Ajandekozas

Két Lotti # 2002.12.05. 12:03

Ha már nem vicc, akkor erre én azt mondanám, hogy érték és ügy ismerete nélkül nehéz árajánlatot adni.  Általános, hogy az ügy (ingatlan érték) 1%-áért vállalják az ügyvédek az ajándékozást is, akár az adásvételi szerződés ellenjegyzését.

Mindazonáltal ez egyéb körülmények miatt sokat változhat mindkét irányban.

Ügyvéd - Társasági szakjogász

Béres-Deák Attila # 2002.12.04. 23:15

A licitre feldobást viccnek szántam.Bár érzékeltetni szeretném azt, hogy a jogászságnak is szembe kell néznie a kereslet- kínálat törvényszerúségeivel. Persze negatív licitre gondoltam. Egyébként érdemes lenne kipróbálni.

'.../ Ilyen és ilyen tárgyú / ajándékozási szerződés elkészítésére keresek jogászt. Munkadíj:......Ft. A legolcsóbb ajánlatot tevőt kívánom meghatalmazni.'

attika

Wolf A # 2002.12.03. 23:44

Tisztelt Deak Beres Ur!
koszonom a valaszod. Sajnos nem tudom, hogy hogyan kell feldobni a temat itt licitre. Az igazsag hogy nem is probaltam, mert nem ismerem ennek a szabalyait.
Megegyszer koszi a segitseget.

Béres-Deák Attila # 2002.12.03. 18:58

Szabadáras a dolog. Minden a tartalomtól, az ajándékozni kívánt dolog értékétől és egyéb körülményektől  függ. Szerintem dobdd fel licitre !

attika

Wolf A # 2002.12.03. 17:57

Erdeklodnek, hogy menyibe kerul egy ajandekozasi szerzodes megirasanak munkadija. Van -e erre valami fix osszeg, vagy ez az okiratot keszito ugyved megitelese alapjan tortenik.
elore is koszonom.