád magyarul is. :) Bocsi, a Vht. minden passzusát nem tudom úgy, hogy mit jelént, mint Te. :)
Köszi!
*
Közben kaptam a tárgyban a kérdezőtől egy eléggé olyan levelet, hogy hajjjaj... Úgyhogy, gyanítom, igazad lehet, s ezt nem tudta hova tenni, hogy úgy mondjam.
Azt ő nem fogja tudni megmondani. Kb. 100%, hogy 52. § d) pont szerint "zárult le". Most pedig 54. § d) pont szerint folytatódik. Vagy csak folytatódott, mert ezzel az egy teljesítéssel meg is térült, és a nyugdíjfolyósító kérdésre már csak ezt közölte. A leírás alapján csak ez történhetett.
@katsany12: Mi volt a "véget érés" módja?
Szeretnem megerdeklodni,hogy milyen lehetosegem van a vegrehajto ellen. Egy 2016-os behajtas lezarult 2017-ben. Most kaptam a Nyugdijfolyositotol levelet, hogy meg vonnak arra a szamra.A folyositotol lekertem a befizetett osszegrol a kimutatast az szerint nem tartozom. A vegtehajto az Intrum keresere ujbol elinditotta a letiltast. Mit tehetek?
Koszonom elore is a valaszt.
A foglalás és a forgalomból történő kivonás 2017. óta váltak el időben egymástól, ez legalább 30 nap, ld. 103. § (2) bekezdés. A foglalás a végrehajtás jogkövetkezménye, a forgalomból történő kivonás viszont - a bevett gyakorlat szerint - a nemteljesítésé.
Ha az autó ott rohad meg a tárolás helyén, az pedig annak a következménye, hogy az adós legkevésbé sem törekszik a megoldásra.
Egyetértünk és pont azért írtam, hogy "elméletileg"...
Ha egy önálló bírósági végrehajtó kivonatja a forgalomból a lefoglalt gépjárművet, akkor az eléggé valószínű, hogy egy végrehajtással lesz kapcsolatban.
Ok., csak azért kérdeztem mert igy lehetne akár 2 külön ügy a forgalomból kivonás és a lefoglalás.
(Természetesen elméletileg gondoltam, Bad guy nál vélhetően összefügg a két dolog)
Nem, nem az.
De akár kivonják, akár nem, a felelős őrzésen az nem változtat.
drbjozsef
Ha valakinek a autóját lefoglalják, nem törvényszerű, hogy kivonják a forgalomból. Jól tudom?
Bad guy,
„Vht.104.§(1) A lefoglalt ingóságot - ha a törvény másképpen nem rendelkezik - az adós őrizetében kell hagyni.
(2) Az adós a lefoglalt ingóságot - az elhasználható dolog kivételével - használhatja, de csak rendeltetésének megfelelően és az állag sérelme nélkül.
(3) A lefoglalt ingóságon elidegenítési és terhelési tilalom áll fenn. Az adós a lefoglalt ingóságot köteles gondosan megőrizni. A lefoglalt ingóság elhasználása, elzálogosítása, elidegenítése, megsemmisítése vagy a végrehajtás alól más módon való elvonása a Büntető Törvénykönyv szerint bűncselekmény.”
És miért vonta ki a forgalomból? Ezt nem írtad be.
(én sejtem, csak szeretnék biztosra menni)
Üdv. A bírósági végrehajtó , le foglalta az autómat. Felszólított hogy a rendszámot adjam le , mert kivonatta a forgalomból. Az auutót semmilyen formában nem használhattam , nem mozdíthattam. Többször kértem hogy vigye el , mert rendszám nélkül áll közterületen. Meg igérte hogy intézkedik ,de semmit nem csinált. Ez történt 2019 márciusban. 2019 novemberében matricát ragasztott rá a közter. felügyelet , hogy elszállítja .Erről is értesítettem , de semmi válasz.Az autót elszállították. Engem nagy anyagi kár ért , hiszen nemtudta így a tartozásomba beszámítani Értéke kb 500.000 ft volt.Ilyenkor mit tehetek ?
Üdv. A bírósági végrehajtó , le foglalta az autómat. Felszólított hogy a rendszámot adjam le , mert kivonatta a forgalomból. Az auutót semmilyen formában nem használhattam , nem mozdíthattam. Többször kértem hogy vigye el , mert rendszám nélkül áll közterületen. Meg igérte hogy intézkedik ,de semmit nem csinált. Ez történt 2019 márciusban. 2019 novemberében matricát ragasztott rá a közter. felügyelet , hogy elszállítja .Erről is értesítettem , de semmi válasz.Az autót elszállították. Engem nagy anyagi kár ért , hiszen nemtudta így a tartozásomba beszámítani Értéke kb 500.000 ft volt.Ilyenkor mit tehetek ?
Köszönöm! Ez nem jó hír! Mindenesetre megint egy bizonyíték: csak magmban bízhatok, és első blikkre senkiben ne bízzak! Főleg ha végrehajtó! XD
A vételárból történő 154/B. § szerinti részesedésnek két feltétele van: 1) időben biztosítani kell a végrehajtónak, hogy átadhassa az ingatlant a vevőnek, és 2) ezt a határidő leteltétől számított 8 napon belül írásban vagy jegyzőkönyvbe mondva kérni kell a végrehajtótól. Nincs több feltétel. A 8 napos határidő jogvesztő. És ami a legfontosabb: az adós jogát a kérelem előterjesztésére nem a végrehajtó nyitja meg (tehát érdektelen, hogy ki kapott erről éresítést és ki nem), hanem a kiköltözési kötelezettség határidőn belül történő teljesítése (fogallmazzunk így: az adós saját magának).
Tartok tőle, hogy te erről valóban lemaradtál, és ha kifogást nyújtasz be a félretájékoztatás miatt, azt is elutasítják az alaptalansága miatt.
Öt tulajdonosé volt a ház amit elárvereztek egy hitel miatt, melyben mindenki érintett volt mint adós, vagy adóstárs.
Az egyik tulaj a többi tudta nélkül átadta a kulcsokat a vevőnek.
Mint az egyik tulajdonos, mikor ezt megtudtam, akkor bementem a végrehajtóhoz, hogy akkor most mi a következő lépés. Közölte, hogy jegyzőkönyv,s majd értesít mindenkit, hogy a gyors átadás miatti összeg ráeső részét mikor igényelheti.(154/B paragrafus)
Levél csak 4 tulajnak ment. Nekem nem -el is ismerte.Sőt azt is, téves tájékoztatást adott!!!
ÉS! MÉGIS azt mondja, nem jár a pénz, mert NEM 8 NAPON BELÜL IGÉNYELTEM.
NO MEG egyébként is CSAK ANNAK JÁR, aki jelen vah az átadáskor!!!! - szerintem ez nem igaz, mert a tv nem ír ilyet!
Szóval kérdezném a nálam jogtudósabbakat, vajon igaza van? Szerintetek. mit tegyek! Kösz a választ!
Ja, bocs, jogos. :)
„Átadás-átvételi jegyzőkönyv, óraleolvasás, új tulajdonos nevére átírás, a régi fogyasztónak végszámla küldése.”
Ez nem mindenkinek logikus. Inkább a kérdezőtől szeretném megtudni, mert az eddigiek alapján nincs teljesen tisztában a magyar szavakkal és azok jelentésével (pl. „a csekken az a szám szerepel amit követelnek rajtunk.”)

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02