„mert így is kedvezményesebb volt az albérlet az ismeredtségünk révén. Így legalább már nem az...”
Hol van előírva,hogy egy kedvezmény örökké tartson ?
„mert így is kedvezményesebb volt az albérlet az ismeredtségünk révén. Így legalább már nem az...”
Hol van előírva,hogy egy kedvezmény örökké tartson ?
a rövid válasz: azonnal keress másik albérletet.
Most még csak kezdődik a zsugoriskodás, de szerinted hol lesz vége?
a kicsit hosszabb:
Állj a sarkadra, kérj számlát és kimutatást mindenről. Amiről nem mutat, azt ne fizesd (ez a rezsire, közös költségre vonatkozik)
„A kérdésem ezzel kapcsolatban az lenne, hogy ez tényleg az albérlő költsége?”
6:335. § [Költségviselés]
(1) "A dolog fenntartásával járó kisebb költségeket a bérlő, a többi költséget és a dologgal kapcsolatos terheket a bérbeadó viseli."
A szigetelés és az ezzel összefüggő klímaszerelés egyébként a bérbeadó költsége. Annyi, amennyit mond, de neki kell állnia.
A kültéri egységek egyébként leálláskor visszatárolják a gázt, hülyeség ez is, hogy a leszerelés miatt elmegy valamennyi. A hosszú évek működése során persze diffundál a csövekből és elveszik valamennyicske, de ha korrekten csinálják a leszerelést, akkor abból önmagában nem lesz gázveszteség.
Sziasztok!
Jogi segítséget szeretnék kérni.
A problémám a következő. Második éve lakom az albérletben. Bérleti szerződés nincs, mert egy ismerősömtől bérlem a lakást.
Sajnos idő közben a férje átvette az ingatlan irányítását. Egyik hónapról a másikra közel 50 ezer forinttal több albérleti díjat kér, mondván, hogy a rezsi megemelkedett... Rezsi számlákat soha nem láttam, mindig fizettem, amennyit mondtak. Egy 10 emeletes panel lakás első emelete... Tudom, hogy nincs így, de ezen a havi 50 ezer pluszon nem akadtam fent, mert így is kedvezményesebb volt az albérlet az ismeredtségünk révén. Így legalább már nem az...
De most egy újabb költséggel állt elő.
A társasházat szigetelik, és akinek klímája van, annak saját költségen kellett leszerelni a klíma külső egységét a falról, a szigetelés erejéig, majd 3 hét múlva vissza. Azt mondta, hogy ez 130.000 Ft volt, így fizessem ki!
Ezzel kettő problémám van.
Az egyik, hogy beszéltem 2 lakóval, az egyiknek 45.000 Ft volt ez a saját költség, a másiknak 40.000 Ft.
Ezt mondtam neki, akkor azt mondta, hogy ez hülyeség, mert neki baráti alapon csinálta az egyik vendége, így a 130.000 Ft még olcsó is. Meg egy kis gázt is kellett visszatölteni, mert elment valamennyi a leszereléskor. Számla persze nincs, mert baráti alapon volt ennyi.
A kérdésem ezzel kapcsolatban az lenne, hogy ez tényleg az albérlő költsége?
Nekem kell ezt kifizetni?
Köszönöm szépen a segítséget.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02