társasházi közös képviselő

stabi (törölt felhasználó) # 2011.01.29. 20:42

Mufurc_nagyon

Tud. Kapott már 2010.08.27-én ügyvédemtől tértis levelet. Mlg vissza is íratott a közjegyzőjével.
Meg az egész ház tudja mi van, mert a fórumon megszellőztettem. Még e mailban is visszajelezett. Sőt a vevő is tájékoztatta öt.

Tehát 4 oldalról értesült! Sőt. A léegutolsó lakógyülésen is kaptam meghatalmazást a tulajdonostól, hogy szavazhatok. NA ennyi.

stabi (törölt felhasználó) # 2011.01.29. 20:43

Mufurc_nagyon

Sőt. Még a honlapjáról is letiltott. Kimutatást is csak úgy kapom, hogy szomszéd mélben küldi. Persze a fizetési felszólítást az t nekem küldi! Ez h*lye!

brumm # 2011.02.03. 08:53

Érdeklődnék,hogy amennyiben bérlő vagyok egy társasházban akkor a karbantartás költsége mikor terhel engem és mikor a közös költséget.Mivel az alattunk lako beázik a fürdőszobában,és nálunk fenn szemmel láthatólag nincs hiba,valoszinüleg valamelyik lefolyó vagy vezeték sérült...Érdeklődnék,hogy ezt kinek kell helyrehoznia.Tájékoztatását elöre is köszönöm!

ragyasdezso # 2011.02.03. 09:34

brumm

Neked. A lefolyó, a lakásban lévő vezeték a te sarad, a szerelőaknában lévő cső eltörése esetén fizeti a ház.

SolnesM # 2011.02.03. 16:29

T. brumm !
Ilyen esetben illik egy harmadik felet, de lényegeset is bevonni !
Ez maga a tulaj.
Ilyen esetben avizsgálat általában roncsolásos feltárással jár, a tulajnak erről csak kéne tudni !
Tehát : tulaj, bérlő, a másik az alattad lévő tulaj és a társasház.
Ezek a dolgok mindig megegyezésen alapulnak !!

Mufurc_nagyon # 2011.02.04. 07:48

Kedves SolnesM!
Üdítő olvasni a józan ész képviselőjének tanácsát!

http://levaltas.5mp.eu/web.php?… 2014 okt. látogató > mint 17500
{autodidakta}

Az ütk ne legyen LEVEZETÖ ELNÖK és JKV. VEZETÖ

nanemaaa # 2011.02.04. 07:52

Brumm
Akkor terhel téged, ha ezt a bérleti szerződésed számodra előírja. Egyébként a tulajdonos kötelezettsége. Az, hogy mely szerkezet kinek a tulajdona, az alapító okirat tartalmazza. Pl méretlen vezetékek a társasház közös tulajdonát képezik.

SolnesM # 2011.02.04. 12:44

Mufurc_nagyon !

Köszönöm .
Remélem nem irónia a dicséreted.
Tudod néha meredekeket is írkálok, néha csak véletlen, néha meg készakarva !
Polihisztor vagyok, igaz még kéz rátétellel nem gyógyítok.

MajorDomus # 2011.02.04. 19:24

csak idő kerdese.
Mondjuk kezdd muff nyelvével...

Nanestb véleményével ertek egyet, a szerződés a döntő

Mufurc_nagyon # 2011.02.05. 07:05

Kedves fórumozók!

eszmefuttatás

A kapcsolatfelvétel a tulajdonossal, társasházzal.

Tartalmazza a bérleti szerződés és a th Ah. SzMSz dokumentumainak a figyelembevételét?

A kérdés költői.

A párbeszéd, eszmecsere ha nem működik
akkor jön a jogszabály

értelmező szótár
muff
kézmelegítő henger alakú szőrme.

pejoratív
női nemi-szerv

http://levaltas.5mp.eu/web.php?… 2014 okt. látogató > mint 17500
{autodidakta}

Az ütk ne legyen LEVEZETÖ ELNÖK és JKV. VEZETÖ

Andi2 (törölt felhasználó) # 2011.02.05. 09:01

Édes Istenem! Erre mondhatta Einstein: " A végtelenséget a Világegyetem és az emberi butaság tudja leginkább érzékeltetni..."

Andi2 (törölt felhasználó) # 2011.02.05. 09:04

Az elsőben maga is kételkedett:)

ragyasdezso # 2011.02.06. 14:25

Andi2

Hülyének lenni állampolgári jog. Max. feltűnő!

vajonmilesz # 2011.02.08. 16:12
sziasztok,elnézést, egy itteni másik fórumban már ott a kérdésem, de több szem többet lát alapon ide is beraknám. --------------------------------------------------
  • Sziasztok, nem tudom hol lehetne feltenni a kérdést, hát itt próbálkozom.
Tehát: Adott egy társasház 15 lakással, a kk. egy ottani volt lakó. A társasház mögött építkezés zajlott, mely építkezés használatba vételi engedélyét az önkormányzat megküldte a lakóknak 2010.decemberében. Mivel az építkezés során sok kellemetlensége volt a lakóknak és káruk is származott belőle, ezért a használatba vételi engedélyt a közös képviselő megfellebbezte.(2010.dec.15-el már nem lakik a társasházban) A fellebbezés aláírásaként a következő szerepelt: X város Y utca Z szám alatti társasház lakóinak nevében: Gipsz Jakab

Az önkormányzat elutasított a fellebbezést,mondván, hogy a kk. már nem a társasházban lakik, és fellebbezni csak annak van joga, aki érintett szomszéd az építkezés területével.

