Ha a közös képviselő a lakók által kért lakógyűlést 15 napon belül nem teljesíti, akkor ezt a lakók (SZB) összehívhatja?
Nincs lehetőség a 2009-es és 2010-es módosítások megismerésére itt az interneten? Könyv alakban megjelent már az új társasházi törvény?
társasházi közös képviselő
El kell veleszámolni.
A szabadságot ki kell adni, vagy a mil napjára rairod, s majd az uj helyen kiveszi
ha pénzügyi ,követelésrd van vele szemben, axt levonhatód a jarandoság abol
Így értem, köszönöm.
Még azt kérdezném, hogy ha időarányosan jár neki fizetett szabadság akkor azt most ki kell neki fizetnem?
Egyébként kárt okozott az üzletnek nagyon haragszom.
Mivel nem kert szabadságot, nem beteg, nem jelentette be,hogy mi van vele,ami kötelessége, ezért postán ajánlva kiküldöd neki a rendkívüli felmondást.
Munkáltatói problémám van, segítséget szeretnék kérni az ügy megoldásához.
Két alkalmazottam közül az egyik, napok óta (4-5 nap) óta nem jön dolgozni. Össze szedte és elvitte a saját felszerelését, a szekrényét ki ürítette és szó nélkül eltűnt. A telefont nem veszi fel, de közös ismerőseink mondják, hogy otthon a lakásában dolgozik. Fodrász alkalmazottról van szó. Nincs betegállományban.
Mi most a szabályos eljárás vele szemben, úgy, hogy ne keljen továbbra is fizetnem átunna a járulékokat, szóval ne kerüljön több pénzembe?
Mi a megfelelő ügymenet, ill. eljárás vele szembe?.
2003.evi CXXXIII. torvény a társasházrol !
1./ pont ( ,kötelező) levezető elnök, jegyzőkonyvvezető, jegyzokonyvhitelesitok megválasztása.
Ne egy de legalább harom jelöltet hívjátok meg, és készítsetek fel őket a haz ügyeiből. Másképpen nem lesznek képben, de anelkul is leverik az amator k.k-t.
Majd számolja be mi lett.
Köszönöm a hozzászólásokat mindenkinek :)
Végül azt találtam ki,hogy írtam egy nyilatkozatot, a tulajdonosok 10%-a nagy nehezen összejött. Megkérdeztük még a napirend felolvasása előtt hogyki hívta össze a mai alkalmat?Az újra elhivatást érző kk válaszolt:Én. Jó,akkor ez a közgyűlés törvénysértő így,lakógyűlésnek tekintjük és ezt szeretnénk felolvasni és átvetetni a SzVB tagjaival,aki egyetért,most is csatlakozhat az aláírásával:
(SEGÍTSÉGNEK,MÁS ESETEKRE IS,ADOTT ESETBEN KK-NAK ÁTADVA)
NYILATKOZAT
Alulírottak,a 1....Budapest,..... út...szám alatti Társasház tulajdonosai a mai napon közgyűlés összehívását kérjük a Számvizsgáló Bizottságtól az alább jelzett időpontban, helyszínen és napirendi pontokkal.A közgyűlés összehívásának oka a jelenlegi törvénysértő állapot megszüntetése,indoklása a 2009.évi LXXXIX.Társasházi törvény 11.§(3) (ez máshol nyílván lehet a 10%-os szakasz idézete,meg más pluszban:
(3) A közgyűlés a közös képviselőt, az intéző-, illetőleg a számvizsgáló bizottságot bármikor felmentheti.
A felmentett közös képviselő - intézőbizottság esetén annak elnöke - a közgyűlés határozata alapján, az abban meghatározott feladatok végzésével és változatlan díjazás ellenében köteles az új közös képviselő (intézőbizottság) megválasztásáig, de legfeljebb felmentésétől számított kilencvenedik nap leteltéig ügyvivőként ellátni a közösség ügyeinek intézését.”
...........,volt közös képviselő a 2010............-i közgyűlésen lemondott.Lemondását és annak elfogadását a közgyűlés hitelesített jegyzőkönyve tartalmazza.
A KÖZGYŰLÉS IDŐPONTJA:2010....................
A KÖZGYŰLÉS HELYE:BUDAPEST,...................
NAPIRENDI PONTOK (1-4.) FONTOS!NINCS MÁS PONT EGY SE!
