társasházi közös képviselő

győr1 # 2010.11.20. 19:20

Ha a közös képviselő a lakók által kért lakógyűlést 15 napon belül nem teljesíti, akkor ezt a lakók (SZB) összehívhatja?
Nincs lehetőség a 2009-es és 2010-es módosítások megismerésére itt az interneten? Könyv alakban megjelent már az új társasházi törvény?

MajorDomus # 2010.11.18. 21:16

El kell veleszámolni.
A szabadságot ki kell adni, vagy a mil napjára rairod, s majd az uj helyen kiveszi
ha pénzügyi ,követelésrd van vele szemben, axt levonhatód a jarandoság abol

kezelő # 2010.11.18. 19:46

Így értem, köszönöm.

Még azt kérdezném, hogy ha időarányosan jár neki fizetett szabadság akkor azt most ki kell neki fizetnem?

Egyébként kárt okozott az üzletnek nagyon haragszom.

MajorDomus # 2010.11.18. 18:24

Mivel nem kert szabadságot, nem beteg, nem jelentette be,hogy mi van vele,ami kötelessége, ezért postán ajánlva kiküldöd neki a rendkívüli felmondást.

kezelő # 2010.11.18. 12:11

Munkáltatói problémám van, segítséget szeretnék kérni az ügy megoldásához.
Két alkalmazottam közül az egyik, napok óta (4-5 nap) óta nem jön dolgozni. Össze szedte és elvitte a saját felszerelését, a szekrényét ki ürítette és szó nélkül eltűnt. A telefont nem veszi fel, de közös ismerőseink mondják, hogy otthon a lakásában dolgozik. Fodrász alkalmazottról van szó. Nincs betegállományban.
Mi most a szabályos eljárás vele szemben, úgy, hogy ne keljen továbbra is fizetnem átunna a járulékokat, szóval ne kerüljön több pénzembe?

Mi a megfelelő ügymenet, ill. eljárás vele szembe?.

MajorDomus # 2010.11.17. 22:50

2003.evi CXXXIII. torvény a társasházrol !
1./ pont ( ,kötelező) levezető elnök, jegyzőkonyvvezető, jegyzokonyvhitelesitok megválasztása.

Ne egy de legalább harom jelöltet hívjátok meg, és készítsetek fel őket a haz ügyeiből. Másképpen nem lesznek képben, de anelkul is leverik az amator k.k-t.
Majd számolja be mi lett.

alter # 2010.11.17. 21:06

Köszönöm a hozzászólásokat mindenkinek :)
Végül azt találtam ki,hogy írtam egy nyilatkozatot, a tulajdonosok 10%-a nagy nehezen összejött. Megkérdeztük még a napirend felolvasása előtt hogyki hívta össze a mai alkalmat?Az újra elhivatást érző kk válaszolt:Én. Jó,akkor ez a közgyűlés törvénysértő így,lakógyűlésnek tekintjük és ezt szeretnénk felolvasni és átvetetni a SzVB tagjaival,aki egyetért,most is csatlakozhat az aláírásával:
(SEGÍTSÉGNEK,MÁS ESETEKRE IS,ADOTT ESETBEN KK-NAK ÁTADVA)

NYILATKOZAT
Alulírottak,a 1....Budapest,..... út...szám alatti Társasház tulajdonosai a mai napon közgyűlés összehívását kérjük a Számvizsgáló Bizottságtól az alább jelzett időpontban, helyszínen és napirendi pontokkal.A közgyűlés összehívásának oka a jelenlegi törvénysértő állapot megszüntetése,indoklása a 2009.évi LXXXIX.Társasházi törvény 11.§(3) (ez máshol nyílván lehet a 10%-os szakasz idézete,meg más pluszban:

(3) A közgyűlés a közös képviselőt, az intéző-, illetőleg a számvizsgáló bizottságot bármikor felmentheti.
A felmentett közös képviselő - intézőbizottság esetén annak elnöke - a közgyűlés határozata alapján, az abban meghatározott feladatok végzésével és változatlan díjazás ellenében köteles az új közös képviselő (intézőbizottság) megválasztásáig, de legfeljebb felmentésétől számított kilencvenedik nap leteltéig ügyvivőként ellátni a közösség ügyeinek intézését.”

...........,volt közös képviselő a 2010............-i közgyűlésen lemondott.Lemondását és annak elfogadását a közgyűlés hitelesített jegyzőkönyve tartalmazza.

A KÖZGYŰLÉS IDŐPONTJA:2010....................
A KÖZGYŰLÉS HELYE:BUDAPEST,...................
NAPIRENDI PONTOK (1-4.) FONTOS!NINCS MÁS PONT EGY SE!
1.AZ ÚJ KÖZÖS KÉPVISELŐ BEMUTATKOZÁSA
2.KÖZÖS KÉPVISELŐ MEGVÁLASZTÁSA 1 ÉVRE
3.ÚJ SZVB VÁLASZTÁSA 1 ÉVRE
4.A KÖZÖS KÉPVISELŐI ÁTADÁS-ÁTVÉTEL SZABÁLYOZÁSA

Amennyiben a SzVB a fentiek szerinti közgyűlést nem hívja össze,a Ttv 13.§(2) alapján a jelen nyilatkozat aláíróinak megbízottja hívja össze azt változatlan tartalommal és helyszínen 2010.december 15-ig.

