Akkor nincs kérdés...
Ingatlan eladás ha van kiskorú gyermek!
Drbjozsef,
Egyedüli tulaj vagyok a gyerek még bejelenve sincs a lakásba!
Inci
Nincs semmi baj. Nem lehet mindenki jogász. Add el nyugodtan a lakást és vegyél másikat.
De!
Teljesen tiszta a tulajdoni lap?
Nincs benne része a gyereknek? Mondjuk örökölt egy részt az apjától... stb.
Drbjozsef,
Köszönöm szépen!
Inci72,
Ez teljesen hülyeség.
A saját vagyonoddal, az életedben azt csinálsz amit csak akarsz. Semmi köze ahhoz se a kiskorú, se a nagykorú, se semmilyen gyerekednek, de másnak sem.
Ha a gyereknek lenne résztulajdona a lakásban (mert valamiért az ő nevére vettél egy részt, vagy örökölte nagyszülőtől, vagy ilyesmi), akkor az eladáshoz valóban kellene a gyámhivatal beleegyezése, és valóban kell az hogy a gyerek vagyona (mert az az lenne) ne csökkenjen, például az új lakásban is ugyanúgy kellene tulajdonrészt szereznie.
De ha nincs a nevén, akkor nincs ilyen.
Örökölni csak jog, ha van mit, de nem kötelesség. Ha elköltöd az összes vagyonod, vagy elajándékozod, vagy felgyújtod az egészet a picsába, ahhoz sincs senkinek semmi köze. Azt csinálsz vele, amit csak akarsz.
Szia! Azért kérdezem mert valaki azt mondta, hogy ha eladom a lakást letétbe kell helyeznem a gyereknek azt a részt amit elviekben örököl! De én egyből másikat vennék! Ezért kérdem. Erről még nem hallottam. Ezt eladom veszek másikat abból ugyan úgy megkapja a törvényes részt szerintem!
Inci72,
Ha van egy lakásod, akkor annak eladásához mi köze van egy nem veled élő gyereknek? Még egy veled élőnek sincs hozzá semmi köze.
Esetleg olyasmit akartál kérdezni, hogy annak a bizonyos kiskorú gyereknek van valamekkora tulajdonrésze abban a lakásban, és akkor? (ez esetben ugye ez nem a "te lakásod" jogilag)
Amúgy : meghirdeted, keresel vevőt, szerződést kötsz vele, besöpröd a dellát, keresel másik lakást, szerződést kötsz az eladóval, és kicsengedeted neki a dellát. Valami ilyesmi a menete dióhéjban.
Szép napot
Szeretnék érdeklődni ha van egy 15 éves gyermekem aki a nem velem él de én szeretném eladni a lakásom, hogy másikat vegyek, ennek mi a menete?
Választ előre is köszönöm!
Teréz!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02