Fizetési meghagyás (per, végrehajtás).
Tartozás behajtása
- 1
- 2
Kedves fórumozók!
Elég tapasztalatlan vagyok ebben ezért kérnék segítséget. 2,5 évvel ezelőtt kölcsön adtam 300 e forintot az egyik ismerősömnek. Le is papíroztuk és elég nagyvonalúan 2 évet kapott arra hogy tetszőleges részletekben törlessze nekem. A szerződésben az állt ha nem törleszti akkor +10 % kamat illett meg. Eltelt 2,5 év, fél éve lejárt az utolsó határidő is és emberünk egyetlen fillért sem adott meg sőt most már telefonszámot lecserélte, e-mailre nem válaszol, viszont elolvassa. Kérdésem az lenne, hogy mit tegyek hogy visszakapjam a pénzem. Milyen utat kell bejárni ? Nagyon köszönöm a segítséget.
Nagyon szépen köszönöm!
Tonyo: www.Magyarorszag.hu/Ügyintezö/Dokumnetumtar: "Kölcsönszerződés magánszemélyek között", a megfelelő szerződésminta onnan letölhető
Kedves mindenki!
A témához fűzödő kérdésem lenne.
Hogyan és mit irjak le ha leszeretném papirozni a kölcsön dolgot.....
hogy ha baj van akkor letudjam védeni magam.
vagy ha van valakinek ilyen doksija szívesen fogadnám mailben.
tnx
Ajánlott-tértivevényes válaszlevélben kérjen részletfizetésre lehetőséget., ez már fizetésre való hajlandóságot mutat és általában engedélyezik is. Azt is írja meg, hogy 4-5 hónapon belül tudja csak lerendezni a tartozást. (Küldenek majd ki csekkeket, rajta az általuk meghatározott, havonként befizetendő összeg.)
Az esetleges munkahely iránt azért érdeklődnek, mert akkor a nettő fizetés max. 33%-ig havonta letiltathat...
Az első bekezdés a jobb reagálás a problémára.
Ügyfelem ( adótanácsado vagyok csak ) egy önálló bírósági végrehajtótól egy felhívást hozott, hogy 56.242.- Ft-ot fizessen be tőke és egyéb járulékos költségek cimén.
15 napon belül rendezze a tartozást az is írva van.
Nyilatkozni kérik a a vagyontárgyait terhelő zálogjogról, munkahelyről.
Csatolva van egy végrehajtási lap is.
Kérdésem, mivel lehetne időt nyerni és mit tegyünk. Ezek Erdélyből érkezett emberek és nem igazán vannak javaik. Dijbeszedő inditotta az akciót.
Köszi a tanácsokat mindenkinek, meglépem ezeket, remélem működni fog!
G.
Ha az esedékesség nincs kikötve a szerződésben, a jogosult felszólításakor köteles teljesíteni a kötelezett, azonban megfelelő időt kell neki biztosítani ahhoz, hogy teljesíthessen. Ha nagyobb összegről van szó, a felszólító levélben nem árt kicsit hosszabb határidőt szabni, hogy teljesíteni tudjon. Ha nem teljesít, mehet a fizetési meghagyás.
Grenoble!
Küldj neki egy ajánlott-tértivevényes levelet, melyben felszólittod a tartozás 8 napon belüli megadására, annak 11%-os kamatával együtt.
Ha nem válaszol a megkeresést ismételd meg.
Ezt követően már fordulhatsz bírósághoz fizetési meghagyás kibocsájtása végett.
Arra már mindenképpen válaszolnia kell.
Ha akkor sem fizet, tartozás címén bepereled.
Az igaz, hogy az egy hónap lemaradt a papírról, de az "egy időtartam" határidő azért nem az örökre szót jelenti...
Egy nyomtatvány lett kitöltve, az időtartamnál lemaradt az, hogy 1 HÓNAP. Kamatfiz. is ki volt kötve. Ennek lassan 1,5 éve.
Ezért kezdek már türelmetlen lenni.
Dinci! Egyszer valahol olvastam, hogy egy bank MINDIG köt öngama is külön biztosítást a finanszírozott kocsira -ha nem lenne meg az autó vagy nem fizet a kölcsönfelvevő, a bank ne bukja azért a dolgot. Csak ezt a privát biztosítást nem szellőztetik...
Tehát ameddig a banknak van egy kis reménye valakin is behajtani az autó árát - vagy a még visszamaradt törlesztőrészlet összegét -, addig győzködnek az ügyféllel, aztán ha sehogy hát leírják a veszteséget...
És hogy ez a külön biztosítás díja is a kölcsönfelvevőre van rászámlázva, mindvégig, ügyes banki könyveléssel...
Ja, oppá. Ez jó régi volt.
Grenoble: szó szerint ezt írtátok le? (kölcsön adok xxft-ot egy időtartamra. /?/) Kamat fizetése volt kikötve? /ptk szerint kiköthető./
Ha kölcsönbeadáskor úgy gondoltad, hogy nem sűrgős, akkor most nincs értelme fenyegetni. Mennyi ideje adtad kölcsön?
