Zajos szomszédok


MajorDomus # 2017.04.05. 20:26

A legjobb ötlet a költözés!

elfmage999 # 2017.04.05. 20:02

Az jobb mint ha vizipisztolyból pisili akit csak ér? :)

efi99 # 2017.04.05. 19:58

Készíts róluk kép- és hangfelvételt, aztán dobd fel valahova. Az iskolaigazgatóét pl lehetőleg az iskola blogjára vagy facebook oldalára.
A károgókkal ne törődj, hogy ezt juj nem szabad ám, kötelességeid nem csak neked vannak. Vagy terjeszd anonim.

elfmage999 # 2017.04.05. 19:56

El kell költözni.

Lehetőleg a lipótra...

Milyen szerencse hogy velem nem történnek ilyenek, pedig én se ártok a légynek se. :)

ius latratus # 2017.04.05. 18:51

Atyaúristen...

Gabriella.Kutat # 2017.04.05. 18:47

Kedves Fórumozók!
A XVI. kerületben, Mátyásföld-alsón lakom kertes házban és történetesen ebben a látszólag civilizált környezetben van néhány igen kellemetlen szomszédom, akik rágalomhadjáratokat folytatnak, hajnali 5 óráig karaokéval üvöltenek az ablakomra, lesokkolták a vizslámat, idős rokkant anyám egyik macskáját bottal verték agyon, míg egy másiknak bottal törték el a lábát. Az egyik rendszeresen hangosan kurvaanyázik ránk, míg a másik azzal fenyegetett meg, hogy letépi a fejemet, jól ellátja a bajomat és beígérte, hogy "majd meglátom, hogy elvitet a rendőrséggel". Ezek felső közép osztálybeli emberek, akik között van iskolaigazgató is!! A zaklatást valójában a régi szomszédom kezdte, de belevonta az új szomszédokat is, sőt hallottam, hogy a másik oldalra költözött új szomszédnak és ócsárolt (ennek az lett az eredménye, hogy ezek a legújabb szomszédok egyszerűen bemennek a kertjükből, ha meglátnak). A régi szomszédaim annyira gyűlölnek valamilyen megfoghatatlan okból, hogy amikor hazajöttem a külföldön tartott esküvőmről, akkor azonnal átjött a szomszédasszony, hogy azzal fenyegessen meg, hogy a férje puskával fog fejbe lőni. (Szerencsére egy hétre rá váratlanul szívinfarktust kapott a férje, majd az asszony is meghalt, de a megátalkodott náci-agyú fiúk az maradt, hogy rajtam élje ki az elmebetegségét.)

Megjegyezném, hogy soha semmit nem tettem ezek ellen az emberek ellen - kivéve, hogy utoljára az új szomszédokra ráhívtam a rendőrséget egy alkalommal az ablakom alatti tivornyázások miatt.

Meg vagyok félemlítve, a XVI. kerületi rendőrségre nem lehet számítani, szóval van valakinek valamilyen életképes tippje arra nézve, hogy mi a frászt kezdjek ezekkel az őrültekkel? Arra már gondoltam, hogy átalakítom a mikrómat egy mikrohullámú fegyverré és megsütöm őket, de jó lenne egy olyan tipp, amivel nem juttatom magam börtönbe.

MACSKAJANCSI # 2014.08.19. 23:03

Dirrdurr!
Én próbálok segíteni, de nem biztos, hogy elfogadod a magánemberként tett javaslatomat.
Embertáradként zavar, hogy több, mint egy hónapja írod ezt a problémát és még mindig nem lett megoldás.

A jogi tanácsot nyilván szakavatott személyek tudják csak megadni neked, nektek.

Ahogy korábban írtam, keress(etek) fel jogi segély keretében a jogpont hálózatban résztvevő ügyvédet.

Nincs már alkotmány, Alaptörvény van. A kormányportálon letölthető.

Én úgy gondolom, hogy alkotmányos joga, ha mindenáron ezzel akarsz, akartok valamit is kezdeni, az csak magánszemélynek lehet.

A társasház, az a lakástulajdonosok, személyekből álló közösség.

Én úgy értelmezem, hogy ez itt kizárt, tehát a lakóközösségnek, nincs alapjoga, csak az egyes személyeknek.
De kérném, hogy javítson ki egy szakértő.

És nem lehet elsőbbségre, felsőbbrendű érdekekre hivatkozni. Ezt biztosan tudom.

Sajnos tényleg figyelni kell(ene) hogy hová írunk, a fórumszabályzat betartása végett, ezeknek a hozzászólásokat az eredeti helyen a "pékség zavaró körülmények"-nél kellett volna megtenni.

