társasházi közös képviselő

MajorDomus # 2010.11.14. 10:28

Muf.
1./ tertivevenyes ajánlott levél.
2./ ha átvette es nem kapod meg 8 napon belül, akkor fordulj ügyvédhez,aki szinten írjon neki,de mar a társasháznak címzett számláját is mellékelve.
3./ per indítása a társasház, es másodrendű alpereskent a k.k ellen. Ez megoldja a problémákat.

Solnes
nézd meg az alapító okiratban az ajtó rendeltetését ha veszkijarat akkor nem lehet lezárni, tűzoltóság bejelent, ok kinyittatjak.

After
nem csak a mas szemében kell meglátni a szalkat, hanem a magatokeban a gerendat is.
Ti mit csináltatok június 30 es október 28 kozott ?
A július 2-i tárgyaláson a k.k mint ügyvivő jogszerűen képviselte a házat ott a bíró hibázott.
Novemberben a k,k mar nem hívhatja ossze a közgyűlést, mert az ügyvivői tevékenysége szeptember 30-al lejárt, tehat mar elméletben es jogilag sem o a k.k. Itt a Számvizsgáló Bizottság a jogosult ax összehívásra.
Olyan napirend hogy k.k megerősítése nem lehet, mert szeptember 30 ota Nincs !
Tehat nincs kit megerositeni, újat kell választani, aki persze lehet a regi is.
Menj el a közgyűlésre, mondd el hogy nem legitim, uj kozgyules kell, arra vigyenek ti jelöltet.

osmi # 2010.11.14. 09:11

Mufurc!
Írj még egyet. El kívánod adni a lakást,meg van a vevő,postafordulrával töröltesen.Nem teljesítés esetén
minden ebből eredő kárért helytállni tartozik. Hátha....

osmi # 2010.11.14. 09:07

after!
Ki a k.k.a lemondás óta? Ha nincs a perben legitim képviselője a tháznak ügygondnok kirendelését kell kérni. Sajna ennek a ks.-ét is meg kell előlegezni.Menj el a "lakótársi összejövetelre" és próbáld megértetni velük, hogy az nem kgy. Új k.k.-t kell /ett volna/ már rég választani. A k.k. módszere nem egyedi, ha ez vigasztal....:)

Mufurc_nagyon # 2010.11.14. 08:45

Kedves Háznagy!
Már két közgyűlésen kértem az engedély kiadását.

Természetesen bizonyítani nem tudom.

Kérhetem tértivevényes levélben is.
Nem fog történni semmi.

Mi a megoldás?

Indítsak jognyilatkozat pótló pert?
Forduljak a kerületi jegyzőhöz?

Mert ugye csak a jogszerű megoldás jöhet szóba.

Én is azt tartom, hogy kötelessége. De csak egy rendes jogkövető ember feltételezi, hogy a másik nem játszik cinkelt lapokkal.

köszi
Muf____urc

http://levaltas.5mp.eu/web.php?… 2014 okt. látogató > mint 17500
{autodidakta}

Az ütk ne legyen LEVEZETÖ ELNÖK és JKV. VEZETÖ

SolnesM # 2010.11.14. 03:50

Helló Mindenkinek !
lenne egy kérdésem.
Az un. vészkijárat lezárása jogos e ?
Van egy ház és a hátsó lépcsőházon van egy un. ollós ajtó. Ez korábban mindig nyitva volt, de most valaki lezárta - a kulcs elveszett - a közös képviselő meg nem hajlandó kinyittatni. Nem tagadja meg - csak nem reagál rá.

Kérdésem meddig mehet ez a móka ?

Vagy forduljak direktbe a tűzoltósághoz ?
Igaz az lenne a „az olaj a tűzre”, a harag tüzére.
De elvileg ezt névtelenül is megtehetem. Csak az a baj eddig én kétszer szóltam -igaz rajtam kivül más is.
Tehát várjunk a csodára. A tűz valószinűsége kicsi, de soha nem lehet tudni.

alter # 2010.11.14. 01:33

!?!?!? ! egy regény részlete,kivonat.... HELP!

2010.jún.30-án az éves beszámolója kritikus elutasítása közben a kk bejelentette lemondását azonnali hatállyal,
kéri jkv-be venni, határozat (többség-2% elfogadja), jkv-ben leírva, beszámoló,2010-es terv egyhangúlag elutasítva.

2010.júl 2-án bírósági tárgyalás,kk képviseli a Házat,
bíró jogosulatlan képviselet miatt berekeszt,elnapol.

SzB még csak fel sem hívja a javasolt,új kk jelölteket (kk lánya is az SzB tagja).

2010.okt.28-án az elnapolt tárgyaláson a kk ismét megjelenik,bíró ismét halaszt,tárgyalás nélkül.

MOST JÖN A MUTATVÁNY!CSAK TESSÉK,TESSÉK!