Dinci sajnos nincs mit tenned, barátod vedd rá, hogy fizessen. Ami még majd később jön, az a bank által indított bírósági végrehajtás a különbözetre. A végrehajtó még nagyobb összeget fog felszámítani. Nem csak kizárólag autó szolgál(t) fedezetül.
Sziasztok!
A következő problémám volna: egy jelentősebb összget adtam kölcsön egy ismerősömnek, akivel eddig semmi probléma nem volt, mindig megadta a tartozását.
Most viszont nem hajlandó fizetni. A probléma ott kezdődik, hogy ugyan a kölcsönről írtunk papírt, de határidőként "egy időtartam" szerepel. Magyarul határozatlan idejű kölcsön. Ezt ugye meg nem hajlandó megadni.
Milyen mód, lehetőség lenne a tartozás behajtására? Eddig a szép szó nem volt elég, már más eszközökhöz kell folyamodnom. Ebben kérnék segítséget, hogy s mit kéne lépnem. (minden megoldás érdekel, mert nagyon sürgősen szükségem van a pénzre)
Köszi.
Sziasztok!
Nekem is lenne egy nagyon bonyolultnak tűnő ügyem.
Van egy külföldi hírdetési cég aki bepalizott azzal, hogy angolul küldött egy "hírdetési szerződést" aminek az aljára, nagyítóval is alig olvashatóan írta le, hogy fizetni kell érte 817 eurót. Erre csak akkor jöttünk rá amikor később kiküldött egy levelet, hogy fizessük ki. Nekünk erre nincs pénzünk. Mindennek már 2 és fél éve. Azóta küldözgeti a leveleit, már 3-szor 817 eurónál tartunk.
Valamelyik nap telefonált egy "úriember", tört magyarsággal és követelte a pénzét, de neki elég lenne az is ha csak egy részét fizetnénk ki. Ha nem akkor perre viszi az ügyet, bizonygatta, hogy nem szívesen és ha fizetünk akkor eltekint ettől.
Ha bárki tud valamit ezzel kapcsolatban mondani, nagyon megköszönöm!
Már mindenki teljesen ki van készülve a családban.
Sajnos nem így van. A bank olyan költségeket számol fel, hogy csak lestem.
Egyszerűen küldenek egy számlát, (pld. költség 60.000 Ft.) ennyivel elintézi.
Help!!!
Én úgy tudom az ilyen szerződéseknél a tartozás fedezetéül kizárólag az autó szolgál, tehát elvileg nem kéne kifizetni a különbözetet. A szerződést olvassátok végig.
Esetleg tud valaki segíteni jó tanácsokkal,a z nagyon jól jönne. Beírom az email-t:
Help!!!
Sziasztok!
Köszönöm a reagálásokat. Egy a gáz, hogy az autó már a banknál van, eladták, igaz jóval a piaci ára alatt. Kiküldték a különbözetet, a lenti összeg az.
Közölte velem, hogy őt nem érdekli, ha letiltják a fizetésemből. Ilyenkor mit tehetek? Az érdekelne, hogy mit léphetek hivatalosan. Mi történik ezután? Lehet-e a bankkal egyezkedni. Hogyan vegyem rá, hogy fizesse ki a saját sarát.
Sajnos a nevelési forma nem jó, mert kb. 140 kg. és nem egy ijedős fajta.
Köszi
Dinci
Help!!!
A nagy kérdés a következő: Kell-e neked az autó vagy nem?
Várom válaszaitokat...
Dinci, szerintem a legeredményesebb, ha ellopod a saját autódat és eladod, ebből pedig kifizeted a bankot - vagy add vissza a banknak az autót. A "barátot" meg veresd meg, az is egy nevelési forma :-)
Sziasztok!
Segítségetszeretnék kérni egy elég szövevényes ügyben. Autó lízingeléssel kapcsolatos.
Két éve a barátom rávett, hogy a nevemre vesz egy autót, melyet behitelezett. Hitegetett, hogy fizetni fogja a részleteket, egy ideig fizette is. Az autót a bank már egyszer vissza vette, de neki kellett a kocsi, ezért kénytelen volt kifizetni a tartozását.
Most ott tartok, hogy a bank 1.500.000 ft-ot követel. Amit nem tudok kifizetni. Segítséget szeretnék kérni, hogy milyen lehet ilyenkor tenni. egyezkedjek a bankkal vagy pereljem be a "barátot". Mit tegyek? Nagyon elkeserítő a helyzetem, mert van egy gyermekem és őt fel kell nevelnem.
Köszönettel: Dinci
Persze most sem hajlandó kifizetni a fenti összeget, én meg nem tudom.
Help!!!
Ahogy az elöbb is olvashattad a hivatalos és mindenképpen célszerű lépés:
ügyvédi felszólítás, fizetési meghagyás stb. eredményre vezethetnek.
Ha elsőre nem, akkor Pör.
Hasonló cipőben járok én is . Kölcsön adtam egy nagyobb összeget és nem kapom vissza. Szerencsére papírt írtunk az ügyletről. Ennek értelmében tavaly augusztusig kellett volna megkapnom a pénzt, de nem történt meg. Azóta csak ígéreteket kaptam, ezek magnón vannak .
Kihez fotdulhatok? Mennyibe is kerülne ez nekem ?
Válaszát előre is köszönöm .
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02