Erdeklodnek, hogy menyibe kerul egy ajandekozasi szerzodes megirasanak munkadija. Van -e erre valami fix osszeg, vagy ez az okiratot keszito ugyved megitelese alapjan tortenik.
elore is koszonom.
Ajandekozas
Szabadáras a dolog. Minden a tartalomtól, az ajándékozni kívánt dolog értékétől és egyéb körülményektől függ. Szerintem dobdd fel licitre !
attika
Tisztelt Deak Beres Ur!
koszonom a valaszod. Sajnos nem tudom, hogy hogyan kell feldobni a temat itt licitre. Az igazsag hogy nem is probaltam, mert nem ismerem ennek a szabalyait.
Megegyszer koszi a segitseget.
A licitre feldobást viccnek szántam.Bár érzékeltetni szeretném azt, hogy a jogászságnak is szembe kell néznie a kereslet- kínálat törvényszerúségeivel. Persze negatív licitre gondoltam. Egyébként érdemes lenne kipróbálni.
'.../ Ilyen és ilyen tárgyú / ajándékozási szerződés elkészítésére keresek jogászt. Munkadíj:......Ft. A legolcsóbb ajánlatot tevőt kívánom meghatalmazni.'
attika
Ha már nem vicc, akkor erre én azt mondanám, hogy érték és ügy ismerete nélkül nehéz árajánlatot adni. Általános, hogy az ügy (ingatlan érték) 1%-áért vállalják az ügyvédek az ajándékozást is, akár az adásvételi szerződés ellenjegyzését.
Mindazonáltal ez egyéb körülmények miatt sokat változhat mindkét irányban.
Ügyvéd - Társasági szakjogász
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02