Krisz808
„szerettem volna kitenni figyelmeztető táblát, hogy "Biztonsági kamerával megfigyelt terület" ahogy azt régen sok helyen láttam.
de a legtöbb helyen csak olyat kapni hogy "Biztonsági kamerával ELLÁTOTT terület"
rá lehet mondani, hogy csak elláttuk, de nem rögzít, nem működik, ha adatvédelmi szabálysértéssel megtalálnak.”
Édesmindegy, hogy mi van ráírva. Ha te jogszerűen szeretnél felhasználni egy ilyen kamerafelvételt, akkor muszáj kihelyezni a bejáratnál. Ugyanis ha nincs ilyen, akkor az, akit rögzítettél vele, simán megtámadhatja a felvétel felhasználását. Viszont ha kint szerepel egy ilyen tábla, akkor az illető a területre történő belépéssel a saját hozzájárulását adja, hogy őt megfigyeljék, esetleg fel is vegyék. A történelemben meg még nem nagyon volt rá sok példa, hogy „adatvédelmi szabálysértés” jogcímen bárkit feljelentettek volna egy kamera kihelyezése miatt. Nekem simán látta az utcafrontomat, másként nem is tudtam volna a kamerát elhelyezni. Viszont ez az összes érintett szomszéd beleegyezésével történt, sőt még örültek is neki, hogy ez az ő védelmüket is szolgálja.
„a helyszínelő első dolga volt, hogy elővett egy csernobil erejű kézilámpát, és a környező ereszeket pásztázta, hol van bizti kamera ami láthatott valamit, talált, és azt be is kérte. ugyanakkor bizti kamera nem rögzíthetne közterületet, a rendőr mégis nagyon örült volna a felvételnek most akkor hogy van ez?”
A rendőrség saját hatáskörben döntheti el, hogy használ-e egy ilyen felvételt bizonyítéknak vagy nem. Amikor nekem a ház előtt előbb az első, később meg a hátsó rendszámomat is lelopták, akkor az első kérdésük az volt, hogy készült-e róla esetleg kamerafelvétel. De tök mindegy, ha kint van egy ilyen figyelmeztető tábla, akkor lényegesen kisebb az esélye akármilyen betörésnek, besurranásnak, mert azért a tolvajok sem hülyék.