Dirrdurr # 2014.08.19. 20:23

En továbbra is csak azt kérdezem, hogy vannak-e alkotmányos alapjogaik a lakóknak a pihenéshez, lakhatáshoz, stb.

Tehát: ALKOTMÁNYOS ALAPJOG, mint ilyen létezik az új alkotmányban?

Egyjogász # 2014.08.19. 20:06

Pedig nagyon egyszerű, ez egy nyílt Fórum, ahová az és azt ír be amit kedve van. (Mint az utóbbi időben kiderült, moderáció sincs,úgyhogy a szó szoros értelmében.)

Azaz itt bárki feltehet bármilyen kérdést, és bárki írhat rá bármit, sőt, az is lehet, hogy egy kérdésre nem válaszol senki. (Természetesen van megoldás, menj el egy ügyvédhez, fizess neki, aztán utána joggal számonkérheted, hogy miért nem válaszol a kérdésedre.)

Egyébként meg pont te szartál bele a Fórumszabályzatba, Béla csak erre hívta fel a figyelmet.

("Kérjük, hogy kérdését - a tartalmának megfelelő téma kiválasztását követően - csak egyszer, egy topicban tegye fel.")

Dirrdurr # 2014.08.19. 18:14

Azt mondjuk nem értem, hogy akiknek se problemáik, se segíteni nem tudnak, csak beszólogatnak, minek vannak itt?

Dirrdurr # 2014.08.19. 18:12

Igen, Kovács Bèla Sándor, ezt kérdeztem a másik topikban, de ez állitólag jogász/jogifórum és ilyen egyszerű kérdésre még nem kaptam választ.

Tehát , létezik-e akkotmányos alapjog , miszerint a lakóházban lakóknak van e joguk a lakhatáshoz, pihenéshez, testi-lelki egészseghez? Az alkotmányos jognál alacsonyabb szintű jogszabályok vannak, amiket lehet kétféleképpen is értelmezni, mindez csupán elfogultság kérdése a hivatalok részéről, szerintem.

Egyjogász # 2014.08.19. 14:01

"Mintha ezt már kérdezted volna..."

Az albán pékséges tutira volt már egy másik topicban is, de szerintem az alsó erkélyen dohányzó beszálló füstjéről is volt már szó...:)

Persze olyan kérdés is volt már, hogy valakit folyamatosan basztat a szomszéd, hogy ne dohányozzon a saját lakásába, mit tehet.....

Szerintem kellene már nyitni egy topicot "Kérdeztem már, de nem tetszett a válasz, megkérdezem újra" címmel, oszt oda mindenki beírhatja újra, amit már kérdezett, hátha most más választ kap...:)

Sherlock # 2014.08.19. 11:15

Állj a füst elé, úgy nem jut be a lakásba.

MACSKAJANCSI # 2014.08.19. 10:32

kérem, esetleg válaszolna neki konkrétan? hogy végre hatékony megoldást is találjon.

Andrea007 # 2014.08.19. 09:37

Tisztelt Fórumozók,
Segítséget szeretnék kérni. Tulajdonosként, hogyan tudom megvédeni az alsó bérlővel szemben a tulajdonomat, ha az az erkélyen dohányzik?
Többszöri kérés után - most költözik be - és mielőtt teljesen beköltözne kihez fordulhatok segítségért. A tulajdonossal hiába beszéltem meg, hogy ne legyen az erkélyen dohányzás, semmibe sem vesznek, és egyszerűen folytatják ezt a tevékenységüket. Így a füst beszáll a lakásba, az saját erkélyemen nem tudom szárítani a ruháimat, semmit, mert a füst beteríti az egészet.
Köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2014.08.19. 06:39

Mintha ezt már kérdezted volna...

Dirrdurr # 2014.08.19. 05:03

Alkotmányos jog-e a társasházi lakóknak a nyugodt lakhatáshoz, birtokláshoz, pihenéshez, testi-lelki egészséghez való jog?

Alacsonyabb rendű törvény -e az, ha egy pékség a hozzájárulásuk nélkül, mindenkit átverve non-stop üzemet működtet? Tehát kis kemence, kész árut forgalmazás helyett hosszantartó nyitvatartást, éjszakai-hajnali üzemet működtetnek hatalmas kemencékkel, ezzel zavarva a lakók nyugalmát? A szomszédjog kimond olyasmit, hogy bizonyos tevékenységek nem szükségtelenül zavaróak, tehát tűrni kell..

