Tegnap a buszon volt 8 percem két megálló között, és persze az volt a “zseniális” ötletem, hogy gyorsan nyomok pár kört crashben. Na, itt jöttem rá, hogy ezek az instant játékok pont azért veszélyesek, mert túl gyorsan pörögnek: Aviator, Mines, Plinko – mind rövid köröket ad, kis téttel is simán elindul, és mire észbe kapsz, már lement egy csomó kör.
Nálam a http://phox.hu/ az, amit használok, amikor ilyen “csak pár percem van” helyzet van, mert ott is azt emelik ki, hogy ezek a gyors játékok pont rövid időablakokra praktikusak, nem maratoni sessionre.
Két tipp, ami nekem bevált: először is időre játszom, nem “érzésre” — pl. 10 perc és kész, mert különben a ritmus beszippant. Másodszor, nem emelek tétet csak azért, mert az előző kör “majdnem megvolt”. Minesnál meg külön figyelek, hogy ne menjek át kapkodásba, mert ott az egyetlen rossz katt is vége.
A végén amúgy ugyanaz a sztori: lehet jó kis sorozatot elkapni, de ezeknél a gyors köröknél a véletlen faktor brutál erős, szóval jobb higgadtan kezelni, mint üldözni a “következő tutit”.