1.AZ ÚJ KÖZÖS KÉPVISELŐ BEMUTATKOZÁSA
2.KÖZÖS KÉPVISELŐ MEGVÁLASZTÁSA 1 ÉVRE
3.ÚJ SZVB VÁLASZTÁSA 1 ÉVRE
4.A KÖZÖS KÉPVISELŐI ÁTADÁS-ÁTVÉTEL SZABÁLYOZÁSA
Amennyiben a SzVB a fentiek szerinti közgyűlést nem hívja össze,a Ttv 13.§(2) alapján a jelen nyilatkozat aláíróinak megbízottja hívja össze azt változatlan tartalommal és helyszínen 2010.december 15-ig.
Budapest,2010.........................
ALÁÍRÓK
NÉV (NYOMTATOTT) LAKÁS TUL.HÁNYAD ALÁÍRÁS
Persze a kavarók elmondták,hogy mennyire hátráltatjuk a házat,itt ez a sok szép ember hiába stb és amúgy is kék a cipőnk,én hazaáruló vagyok és még más is.
Közben SzVB laptopon pörgette a Ttv-t és rájött,hogy valójában ezt ők kezdeményezték kk-nál,de ez már késő volt meg elfelejtették ők aláírni....
Az más kérdés,hogy a kk-k gyöngyét nyilván indítani fogják.
Most az a kérdés,hogyan lehet olyan helyzetet teremteni a kgy-n,hogy egy talált,jónak tűnő jelölt mellett kiderüljön a bizonytalanok számára,hogy mi a valóság.Én a bemutatkozások után ütköztetni gondoltam a két jelöltet konkrét kérdések felvetésével,miként járnának el.
Ha van tapasztalata vkinek ilyen helyzetről,megköszönném,ha megosztaná velem.
Ehhez nem rutin hanem pofa kell. Az meg van mint olvasom
Hát én nem tom, arra emlékszem, nekem tanították, beszámolót minden év május 31-ig meg kell tartani. Kollégának tavaly nem volt rá ideje, idén is sikerült augusztusban:)
Arra is, képviseleti díjat közgyűlés emel. Ő emelte magának.
Aztán, közgyűlési határozatot végre kell hajtani. Két éve született egy, azt sem sikerült. ...
A rutint nem szerzed meg az iskolában.
Pontosan ahogy mondod Ragyadezső! Engem is most hívtak vissza egy ilyen házhoz...Fantasztikus, hogy elvileg ugyanazzal az ismeretanyaggal jövünk ki az iskolából, utóbb mégis kiderül, a minimális alapok is hiányoznak a gyakorlatból:(:(
MD
Felszedte a pénzt! Féláron elvállalják, majd egy év pénzével a zsebükben továbbállnak. Ez az új módi!
Akkor mit csinalt egy evig ?
2009.jún.23-án lett megválasztva,jkv-ben:"1 évre vállalom,rendbe teszem a házat".Megválasztottuk.
Az előzővel volt szerződés kötve,vele nem tudom,hogy van-e.Idén jún.30-án mondott le.
Hogy érzékeltessem a kk munkáját,beszámolóra kérdés: miért nincs a bevételben az ELMŰ bérleti díja?Válasz:én arról nem tudtam,hogy azért fizetnie kell.
Ha döntő többsége van a k.k-nak a közgyűlésén akkor nem sokat tehetsz.
Ráadásul úgy értelmezem hogy a k.k maga is tulajdonos
A megválasztásáról hozott határozatot tartalmazó kgy.-i
jegyzőkönyvvel.
after!
Igen, sajna ez van. Egy kgy.-hat. addig érvényes, amíg bíróság jogerősen ki nem mondja annak érvénytelenségét. Lehet a kgy. vagy a hat.bármilyen tv.sértő. A jogerős kimondásig eltellik ált. néhány év, mely idő alatt jogszerű az amúgy jogszerűtlen hat. végrehajtása. Ergo;
más megoldásban kellene gondolkodnod.Hátha találsz vmit.Marha nehéz...
A törvényeket a "meghívó" kiküldésével is láthatóan mellőzik -tehát várható,hogy levezénylik a kisebbség tiltakozása ellenére is a folyamatot.
Utána mi van?Megint bírósági kereset?
A nyugdíjasok nem tudnak beszállni,a beadott kereset összes eddigi ktsg-et én álltam,nov.22-én a már folyó ügyben 2.halasztott tárgyalási nap,akkor még ügygondnokot is kirendelhet a bíró-újabb 30-40 000 ft ...
Közben megbítták kk-t,aki megköti a 37 milliós szerződést (min 20% felárral az első ajánlat felett) végrehajtanak határozatokat...stb,nincs határ.
Mint írtam november 16-an nem lesz törvényes közgyűlés, mert nincs k.k aki ezt osszehivhatna ezt csak az sz b tehetnė meg.
