Bérlő és Bérbeadó

Gipsz Jakab # 2007.01.30. 07:45

Köszönöm nagyon, mindenkinek a segítségét.
Még ezt a hétvégét kivárom és ha most se sikerül vele találkoznom akkor megyek az okmányirodába.
További szép napot mindenkinek!

_Lala_ # 2007.01.29. 10:32

A fiktívvé nyilvánítással nyilvánvalóan nem követhetsz el semmi rosszat, ha mindenről csak valós kijelentéseket teszel. Az, hogy nem lakik ott, valós tény. Kifejezetten ő szegte meg a szabályokat azzal, hogy elmulasztotta a lakcímváltozását bejelenteni.

Gipsz Jakab # 2007.01.29. 06:56

Butyka!

Köszönöm a reagálásod.Ezt fogom tenni de mint írtam,nem történt szerződés bontás és nem szeretnék pórul járni.Viszont gondolom,hogy épp erre van a két szomszéd aki igazolja,hogy nem lakik ott a volt bérlőm és így Õ nem élhet ezek után semmiféle követelésse,ha jól értem.

Butyka # 2007.01.28. 20:54

Gipsz Jakab!

Amennyiben az ingatlanodban bejelentett lakó nem lakik ott, az Okmányirodában kell egy kérelmet előterjesztened, és kérned kell a lakcím fiktivvé nyilvánítását. A kérelem mellé csatolnod kell az ingatlan szomszédaid nyilatkozatát, hogy a bejelentett lakó nem lakik az ingatlanodban. Természetesen le kell rónod az alap eljárási illetéket is. Ezt követően az Okmányiroda határozattal fiktívvé nyilvánítja a bejelentett lakcímet!

Gipsz Jakab # 2007.01.28. 12:06

Köszönöm az infókat.
Én is gondoltam az önkormányzatra,okmányirodára mivel Õ is oda kellett hogy forduljon ez ügyben.Csak ismerjük ezeknek az irodáknak a fogadó óráit és munka mellett nem igazán jut rá idő.Ezért gondoltam hogy még előtte itt kapok pontos választ hogy én mit tehetek és Õ neki mik a jogai velem szemben.Ezzel nem akarok neki rosszat de magamat is szeretném megvédeni az esetleges "pofonoktól".

SolnesM # 2007.01.28. 08:38

Vidéke válogatja a gyakorlatot !
Felénk a sz.főváros bizonyos kerületében már a bejelentés is elléggé körültekintően zajlik. Elvileg telekkönyvi kivonat vagy mi kell. A múltkor családtagomat akartam bejelenteni hozzám- kellett befogadó nyilatkozat , különféle papirokkal igazoltam a tulajdonjogot, pl. az önkormányzat útépítési hozzájárulás kivetési okmányával/határozatával. Végül megoldodott a móka, mivel online vagy hogy mondják - szóval egy másodperc alatt megnézték a valós tulajdoni állapotokat.
Bejelentés meg volt . A kijentés elvileg megy.
De ha nem - egy állandó lakás nem indikál semmiféle külön jogot, szerintem.

Gondolom a közüzemi számlákat se egyenlítette ki ?

Még egy: 4 hónapot várni a Mo. jogrendszerben ???

Kovács_Béla_Sándor # 2007.01.28. 07:50

Lehetséges, az okmányirodában megmondják, pontosan hogyan.

Gipsz Jakab # 2007.01.27. 22:34

Kedves Hozzáértők!

Albérleti szerződést kötöttem egy volt kolégámmal.Már 4 hónap is eltelt és pénz helyett csak igérgetéseket kaptam.Sarkamra álltam és megkértem, szóban,költözzön el.Ezt rendben teljesítette is de nem írtunk a felbontásról papírt.A bérleti szerződésben volt egy olyan rész, hogy bejelentkezik hozzám mert nincs állandó lakcíme és így nem kaphatott volna folyószámlát, mert a munkahely oda küldte volna a fizetést.Azóta második alkalommal nem jön el, hogy rendezzük ezt a helyzetet.
Kérdésem az ,hogy van e lehetőségem önhatalmúlag kijelenteni a lakásomból,mert Õt nem tudom elérni telefonon se.Mivel hozzám volt bejelentkezve,levelet se tudok írni neki mert nincs hova.Hallottam,hogy létezik kényszerített kijelentés vagy valami hasonló amihez nem kell az Õ bele-egyezése.
Érdekelne még, milyen jogai lehetnek velem szemben ami rám nézve hátrányos lehet.

Köszönöm előre is segítségteket.