nincs szükségem rájuk (rendőrség, állam, hatalom) - egyszerűen felesleges szervezetek


boldi # 2002.09.28. 06:41

kedves Apunk
Az én véleményem az,hogy általad leírtak alapján bizonyitási eljárás keretén belül van megoldás.Mivel a barátod feleségének alkoholos állapotát bizonyitó bizonyitékot, használták fel a feleséged alkolos befojásoltságának bizonyitására.A történések eseményszerü sorrendje igen fontos, ami bizonyitaná
a hamis vád létrejöttét.Az aláírás egy kissé problémás és érthetetlen a szükségszerüsége.Még nem halottam bünösségi elimerö nyilatkozat tételi kötelezetségröl rendes birosági tágyaláson kivül, polgári ügyben.Egyébként a büntetést mindenképpen kikell fizetni.Azért nemártana elmenni a rendörségre és illedelmes hangnemben jegyzökönybedigtált bejelentést tenni a rendöri intézkedéssel szemben.A jegyzökönyvböl egy pldányt elkérni.valamint az aláirást olyan helyre tenni,hogy az aláírás és az utolsó mondat közé NE legyen mód utolagos kiegészitéseket beírni.Ha erre nics mód akkor tessék egy eröteljes szélesnyújtott 'Z'-vel  keresztül húzni az üres területet.
És föl a fejjel,mert a rendörök közöt is vannak tisztességes emberek.


boldi

lujza # 2002.09.17. 13:04

Sajnálatos a történet, és be kell vallani, hogy a bürokrácia és a rendőri szervek gyakran megkeserítik az ember életét. A baj sajnos abból is adódik, hogy mi saját magunk sem vagyunk tisztában a jogainkkal, nem ismerjük a törvényi előírásokat ponosan (ami persze természetes). Hiba volt engedni, hogy a rendőrök átejtsenek titeket a feleségeddel! Mivel aláírtátok a papírt, saját magatok vermébe estetek. Õszintén sajnálom, de szerintem nincs sok esélyetek ha pereskedtek.


Üdv

dkattila (törölt felhasználó) # 2001.12.31. 00:58

Kicsit érdekesnek tűnik a sztori.

Amennyiben igaz, az élet szüli a legostobább eseteket.:))

Kíváncsi (törölt felhasználó) # 2001.12.21. 22:02

Kedves Apunk!

Ha olyan ostobák voltatok, hogy aláirtátok azt a 'vallomást' amelyel saját magatok ellen vallottatok, akkor meg is érdemeltétek a büntetést! Sőt én mégegy nullával töbre büntettelek volna benneteket. És hidd el, hogy az egyéni butasághoz sem a hatalomnak, sem a rendörségnek nincs köze!!

plebejus # 2001.10.19. 06:08

Kedves Apunk!

Amit leírtál szörnyű! A rendszer valóban rossz, ezzel egyetértek. Az államhatalmi szervek működése olyan, amilyen. A Rendőrség hát, had ne mondjak semmit, borzasztó!
De ha maga a rendszer sem lenne, az maga a káosz. Gondolj bele milyen az, amikor egy katasztrófa helyszínén meggyengül a rendszer. A fosztogatás, az erőszak. Országos méretekben polgárháború.
Az ember sajnos esendő, nem tökéletes, szüksége van külső kontrollra.        

Egyszer azt olvastam valahol:
'Az anarchia, hatalom nélküli rend.' Ez az állítás azonban nem igaz, ezt hidd el nekem.