Ezert érvényes hatarozat sem hozhatók
A legokosabb megoldás, ha összeszeditek a meghatalmazasokat, s röviden megszabadultak tőle de legyen helyette megbízható jelölt.
A legokosabb megoldás, ha összeszeditek a meghatalmazasokat, s röviden megszabadultak tőle de legyen helyette megbízható jelölt.
majordomus,
"A közgyűlés a kozos képviselőt ( ha szerepel a napirenden ) bármikor indoklás nelkul felmentheti.
Ha nem munkaviszonyban dolgozik akkor nem jar neki végkielégítés fizetett szabadság táppénz hálapénz et. Utalvány, semmi, meg felmondási ido sem.
Egyetlen lehetősége van, hogy ugyanez a jog őt megilleti.
Bármikor lemondhat indoklás nelkul, erre a közgyűlésnek reagálnia kell, mert a k.k-nak ő a ,,munkáltatója,, ha elfogadják, akkor ott a pont.
A közgyűlési hatarozat itt a jogviszony megszüntetésének elfogadását jelenti. Tehát errol dönthetnek, de ott uj képviselőt nem választhatnak,mert nem szerepel a napirenden."
Nem volt meghírdetett napirenden -bár letelt a 2009-es vállalása szerinti 1 év,nem tette napirendre a választást.Ott a kgy-n mondta jkv-be,hogy azonnali hatállyal lemond.Határozatban van a lemondás elfogadása.Új kk nincs,mert at SzB elfektette a javaslatokat (leírtam,hogy kk lánya az SzB tagja.)
Kérdésem:mi van,ha a többség érvényes közgyűlésként
végigcsinálja a június 30-án lemondott kk november 16-i partiját?
Valójában arról van szó,hogy at adott kgy-n nem volt ott néhány nagytulaj,így nem tudták leszavazni a többieket,mint máskor és most visszaakarják csinálni az egészet,mert a nyári vonulásról megjöttek a nagyvadak.
Kedves majordomus,
mintha eltévesztetted volna szálka és a gerenda helyét.Nem engem fizetnek,hanem a kk-t,akinek ez a munkája és azt a legelemibb előírásoknak,törvényeknek fittyet hányva végzi,mindannyiunk kárára.
Ha engem kérdezel,én a munkám mellett jogászhoz fordultam a ház érdekében,a saját költségemre,kk jelölteket kerestem,ezt eljuttattam az SzB-hez,tulajdonosokat tájékoztattam egyenként,akik már régen belefáradtak az eddigi ügyekbe stb.
De most nem a személyemről van szó,ezt csak azért írtam le,mert ált. helyzetnek tartom:a kk felveszi a pénzét,némelyik olyan munkát végez,hogy nincs még egy foglalkozás az országban,amelyben ezt megtűrnék (pedig...)és a megbízóik adott esetben a saját költségükre,bíróságon évekig harcolva érhetnek el valamit (talán).Elárulom neked:ez életem első bírósági eljárása és a hátam közepére hiányzott!
Nandy
ez esetben nem igaz !
A közgyűlés a kozos képviselőt ( ha szerepel a napirenden ) bármikor indoklás nelkul felmentheti.
Ha nem munkaviszonyban dolgozik akkor nem jar neki végkielégítés fizetett szabadság táppénz hálapénz et. Utalvány, semmi, meg felmondási ido sem.
Egyetlen lehetősége van, hogy ugyanez a jog őt megilleti. Bármikor lemondhat indoklás nelkul, erre a közgyűlésnek reagálnia kell, mert a k.k-nak ő a ,,munkáltatója,, ha elfogadják, akkor ott a pont.
A közgyűlési hatarozat itt a jogviszony megszüntetésének elfogadását jelenti. Tehát errol dönthetnek, de ott uj képviselőt nem választhatnak,mert nem szerepel a napirenden.
Velem 21 ev alatt kétszer fordult el,hogy közgyűlés nem fogadta el az elszámolásomat ( nem a számadatok helyességét hanem a vízdíj magas összeget kifogásolták) mindkét esetben azonnal lemondtam, mivel demokráciában ez igy illik.
Mas kérdés, hogy en ott megszavaztattam a közgyűlések, hogy 30 napon belul uj így. Ahol megválasztják az utodomat, s axt a számvizsgáló bizottság fogja összehívni. Igy zökkenőmentes.
Közgyűlési határozat is született a kk. lemondásának elfogadásáról? Vagy csak a jgykv-ben rögzítették az elhangzottakat?
Érvényesen ugyanis nem lehet olyan kérdésben szavazni, melyet a meghívó nem tartalmazott.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02