Vagy elsődlegesen figyelembe vehető a lakók alkotmányos joga? Konkrétan albán pekségről van szó ( ahol esetleg divat a baksis is).
Ők bérelnek egy földszinti helyiséget a vagyonkezelőtől.

Szötyike # 2014.08.17. 07:59

Jónapot! SZeretnék tanácsot kérni. Egy társasházban lakunk, ahol a földszinti lakóknak x négyzetméternyi kert is tartozik a lakáshoz. Az egyik ilyen szomszéd lassan az őrületbe kerget. Nem elég, hogy kétnaponta (sokszor vasárnap délután is) 3 órán keresztül nyírja a 20 négyzetméteres kertjében a füvet, de most beszerzett valami ultrahangos állatriasztót. Ez éjjel nappal sípol. Olyan hangot ad ki, mint ha a fülem mellett töltene folyamatosan egy fényképező vakuja. Nem kimondottan hangos, de megőrjít, mint ha kutya lennék, vagy nem is tudom... A fűnyírás miatt már írtam a város jegyzőjének, ő egy felettébb érdekes hangvételű levélben megkérdezte, hogy mit képzelek én magamról, hogy kétségbe vonom a fűnyírás szükségességét... Mindegy - gondoltam - nappal valahogy kibírom, éjszaka meg úgy sem nyírnak füvet az ablakom alatt közvetlenül. De ez?! Ezt már nem lehet elviselni. Fejfájást kapok az 5 percenkénti sípolástól. Éjszaka felébredek rá. Hogy tangában van egy 50-es bojlertestű férfi kertimunka közben, az már csak a hab a tortán.
A dologban a csavar viszont a következő: mivel a társasház(ak) 2 ütemben épült(ek) és pont ennek a határán lakunk (ő az 1. ház végén én pedig a 2-es ház elején) így más a társasházkezelő, más az szmsz. A költözésen kívül mit lehet tenni? Köszönöm a segítséget.

MajorDomus # 2014.07.25. 22:20

Gyors ellentámadás!

Wildmann # 2014.07.25. 18:42

Pöttyoske02
Én nem értem ezt. Ha valaki panelban lakik annak azért tudomásának kell lennie a szigetelésről.

Ha valaki rendőrséggel fenyeget, az még nem jelent semmit. A feljelentés alapvetően elég vékony jég, mert ha nem tettetek semmit, akkor mehet vissza a hamis vád vagy rágalmazás.

Sajnos ez az ország a hatósággal, rendőrséggel fenyegetők országa. Ettől még nem biztos, hogy ezzel bármit is elérhetnek.

Viszont ha valamit "kinyomozott" ellenetek, azért el kellene gondolkodni, hogy miként? Nem-e lépte túl azt a határt amit megtehet illetve, ha ezt nem lépte túl akkor arról mindenki tudhat. A világtörténelemben többen égették meg már magukat az önfejű nyomozgatással.

MajorDomus # 2014.07.16. 20:26

pötty

Előzd meg. Kérj ellene birtokvédelmet a jegyzőnél. Akkor elgondolkodik.

nanemaaa # 2014.07.16. 06:49

Csak annyit tennék még hozzá, hogy ha a házban senki sem hall zajt tőletek, kizárólag egy szomszéd, akkor simán fennáll annak lehetősége, hogy a zaj nem tőletek jön, hanem a saját fejében kong. Vannak akik képtelenek elfogadni (felfogni) azt a tényt, hogy nem tanyán, hanem egy társasházban laknak. Ez ellen viszont nincs orvosság. Ezzel csak arra akartam utalni, hogy az egyoldalú alkalmazkodási szándék nem mindig vezet eredményre, így bármi áron nem is érdemes törekedni rá.

Mufurc_nagyon # 2014.07.16. 05:35

Kedves Pöttyöske02!

A páros izzadás valóban kellemesebb, de hogy hallkabb?;-))))

A hangszórókat ki lehet cserélni fülesekre (fülhallgató).

A tojástarókból készített zajelnyelők is csodákra képesek.
Ráadásul dekorálható és jól mutat.


http://levaltas.5mp.eu/web.php?… 2014 okt. látogató > mint 17500
{autodidakta}

Az ütk ne legyen LEVEZETÖ ELNÖK és JKV. VEZETÖ

MajorDomus # 2014.07.14. 20:19

Számítógépes játékok helyett,, páros izzadással,, töltsétek az estét, az kevésbé zajos és kellemesebb is!

matthiasi # 2014.07.14. 07:53

Csendben kell maradni !