Budapest,2010.........................
ALÁÍRÓK

NÉV (NYOMTATOTT) LAKÁS TUL.HÁNYAD ALÁÍRÁS

Persze a kavarók elmondták,hogy mennyire hátráltatjuk a házat,itt ez a sok szép ember hiába stb és amúgy is kék a cipőnk,én hazaáruló vagyok és még más is.
Közben SzVB laptopon pörgette a Ttv-t és rájött,hogy valójában ezt ők kezdeményezték kk-nál,de ez már késő volt meg elfelejtették ők aláírni....
Az más kérdés,hogy a kk-k gyöngyét nyilván indítani fogják.

Most az a kérdés,hogyan lehet olyan helyzetet teremteni a kgy-n,hogy egy talált,jónak tűnő jelölt mellett kiderüljön a bizonytalanok számára,hogy mi a valóság.Én a bemutatkozások után ütköztetni gondoltam a két jelöltet konkrét kérdések felvetésével,miként járnának el.

Ha van tapasztalata vkinek ilyen helyzetről,megköszönném,ha megosztaná velem.

MajorDomus # 2010.11.16. 18:32

Ehhez nem rutin hanem pofa kell. Az meg van mint olvasom

Andi2 (törölt felhasználó) # 2010.11.16. 18:16

Hát én nem tom, arra emlékszem, nekem tanították, beszámolót minden év május 31-ig meg kell tartani. Kollégának tavaly nem volt rá ideje, idén is sikerült augusztusban:)
Arra is, képviseleti díjat közgyűlés emel. Ő emelte magának.
Aztán, közgyűlési határozatot végre kell hajtani. Két éve született egy, azt sem sikerült. ...

MajorDomus # 2010.11.16. 17:45

A rutint nem szerzed meg az iskolában.

Andi2 (törölt felhasználó) # 2010.11.16. 07:29

Pontosan ahogy mondod Ragyadezső! Engem is most hívtak vissza egy ilyen házhoz...Fantasztikus, hogy elvileg ugyanazzal az ismeretanyaggal jövünk ki az iskolából, utóbb mégis kiderül, a minimális alapok is hiányoznak a gyakorlatból:(:(

ragyasdezso # 2010.11.15. 22:35

MD
Felszedte a pénzt! Féláron elvállalják, majd egy év pénzével a zsebükben továbbállnak. Ez az új módi!

MajorDomus # 2010.11.15. 21:07

Akkor mit csinalt egy evig ?

alter # 2010.11.14. 21:58

2009.jún.23-án lett megválasztva,jkv-ben:"1 évre vállalom,rendbe teszem a házat".Megválasztottuk.

Az előzővel volt szerződés kötve,vele nem tudom,hogy van-e.Idén jún.30-án mondott le.

Hogy érzékeltessem a kk munkáját,beszámolóra kérdés: miért nincs a bevételben az ELMŰ bérleti díja?Válasz:én arról nem tudtam,hogy azért fizetnie kell.

MajorDomus # 2010.11.14. 20:52

Ha döntő többsége van a k.k-nak a közgyűlésén akkor nem sokat tehetsz.
Ráadásul úgy értelmezem hogy a k.k maga is tulajdonos

osmi # 2010.11.14. 20:00

A megválasztásáról hozott határozatot tartalmazó kgy.-i
jegyzőkönyvvel.

osmi # 2010.11.14. 18:52

after!
Igen, sajna ez van. Egy kgy.-hat. addig érvényes, amíg bíróság jogerősen ki nem mondja annak érvénytelenségét. Lehet a kgy. vagy a hat.bármilyen tv.sértő. A jogerős kimondásig eltellik ált. néhány év, mely idő alatt jogszerű az amúgy jogszerűtlen hat. végrehajtása. Ergo;
más megoldásban kellene gondolkodnod.Hátha találsz vmit.Marha nehéz...

alter # 2010.11.14. 18:33

A törvényeket a "meghívó" kiküldésével is láthatóan mellőzik -tehát várható,hogy levezénylik a kisebbség tiltakozása ellenére is a folyamatot.
Utána mi van?Megint bírósági kereset?

A nyugdíjasok nem tudnak beszállni,a beadott kereset összes eddigi ktsg-et én álltam,nov.22-én a már folyó ügyben 2.halasztott tárgyalási nap,akkor még ügygondnokot is kirendelhet a bíró-újabb 30-40 000 ft ...
Közben megbítták kk-t,aki megköti a 37 milliós szerződést (min 20% felárral az első ajánlat felett) végrehajtanak határozatokat...stb,nincs határ.