2010.nov.16-ra kgy-t hirdet meg a lemondott kk, 6.napirendi pont a közös képviselő tisztségében való megerősítése,az előtte levő 5 pontban méz a madzagon: felújítás 37millió reklámhálóval,néhány évek óta vajúdó ügyben nagytulajoknak kedvező javaslat (szavazat kell és a nyáron szabin voltak,a lánya meg szült),persze beszámoló is újra,SZB beszámoló is,ja.

Kérdéseim:Jogosult volt a kk kgy összehívására ?(Nem volt ugyan napirenden a leváltás -mellesleg 1 évre vállalta 2009.jún.23-án a megbízást-,de ő mondott le,a kgy elfogadta,határozat,jkv hitelesítve,letelt a jogvesztő 60 nap és az ügyvivői 90 nap).Mi van ilyenkor?

Mit lehet tenni?Ha részt veszek,legitimálom az egészet,ha nem:baráti buli van,de a többséget meg fogják szerezni.Csak bíróság?

Erről tudnék mesélni, megelégelve a disznóságokat és a többségi gátlástalanságot,én indítottam pert határozatok ellen -1,5 éve húzódik és nem látni a végét,plusz egy csomó pénz és csak most 4 oldalas lejáratás a "tulajdonosok tájékoztatása" címén.

Aki tehette,már elköltözött,ingatlanbefektetők a nagytulajok jöttek -jelzálog megszavazva 1,5 mill. tartozásra több év után,előző kk nem hajtja végre,új kk 700ezret elismer 250 ezerrel olcsóbb ajánlat mellett kaputelefon szerelésre.

MajorDomus # 2010.11.13. 17:07

Muf
nem látod a lényeget,akkor fordítóm amit olvastál.
Felhivod a kozos kincset, hogy a torleshez szükséges engedélyt ide es ide postázza.
Ez kötelessége.
Ha megkaptad,elviszed egy helyi ügyvédhez, aki magánokiratba foglalja, es benyújtja az illetékes budapesti foldhivatalnak. A törlését a földhivatal neki meg fogja küldeni. Pont.

Mufurc_nagyon # 2010.11.13. 08:18

T. MajorDomus!

Én B.földváron lakom. Az ingatlan pesti.
A terhelési értesítés nem volt hiteltérdemlő.
A hátralékot kiegyenlítettem.
Talán megoldható a törlési engedély postázása a levelezési címemre.
A törvény nem köti kérelem benyújtásához az engedély kiadását.
Vagy rosszul látom?

2003. évi CXXXIII. Törvény a társasházakról
32. § (3) Ha a bejegyzés alapjául szolgáló hátralékot kiegyenlítették, a közös képviselő vagy az intézőbizottság elnöke
a kiegyenlítést követő nyolc napon belül köteles a jelzálog törléséhez szükséges engedélyt kiadni; az engedélyt
közokiratba vagy ügyvéd - jogkörén belül jogtanácsos - által ellenjegyzett magánokiratba kell foglalni.

Az jó hír, hogy a kk.-nak kell bizonyítani.

Mufurc

{autodidakta}

MajorDomus # 2010.11.12. 23:08

Ki is adja,, de gondolom azt azért nem várod el,hogy meg a helyebe is vigye.
Per eseten a képviselő az ajánlott levél felado vevenyevel.

haragabi # 2010.11.12. 17:18

A saját érdekedben. Anélkül nem tudod levetetni a jelzálogjogot.

Mufurc_nagyon # 2010.11.12. 08:42

T. Guruk!
Miért kell kérni az igazolás kiadását?
A törvény csak a tartozás kifizetéséhez köti.

Más
kinek kell bizonyítani, hogy a közgyűlés meghívóját írásban kiküldték a tulajdonosnak a levelezési címre?
köszike

{autodidakta}

MajorDomus # 2010.11.10. 20:46

A tartozás kifizetésével.
Ha ez megtörtént, köteles kiadni a torleshez szükséges igazolást. A jelzálog torlese es a költségek viselése nem a képviselő feladatá,hanem a tied. Neki csak egy igazolást kell kiadnia, axt szerintem minden tovabbi nelkul kiadja ha kéred.

Mufurc_nagyon # 2010.11.10. 10:14

T. Guruk!
Hogyan lehet rávenni a képviseletet a jelzálog bejegyzés törlésére.
Már egy éve esedékes.

{autodidakta}

MajorDomus # 2010.11.09. 21:41

Kedves ,,Cromwell,,
oda csak, aktív kezelok jelentkezhetnek,nekik viszont kötelező.
A Jegyző évente ellrnorzi es frissiti tehát ne tord magad.

solicitor # 2010.11.09. 20:20

Sziasztok!

Én most csinálom az OKJ-s társasházkezelői tanfolyamot hobbiból. Miután elvégeztem szeretnék bekerülni az önkormányzatoknál lévő társasházkezelői névjegyzékbe. Utánanéztem, és azt láttam, hogy oda csak úgy lehet bekerülni ha vagy egyéni vállalkozó vagy vagy valami cégnél vagy alkalmazott.
Úgy miért nem lehet bekerülni mint magánszemély vállalkozói nélkül?
Csak azért kérdem mert ingatlanközvetítői névjegyzékbe így simán be lehet kerülni.
(Uis. én csak regisztrált tag akarok lenni és lehet, hogy majd csak 3 év múlva fogok társasházazni de ne kelljen akkor az ügyintézési papírokkal bajlódni, letudom most).