A lakók sérelmezik, hogy az ügyükben megbízott, a lakók nevében eljáró közös képviselő általi fellebbezést az önkormányzat elutasította, holott a fellebbezést a kk. nem mint Gipsz Jakab X város Y utca Z szám alatti lakosként adta be, hanem a társasház lakóinak nevében eljárva.

Kérdés, hogy az önkormányzat helyesen járt-e el, van-e értelme fellebbezni az elutasítás ellen, jelezve, hogy rosszul értelmezte a műszaki osztály a beadványt, mert az nem egy már nem ott lakó beadványa, hanem a társasház megbízásából eljáró közös képviselő, aki jogosan képviseli a társasházat ebben az eljárásban.
Szerintetek?
-----------------------------------------------------

Andi2 (törölt felhasználó) # 2011.02.08. 18:49

Vajonmilesz, az a baj csupán, hogy - ha jól tudom - a tavalyi th módosítás óta, a közös képviselő nem képviselheti a társasházat ilyen ügyekben, fellebbezési és megtámadási joga csak a szomszédos tulajdonosoknak van, ahogy értesíteni is titeket értesítettek.

győr1 # 2011.02.08. 19:28

Mit jelent az, hogy ha egy közös képviselőnek a ház lakói nem adják meg a felmentvényt? Attól választható másik közös képviselő? Én ezt nem értem. Ha nem mentjük fel, akkor miért van lehetőségünk másikat addig megválasztani? :-((( ???

MajorDomus # 2011.02.08. 19:28

Andy
nem egészen.
Ha közgyűlési hatarozat születik márpedig a fellebbezés hez az kell, akkor a k.k köteles eljárni.
Mint olvashattad,az önkormányzat sem ebbe kötött bele, a vita ott van, hogy mint lako vagy mint k.k jart el, ha az utobbikent, s erre kgy hatarozat kötelezte, akkor nincs mirol vitatkozni.

MajorDomus # 2011.02.08. 19:29

Andy
nem egészen.
Ha közgyűlési hatarozat születik márpedig a fellebbezés hez az kell, akkor a k.k köteles eljárni.
Mint olvashattad,az önkormányzat sem ebbe kötött bele, a vita ott van, hogy mint lako vagy mint k.k jart el, ha az utobbikent, s erre kgy hatarozat kötelezte, akkor nincs mirol vitatkozni.

Andi2 (törölt felhasználó) # 2011.02.08. 19:32

Haha! Tévedsz MD! Ma voltm fejtágításon, pont ez volt az egyik agyonboncolgatott téma. Minden tekintetben felhatalmazása van a kk-nak, kivéve a szomszédos építési ügyeket, és nem lehet kgy határozattal űberelni.

MajorDomus # 2011.02.08. 19:33

Gyor1
ne keverd a fogalmakat. A felmentés nem azonos a felmentvennyel ami az eves elszámolás elfogadásakor esedékes a kozos képviselő részére.

Andi2 (törölt felhasználó) # 2011.02.08. 19:37

A felmentvény azt jelenti, hogy az előző kk gazdálkodási idejére, semmilyen anyagi követelésetek nincs vele szemben. Ettől még lehet új kk-t választani

vajonmilesz # 2011.02.08. 19:51

Andi2,
s melyik része mondja ki azt a társasházi trv-nek, hogy a kk. pont ilyen fellebbezésekben nem járhat el?
Vagy mi az, ami ezt nem engedi meg?

vajonmilesz # 2011.02.08. 19:51

Andi2,
s melyik része mondja ki azt a társasházi trv-nek, hogy a kk. pont ilyen fellebbezésekben nem járhat el?
Vagy mi az, ami ezt nem engedi meg?

osmi # 2011.02.08. 20:47

2003. évi CXXXIII.tv. a társasházakról
48. § 2. Az éves elszámolás elfogadása esetén a közgyűlés a közös képviselő, illetőleg az intézőbizottság tárgyévi ügykezelő tevékenységét jóváhagyja. A jóváhagyás nem jelenti az esetleges kártérítési igényről történő lemondást

A szomszédoknak küldendő határozatokat a tulajdonosoknak kell megküldeni nem a kk.-nek. Feltehetően sok esetben elmaradt a jogérvényesítés a k.k.-k részéről. Miért ne járhatna el a k.k., mint a tulajdonosok megbízottja tulajdonosi akarat szerint?

Andi2 (törölt felhasználó) # 2011.02.08. 21:15

50. § (1) A közös képviselő (az intézőbizottság elnöke) - a (2) bekezdés rendelkezésének kivételével - jogosult a közösség képviseletének ellátására a bíróság és más hatóság előtt is. E jogkörének korlátozása harmadik személlyel szemben hatálytalan.
(2) Az építésügyi hatósági eljárásban meghozott hatósági határozatot - a jogorvoslat lehetőségének biztosításával - valamennyi tulajdonostárs részére kézbesíteni kell; ebben az esetben a közös képviselő (az intézőbizottság elnöke) a közösség képviseletének ellátására nem jogosult.

2010. évi módosítás th tv