üdvözlettel: plebejus

apunk # 2001.10.15. 23:24

Életem során számtalan esemény ért, mely bizonyította, hogy a rendőrségre és bármilyen államhatalomra semmilyen szükségem nincs. Lehet, hogy bizonyos köröket megnyugtat e szervezetek léte, én csak a pénzem rablásának érzem, hogy léteznek. Nos, a feleségemnek volt egy tényleg kis vállalkozása, egy trafik, mely klasszikusan a 'legszegényebb' vállalkozások közé sorolható. Ezt a kis trafikot kétszer kirabolták és a második rablás után nem is tudott újra talpraállni a vállalkozás, csődbe is ment, fel kellett számolni a majd egymilliós veszteség után, amit egy falusi kisvállalkozói háztartás már nem tud elviselni. Természetesen a jeles rendfenntartó szervezet képviselői fittyet hánytak az eseményekre, mint ahogyan a biztosító is tette.
Nos ezek után történt egy érdekes esemény, melynek utóhatását ma kaptuk tértivevényes formában a kezünkhöz.
Egy baráti társasággal községünk egy utcáján közlekedtünk 22 óra körül egy hétvégi napon 15 éves Toyotánkkal.  Egyszer csak kék villogós 'yamahás' rendőrök állítottak le minket, mint valami diszkó-sofőröket vagy bankrablókat. És ráadásul elkezdték szondáztatni a gépjármű vezetőjét, a kedves feleségemet. Valamiért, és lehet, hogy az elfogyasztott két korsó sör, meg az utóbbi időkben elszenvedett bűnügyektől súlytott anyagi veszteségeink hatására ez kissé kihozott a sodromból, aminek hangot is adtam, de a rendőr elvtárs-urak megfenyegettek, hogy ha nem fogom be a számat előállítanak intézkedés akadályoztatása miatt. Erre odanyújtottam nekik a csuklómat, hogy nosza, dutyiban még úgysem voltam, de letettek erről és inkább folytatták a gyengébb nem molesztálását. Szóval akáthogyan is fújatták a szondát a kedves feleségemmel, az természetesen nem mutatott semmit, mivel nem is ivott egy korty alkoholt sem. Erre azzal az ötlettel álltak elő, hogy beviszik vérvételre. Szegény nejem eléggé elájulós, mondta, hogy azt nem bírja, mert el szokott ájulni. Erre felajánlottak az 'ördögmotorosok' egy alkut, írjon alá egy papírt, hogy ivott egy deci bort, és ők is jók a főnöküknél, (aki éppen érkezőben volt az Opeljével), és úgysem lesz belőle semmi, meg amúgy is siessünk, mert jön a főnök. Így is történt. Ésszerűnek tűnt a dolog. Közben a barátom elkérte az alkoholos állapotot vizsgáló 'kézikészüléket' és ki is próbálta, hogy működik. A barátom barátnője pedig úgy megrettent a rendőri intézkedéstől, hogy felsorolta az általa fogyasztott vörösboros-kóla (2x2dl) mennyiséget, pedig ő nem vezetett és nem is kérdezték tőle. Mi a motorosok tanácsára el is mentünk, abban a hiszemben, hogy 'úgysem lesz ebből semmi.'
Aztán teltek múltak a hónapok és ma jött egy papír, hogy a feleségemet egy deciliter vörösbor elfogyasztása miatt 25000 Ft pénzbírságra vagy 25 NAP ELZÁRÁSRA , ill. a jogsijának 3 hónapi bevonására ítélik.  
Meg kitaláltak egy ilyent is, hogy nem írattuk át az autónkat. Hogy honnan szedték, amikor már tavaly, két héten belül átírattuk. Erre ott van bizonyítéknak a forgalmi. Látszik, hogy valami koncepciós állatság az egész, hogy rohadna meg minden hatalom. De lesz*rom. NINCS BIZONYÍTÉKUK. Van valami ötletetek? Be lehetne perelni ezeket a rendőröket hamis vád vádjával?
Mert nincs kedvem mosnakodni az el nem követett 'bűnök' miatt. Inkább ők mossák magukat, mért ilyen hülyék, hogy kispolgárokra kennek meg nem történt szabálysértéseket.
Ez van. Mondtam az asszonynak ülje le. Nagy poén lenne. 1 dl soha meg nem ivott borért ülni 25 napot. Vagy ha lehet leülöm helyette, van annyi szabim még.
Kedves topic-olvasók. Kérem, ítéljenek e történet alapján is. NEM KELL HATALOM.
NEM KELL RENDÕR!
NEM KELL SEMMI!
A SEMMI SEM KELL! AZ ÁLLAM SEM KELL!
EMBEREK KELLENEK, NEM ÁLLATOK!
EMBEREK!!! VÉDJÜK MEG MAGUNKAT! MERT SENKIRE SEM SZÁMÍTHATUNK, CSAK MAGUNKRA!

üdv

apunk