"Bízzál Istenben és tartsd szárazon a puskaport!"

MajorDomus # 2010.10.28. 17:28

Babika
az örökös a halál pillanatában azonnal tulajdonos lesz. Tehát onnantól kezdve terhelnek benneteket. A társasházi terhek.
anyad munkajaert te akarsz penzt kerni ? Ne rohogtess mar. Raadasul utolag, amit o ingyen vallalt?

ragyasdezso # 2010.10.28. 10:13

Ha ingyen vállalta, akkor most mi alapján lenne igényetek valamire is?

babika # 2010.10.28. 09:25

Anyukám közel 20 éven keresztül csinálta a közösképviselőséget és ezért ő nem kapott semmi féle jutattást most a hetekben meghalt az anyukám lehet-e valamit utólag tenni annak érdekében,hogy kapjanak az örökösök valamiféle ellenszolgáltatást visszamenőlegesen lehet-e kereskedni.Köszönöm.

kadaj01 # 2010.10.28. 09:08

Egyrészt amíg nem lesz hagyatéki nem tudjátok eladni, másrészt ha a lakóközösség megszavazza a hitelt, természetesen nektek mint új tulajdonosoknak is fizetnetek kell a rátok eső részletet amíg el nem adjátok.

babika # 2010.10.28. 08:59

Szeretném megkérdezni azt,hogy örökos lettem a fele lakásnak az egyharmada lett az enyém,nagyon szeretném tudni,hogy a lakók hány %-ban lehet eldönteni mennyi fő kell ahoz,hogy a 14 lakás felvegyen 1.5 millió forint kölcsönt hány szavazat szükséges. Ugyanis eladára már megvan hirdetve a lakás de még egyelőre közjegyzőnél még nem voltunk a 2 testvéremmel mert csak 2010. szeptember 22-én halt meg az anyukám.Milyen jogszabályok vonatkoznak ránk minr örökösökre. Kötelezheti-e a többi lakó ,hogy nekünk is fitezni kell valamiért is.Milyen határozatok meghozatalához kell a többség vagy csak a fele lakó.Lehet,hogy egy kicsit bonyolultan irtam le ,de nézzék el nekem kérem ,mert csak egy laikus ember vagyok.Kérem ha lehet minnél előbb kérem a tájékoztatást.

MajorDomus # 2010.10.26. 18:50

Nagyon koszonom dezso

ragyasdezso # 2010.10.26. 18:41

Érk@ceKi : 2010. évi . . . törvény

A társasházakról szóló 2003 . évi CXXXIII. törvény módosításáró l

1 . §

A társasházakról szóló 2003 . évi CXXXIII . törvény (a továbbiakban : Th. tv.) 29. §-a helyébe
az alábbi rendelkezés lép :

„29. § A törvény 28 . (1) bekezdés b) pontjában meghatározott kiadásokkal
kapcsolatos iratanyagba minden tulajdonostárs jogosult betekinteni . ”

2 . §

A Th . tv. 30. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép :

„30. § (1) A közgy űlés a határozatával a legalább három hónapnak megfelel ő közö s
költség összegének befizetésével hátralékba került tulajdonostárs külön tulajdonának és a
hozzá tartozó közös tulajdoni hányadának jelzálogjoggal való megterhelését rendelheti el a
hátralék megfizetésének biztosítékául .”

3. §

A Th . tv. 32 . § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép :

„32 . § (2) A jelzálogjog bejegyzésének elrendelése három hónapnak megfelelő
hátralékonként megismételhet ő.”

4 . §

A Th . tv . az alábbi 32/A . §-sal egészül ki :

je vagy a társasház intéz őbizottságának elnöke
„32/A . A társasház közös képviselő
jogosult minden el őzetes közgyűlési döntés, határozat nélkül jogi úton érvényesíteni a
társasház igényét azzal a tulajdonostárssal szemben, aki legalább két havi közös költség vag y
közüzemi díjtartozást halmozott fel .”

5. §

A Th . tv . az alábbi 49/A . §-sal egészül ki :

„49/A . § A több mint ötven lakásból álló társasházban közös képviselő kizárólag
üzletszerűen végzett társasház kezelői, illetve üzletszerűen végzett ingatlankezelői
tevékenységet folytató személy lehet .”

6. §

E törvény a kihirdetését követ őnapon lép hatályba .

Budapest, 2010 . október 21 .

MajorDomus # 2010.10.26. 18:16

Mirol van szo? Bocs de 10 km-re vagyok a legkozelebbi szamitogeptol.

ragyasdezso # 2010.10.26. 12:45

Igen, és helyeslem. Csak kár hogy az eredeti előterjesztést visszavonta, mert abban még az ügyész felügyelet visszaállítása is benne volt.

nandy # 2010.10.26. 12:13