MajorDomus # 2010.11.14. 17:53

Mint írtam november 16-an nem lesz törvényes közgyűlés, mert nincs k.k aki ezt osszehivhatna ezt csak az sz b tehetnė meg.
Ezert érvényes hatarozat sem hozhatók

MajorDomus # 2010.11.14. 17:36

A legokosabb megoldás, ha összeszeditek a meghatalmazasokat, s röviden megszabadultak tőle de legyen helyette megbízható jelölt.

MajorDomus # 2010.11.14. 17:35

A legokosabb megoldás, ha összeszeditek a meghatalmazasokat, s röviden megszabadultak tőle de legyen helyette megbízható jelölt.

alter # 2010.11.14. 17:34

majordomus,

"A közgyűlés a kozos képviselőt ( ha szerepel a napirenden ) bármikor indoklás nelkul felmentheti.
Ha nem munkaviszonyban dolgozik akkor nem jar neki végkielégítés fizetett szabadság táppénz hálapénz et. Utalvány, semmi, meg felmondási ido sem.
Egyetlen lehetősége van, hogy ugyanez a jog őt megilleti.
Bármikor lemondhat indoklás nelkul, erre a közgyűlésnek reagálnia kell, mert a k.k-nak ő a ,,munkáltatója,, ha elfogadják, akkor ott a pont.
A közgyűlési hatarozat itt a jogviszony megszüntetésének elfogadását jelenti. Tehát errol dönthetnek, de ott uj képviselőt nem választhatnak,mert nem szerepel a napirenden."

Nem volt meghírdetett napirenden -bár letelt a 2009-es vállalása szerinti 1 év,nem tette napirendre a választást.Ott a kgy-n mondta jkv-be,hogy azonnali hatállyal lemond.Határozatban van a lemondás elfogadása.Új kk nincs,mert at SzB elfektette a javaslatokat (leírtam,hogy kk lánya az SzB tagja.)

Kérdésem:mi van,ha a többség érvényes közgyűlésként
végigcsinálja a június 30-án lemondott kk november 16-i partiját?

Valójában arról van szó,hogy at adott kgy-n nem volt ott néhány nagytulaj,így nem tudták leszavazni a többieket,mint máskor és most visszaakarják csinálni az egészet,mert a nyári vonulásról megjöttek a nagyvadak.

alter # 2010.11.14. 16:50

Kedves majordomus,
mintha eltévesztetted volna szálka és a gerenda helyét.Nem engem fizetnek,hanem a kk-t,akinek ez a munkája és azt a legelemibb előírásoknak,törvényeknek fittyet hányva végzi,mindannyiunk kárára.

Ha engem kérdezel,én a munkám mellett jogászhoz fordultam a ház érdekében,a saját költségemre,kk jelölteket kerestem,ezt eljuttattam az SzB-hez,tulajdonosokat tájékoztattam egyenként,akik már régen belefáradtak az eddigi ügyekbe stb.

De most nem a személyemről van szó,ezt csak azért írtam le,mert ált. helyzetnek tartom:a kk felveszi a pénzét,némelyik olyan munkát végez,hogy nincs még egy foglalkozás az országban,amelyben ezt megtűrnék (pedig...)és a megbízóik adott esetben a saját költségükre,bíróságon évekig harcolva érhetnek el valamit (talán).Elárulom neked:ez életem első bírósági eljárása és a hátam közepére hiányzott!

MajorDomus # 2010.11.14. 12:06

Nandy
ez esetben nem igaz !

A közgyűlés a kozos képviselőt ( ha szerepel a napirenden ) bármikor indoklás nelkul felmentheti.
Ha nem munkaviszonyban dolgozik akkor nem jar neki végkielégítés fizetett szabadság táppénz hálapénz et. Utalvány, semmi, meg felmondási ido sem.
Egyetlen lehetősége van, hogy ugyanez a jog őt megilleti. Bármikor lemondhat indoklás nelkul, erre a közgyűlésnek reagálnia kell, mert a k.k-nak ő a ,,munkáltatója,, ha elfogadják, akkor ott a pont.
A közgyűlési hatarozat itt a jogviszony megszüntetésének elfogadását jelenti. Tehát errol dönthetnek, de ott uj képviselőt nem választhatnak,mert nem szerepel a napirenden.
Velem 21 ev alatt kétszer fordult el,hogy közgyűlés nem fogadta el az elszámolásomat ( nem a számadatok helyességét hanem a vízdíj magas összeget kifogásolták) mindkét esetben azonnal lemondtam, mivel demokráciában ez igy illik.
Mas kérdés, hogy en ott megszavaztattam a közgyűlések, hogy 30 napon belul uj így. Ahol megválasztják az utodomat, s axt a számvizsgáló bizottság fogja összehívni. Igy zökkenőmentes.

nandy # 2010.11.14. 11:19

Közgyűlési határozat is született a kk. lemondásának elfogadásáról? Vagy csak a jgykv-ben rögzítették az elhangzottakat?
Érvényesen ugyanis nem lehet olyan kérdésben szavazni, melyet a meghívó nem tartalmazott.