nem hajlandó kiköltözni+fenyeget...


Egyjogász # 2007.01.23. 09:30

Amit leírtál, az egyértelműen megvalósítja a veszélyes fenyegetés szabálysértését, ami elzárással és 150 000 Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható.

Más kérdés, ha e miatt feljelented az élettársadat, valamivel bizonyítanod kell, hogy a veszélyes fenyegetés elhangzott.

zoepit # 2007.01.14. 12:45

Nálunk nem volt ilyen,neki végig nem volt semmi jövedelme,nekem se sok de szüleim támogattak...
Õ végülis szépen rendberakta kertet,meg csinált pár polcot ,ilyesmik...meg vett 1-2 műszaki cikket/pl.magnó/használtan,olcsón./5000 ft/
Én amúgy adnék neki pénzt ha megveszik házat,s arra kértem,birja ki addig pia nélkül.
Ha NEM,akkor menjen el már MOST(én antialkoholista vagyok)addig lakjon ahol akar,s ha eladom kap pénzt.
No ERRE jött a fenyegetés hogy ő "nem részeg"/csak hullára az volt!/és ha ki merem tenni,robbantja a gázt...részegen képes is rá!

SolnesM # 2007.01.13. 21:49

"ha az élettársam aki nincs bejelentve,NEM hajlandó elmenni a"

Ki kell tenni a szürét
  • lecserélni a zárat -- forduljon ő jogorvoslatért.
A magyar gyakorlat hosszadalmas.Ez háború - itt adok - kapok van. Természetesen mérlegelni kell a másik szempontját is - vannak
  • főleg asszonykák - évekig elfogadják a barát /élettárs anyagi támogatását majd egyszer csak utilapút kötnek a talpára, főleg ha apad valami miatt a jövedelem akkor jönnek elő a hibák.
tomas64 # 2007.01.13. 20:20

A lakásból ebben az esetben neki nem jár semmi, de követelheti esetleges és bizonyítható hasznos ráfordításait, amivel esetleg te gazdagodtál.

tomas64 # 2007.01.13. 20:18

A jegyző, vagy a bíróság kérésedre megállapítja, hogy magatartása sérti a tulajdonod birtoklását, rendeletetésszerű használatát, majd eltiltja ettől a mgatartásától. A jogerős bírói ítélet, vagy jegyzői határozat birtokában , ha megint zaklat, már végrehajtást kérsz, ebben az esetben a rendőrség nem hivatkozhat arra, hogy magatrtásával esetleg nem valósít meg büntetőjogi tényállást, hanem gondoskodik a hatósági határozat vagy a bíróság ítéletének érvényesüléséről.

zoepit # 2007.01.13. 19:14

...birtokvvédelem az miről szól?
Úgyértem,ha ő "letojja",bejön és terrorizál...?Oké feljelenthetem,-utólag!

zoepit # 2007.01.13. 19:12

A házat akkor vettem,mikor még nem voltam vele,saját tulajdon.
Õ viszont azzal jön,mivel együtt éltünk neki "jár"valami ,pedig semmilyen szerződés nincsen."Vad"házasság,ráadásul az én anyám tartott el minket/pénzzel segit/

tomas64 # 2007.01.13. 18:39

A problémád nem büntetőjogi (egyenlőre) hanem polgárjogi eredetű. A megoldás: birtokvédelem, amelyet jegyzőtől, bíróságtól kérhetsz.
Bonyolítaná ahelyzetet, ha az ingataln élettársi közös szerzemény volna, de a leírtakból úgy tűnik, nem az!

Alkotmányos joga mindenkinek a szabad párválasztás, senki sem élhet mással annak akarata ellenére, hacsak nem jogszabályi, vagy szerződési kötelelezés alapján.
Fordulj a jegyzőhöz,vagy a bírósághoz!

zoepit # 2007.01.13. 17:29

Mi van akkor ha az élettársam aki nincs bejelentve,NEM hajlandó elmenni a házamból,s ha ki akarom tenni vagy rendőrt hivni,odaáll égő gyufával a gázpalackhoz hogy „akkor ketten döglünk meg!!!”és totál befenyitett?Persze tagadja.
Mivel többször ült súlyos testi sértésért meg rosszabbért is,tudom hogy nem blöfföl.
Rendőrségen azt mondták,ők max kitehetik meg felszólithatják hogy ne zaklasson,de nem állhatnak itt hogy lessék:be ne másszon.S mire kiérnek ide/kietlen külterület,szomszéd nuku/az fél óra! Csak ha már tett valamit,léphetnek...
Mivel nincstelen,biztosan visszamászna s véresre verne.Utólag hiába jön ki rendőr!
Tudom:lecserélni zárat meg örző-védő kft…nem tellik rá,tök csődben vagyok!
Életem végéig nem költöztethetek be kigyúrt fiúkat még ha tellene is rá.De nem tellik!
Árulom házat de ki tudja mikor veszik meg?
Addig sem óhajtok vele élni.Mondtam ha kimegy,kap pénzt tőlem,de nem megy ki csak ha van pénz.Nincs hová.
Ha azt mondom neki hogy ha fenyeget meg erősködik akkor nem kap semmit,sza*ik rá-akkor pénz sem kell,de "velem döglesz meg!"
Rendőrök meg azt mondják,az hogy ezt MONDJA még nem bűncselekmény...!