A bérlő dörzsölt te viszont naiv vagy.
Albérlet, bérleti díj tartozás
Majordomus
Akkor esélyem sincs a bérleti díj behajtására?
Gondolom akkor a bíróság sem foglalkozik az üggyel, írásbeli szerződés hiányában?
Letagadhatja a bíróságon, hogy aláírta a szerződést?
A kormányablakban is a szerződés bemutatásával jelentkezhetett be az ingatlanba.
„bérlőd azt mondja, hogy te szívességi lassáhasználatként biztosítottad neki szóbeli megállapodással a lakást”
Akkor miért fizetett havi bérleti díjat a bankszámlámra?
Imre60,
Ha bankszámlára utalta, az jó. Esetleg közlemény is van hozzá, ami teljesen egyértelműsíti az utalás jogcímét?
Ha jól értelek : a bérlőd már elköltözött, nem lakik az ingatlanban, azt te birtokbavetted, te vagy a birtokosa (nem tulajdonosa! az evidens), és az utolsó 3-4 hónap bérleti díjával adósok maradtak.
Én a helyedben megpróbálkoznék egy fizetési meghagyással. Kérdés, hogy tudsz-e hozzájuk címet? Azt a közjegyző kérni fog. Márpedig azt a szerződés szerinti címre kellene küldeni, ami ha jól értelek neked nincs is.
Ugyanakkor megjegyezném, hogy te jobbik részhalmazában vagy a bérlők által átvert bérbeadók halmazának. Sokkal rosszabb is lehetne, ha nem lennének hajlnadóak kiköltözni, felhalmoznák a közüzemi tartozásokat, és néhány milliós tartozással tűnnének el. Nem mondom, hogy örülj neki, hogy csak négy havi lakbérrel húztak le, de messze ez a legjobb kimenetelek között van a sok közül.
Bíróságon természetesen minden körülményt vizsgálnak, és hiába taganá le a bérleti szerződést, azért vannak tanúk (remélem, tudod kik tanúzták le azt a szerződést), és ott vannak az utalások. Kezd az FMH-val, aztán eldöntheted, akarsz-e perekedni, ha ellentmondanak. Tudsz valami személyes adatukat? Ha név, születési hely, idő van - ezek benne lennének ugye a szerződésben -, akkor a lakcímnyilvántartóból be tudod szerezni a mostani lakcímüket.
És hány havi kaució volt letéve?
Üdvözlöm a kedves Fórumozókat !
Érdeklődnék, hogy egybérleti jogviszonyban használt lakásnál a dugulás elhárítása bérbeadó vagy a bérlő kötelessége.?
Kimaradt a szerződésből
Alapos,
A lakás rendeltetésszerű használatának biztosítása a bérbeadó feladata.
Neki kell intéznie és fizetnie is.
Ha az derülne ki, hogy a dugulás igazolhatóan a bérlő felróható magatartása miatt jött létre, akkor annak költségeit természetesen követelheti a bérbeadó.
OK
.köszönöm.
Drbjózsef,
Köszönöm a hozzászólását
Igen, a közlemény rovat kb: x havi lakbér, gáz, villany.
Igen ,az utolsó 3 havi lakbérrel tartoznak ( utána kiköltöztek), plusz fél hónap, miután tanukkal cseréltem zárat, mert a kulcsot nem adták vissza.
Van személyi igazolvány másolat a birtokomban, Mo-i lakcímük nem volt, mivel a bérlés előtt külföldön éltek.
Viszont a bérleti szerződéssel (vagy aláhamisították a nevemet a lakcímbejelentőn...), bejelentkeztek az ingatlan(om)ba.
Állítólag már más lakcímük van, de megtudhatom az ügyfélkapun keresztül, hogy kik vannak az ingatlanomba bejelentkezve.
Niki2025
Nem kértem kauciót, mivel belül remdbe tették a házat.
Tudom, erős dorgálasra vagyok ítélve.
„Igen, a közlemény rovat kb: x havi lakbér, gáz, villany.”
Ez azért elég jó.
„Van személyi igazolvány másolat a birtokomban, Mo-i lakcímük nem volt, mivel a bérlés előtt külföldön éltek.”
Az is jó, a név, anyja neve, születési ideje bőven elég lesz ahhoz, hogy a KCR-ből lekérd az aktuális adatokat. Ehhez a jogos érdekedet igazolni kell, lehet, hogy előtt konzultálnod kell a közjegyzővel. Az FMH indítás jogos érdeked.
„Viszont a bérleti szerződéssel (vagy aláhamisították a nevemet a lakcímbejelentőn...), bejelentkeztek az ingatlan(om)ba.”
A bérleti szerződés ehhez teljesen elég. Nyilván azt mutatták be.
„Állítólag már más lakcímük van, de megtudhatom az ügyfélkapun keresztül, hogy kik vannak az ingatlanomba bejelentkezve.”
Igen, tedd is meg.
drbjozsef
Köszönöm szépen a segítségét, tanácsadását!
Javaslatai alapján fogok elindulni intézkedni.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02