"Szókratész, és lehetett tőle kérdezni"
Csak nem jogi tanácsokat adott.
Igaz hogy szóban tanitott,de a bürökpohártól ez nem mentette meg.
"Szókratész, és lehetett tőle kérdezni"
Csak nem jogi tanácsokat adott.
Igaz hogy szóban tanitott,de a bürökpohártól ez nem mentette meg.
Lehet.
Tény hogy komoly ügyvédi iroda nem működik egyszemélyben!
.
Úgy értem,akinek komoly ügyfélköre van.
Nem tud egy seggel öt helyen lenni egyszerre.
Sőt, azelőtt meg az agórán ült kint Szókratész, és lehetett tőle kérdezni.
Sőt a régi szép időkben u.n. ügyvédi munkaközösségek voltak !
Hm. Hát én még nem voltam olyan ügyvédi irodában ahol nem volt titkárnő vagy/és ügyvédbojtár esetleg mindkettő.
Zoltanuss,
Kikezdhetelen a logikád, Fékezhetetlen Agyvelejű Aromo elbújhat mögötted.
Valóban : Az ügyvédek kisebbik része sztárügyvéd.
Kivéve a sztár ügyvédeket !
Az ügyvédek nagyobbik fele nem foglalkoztat jelöltet, sőt, egyáltalán nem foglalkoztat senkit.
Erre való az ügyvédbojtár hogy betalpaljon és leadja.
.
Pár évtizedes tapasztalatomban még nem volt olyan ügyvéd aki nem igy járt el.
Pedig vettem egy pár ingatlant...
Igen.
„Számos kollégát ismerek, aki összerakja a csomagot, és odaadja az ügyfélnek, hogy adja be. ”
De akkor ebben benne van minden szükséges papír, az említett aláírt kérelem is, csak be kell vinni, ha jól értem.
Nálam az, beleértve a benyújtást is. De nem szükségszerű. Számos kollégát ismerek, aki összerakja a csomagot, és odaadja az ügyfélnek, hogy adja be. Ezek szerint van olyan is, aki egyáltalán nem is vállalja a földhivatal előtti eljárást. (Kétségtelen, hogy ilyen ügyvédet nem praktikus megbízni a szerződés készítésével, ellenjegyzésével sem.)
De a bejegyzési kérelem nem része az adásvételi szerződés procedúrájának?
De mindegy is : ha olyan marha hátrányos neki az a "módosítás", akkor csak a beadáshoz csak talál valakit nem drágáért.
(bár szerintem van itt még valami, amit nem bontott ki a kérdező, ha ezzel a "státusszal" jön, valami gond lesz ott a szerződéssel is, vagy ilyesmi...)
„beballagni a földhivatalba az okirattal, mint másik ügyvédet keresni csak ezért...”
Az a baj, hogy kötelező a földhivatali eljárásban a jogi képviselő. Tehát bevinni valóban bárki beadhatja, de a kérelmet aláírni ügyvédnek kell.
Amit -ingatlan esetében - csak ügyvéd végezhet.
„"okiratszerkesztői státusz"
Ez micsoda csoda?”
Sokan nem tudnak szabatosan fogalmazni és helyettük egy ügyvéd végzi.
Nagyjából a telekönyvi bejegyzéshez kell egy ügyvéd által ellenjegyzett szerződés.
Ha rajtam múlna más adásvételihez és kérnék ellenjegyzést. Sőt a sima meghatalmazás is csak ellenjegyzéssel lenne érvényes.
Cirka 50 éve harcolták ki maguknak ezt a jogot az ügyvédek.
Szerintem olcsóbb kivenni egy nap szabit, és beballagni a földhivatalba az okirattal, mint másik ügyvédet keresni csak ezért...
"okiratszerkesztői státusz"
Ez micsoda csoda?
Nem vagy köteles aláírni semmit, ő pedig nem köteles egy munkára szerződni veled, ha nem teljesíted a feltételeit. Nincs itt semmiféle bűncselekmény.
Persze, ha a konkrét problémádat írod, talán értenénk is.
Azt szeretném kérdezni a tisztelt hozzáértőktől, hogy ha egy adásvételi szerződés okiratszerkesztő ügyvédje csak akkor hajlandó a földhivatali ügyintézést elvégezni, amiennyiben aláírok egy számomra igen kedvezőtlen szerződésmódosítást, akkor ez mennyire etikus, jogos, esetleg beszélhetünk-e zsarolásról, mint bűncselekményről?
Továbbá, ha emiatt elintézem a földhivatali ügyeket egy másik ügyvéd segítségével az jelenti-e automatikusan azt, hogy megszűnik az eredeti okiratszerkesztő ügyvédnek az okiratszerkesztői státusza?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02