albérlet felmondása


Titiána # 2010.12.27. 14:25

albika1963: ezt a felmondást én sem értem, nem tudom, mikor fogom megérteni. De semmi esetre se hagyd, hogy lelakják a 2 hónapot. A kaució nem a havira van, hanem a számlákra, a károkozásra. Ha legközelebb találkozol velük és van vki nagydarab, aki elkísérne, az jó lenne, hogy tudják, hol a helyük...

albika1963 # 2010.12.23. 20:39

Sziasztok!
Tudnátok segíteni?
Lakásomat több mint 1 éve lakják a bérlők. 2 havi kaució van, ki van kötve, hogy bérleti díj nem fizetésére felhasználható.
Eddig mindig fizettek, kisebb nagyobb csúszásokkal. Egyszer háborodtam fel, hogy nem kaptam meg a pénzt 5helyett 25-én sem, mert akkor nagyon kellett.(utána fizették) Most lett a 2. alkalom, hogy kértem próbálják meg még most 23-val rendezni az albérlet díját. Erre ők háborodtak fel, és jött, hogy közös megegyezéssel írjak papírt. (persze ezt eszem ágában sem lenne, hisz ők nem fizettek) aztán most újabb verzióval álltak elő, hogy a 2 havi kauciót lelakják vagyis 1havi a mostani hónapra+ 1 havi a következőre, és utána elmennek és majd rendezik a számlákat.
Sajnos én ebben nem bízok, hogy tutira kifizetik a rezsiszámlákat, hisz már semmi nem kötelezi majd őket, és párszor csalódtam már az ígéretükben.
Szinte nincstelenek, semmi nincs a nevükön, nincsen rendes munkahelyük.
Legszívesebben azonnal felmondanék nekik, de most olvastam, hogy kell 8 nap a felszólítástól, és ha az letelik akkor a 9. napon egyből felmondhatok nekik 1-2 nap határidővel???(ezt itt nem értem igazán) mert ha már több napot (9-10napnál többet) maradnak a lakásban, én leszek mínuszban, és akkor már biztos nem fogják kipótolni a hiányzó összeget.
Vagy hagyjam a 2hónapot lelakni és bízzak, hogy fizetnek utána rezsit??
Köszönöm a mielőbbi segítséget!

Inzulin # 2010.12.03. 18:12

matthiasi
Köszönöm a hozzászólásod.
Gyakorlatilag a jelenről van szó. Tegnap szóltam a főbérlőnek, hogy fizetésképtelenek lettünk, ezt a hónapot még csak csak kit tudnánk nyögni, ha akkor a kauciót visszakapjuk, mert anélkül....
Mondta, hogy nem adja vissza és nem lakhatjuk le, és nem felezi meg és még az anno saját maga által felkért ingatlan közvetítő díját is levonná belőle. Tehát esélytelen vele megegyezni, pedig én kompromisszum képes lennék.
Annyit tudok, hogy amennyiben nem fizetek a tulaj írásban felszólíthat a fizetésre 8 napon belül. Ha nem teszek eleget a fizetésnek (mert nem tudok), akkor 8 napon belül írásban kérnie kell a költözésünket, amelyre elvileg van még 15 napunk. Csak az azutáni következményeket nem tudom? Nincs jövedelmem, abból nem lehet levonni, nincs semmi a nevemen és a megadott lakcímem sincs már a család tulajdonában, ill. hamarosan telefonszámot fogok cserélni.
Én nem ezt szerettem volna, de nem tudunk mit csinálni.

matthiasi # 2010.12.03. 17:36

De az mi , hogy hamarabb ? Mitől ?
egy hónap, az már nem lehet, mert mint mondtad már előtte eggyel szóltatok, tehát hány hónappal előbb/hamarabb ??

matthiasi # 2010.12.03. 17:33

Inzulin !
Úgy kell tenni ahogy szerződtetek !!

( bár alapvetően a kaució célja a lakást érintő károk fedezése, ami nem történt!). Nem tudom mit tegyünk
Jól tudod. Alapvetően az !
Meg ez :

hogy ha hamarabb költöznénk el, a kaució összege nem jár vissza

Nem tudom mit tegyünk.
Dehogynem : meg kell egyezni.
Felezzétek azt a kaució !!
vagy úgy gondolod titeket nem köt a szerződéses fegyelem ??? !

Inzulin # 2010.12.03. 14:33

Váratlan helyzet miatt el kell költöznünk az albérletből. Én is és a párom is munkanélküliek lettünk, fizetésképtelenek. Főbérlővel nem tudunk megegyezni a kaucióról. Nem adja vissza, nem lakhatjuk le, hiába szóltunk egy hónappal előre, hogy el kell költöznünk. A szerződés kiköti, hogy ha hamarabb költöznénk el, a kaució összege nem jár vissza ( bár alapvetően a kaució célja a lakást érintő károk fedezése, ami nem történt!). Nem tudom mit tegyünk. Mi annak a következménye, ha fizetés nélkül hagyjuk itt a lakást, mondván, hogy a kaució összege fedezi az itt maradt költségeket? Tehet valamit ellenünk a tulaj? Kérlek segítsetek! Köszönöm

MajorDomus # 2010.11.09. 19:05

A cegbejegyzeshez meg a cégbíróság engedélye kell nem a tulajdonose.

lewho # 2010.11.09. 07:48

twidi!

Ha te egy cégnek adtad ki az ingatlant, akkor tökmindegy, hogy kié az a cég. A bérleti jogviszony ugyanúgy fennáll a két fél között, vagyis közted és a cég között. Nincs semmiféle rosszhiszeműség!

twidi # 2010.11.09. 07:42

Tisztelt Ugyved Ur

Kisvarosi ingatlan evek ota kevehaznak van kiadva. Harom honapja kiderult,a berbevevo eladta cégét s az uj cegtulajdonost az ingatlan tulajdonosanak megkerdezese nelkul jegyeztette be. Az ugyre akkor derult feny,amikor az uj cegtulajdonos nem fizette a berleti dijat.Az ugyved aki a berleti szerzodest evekkel ezelott keszitette azt mondta,varni kell kicsit,gazdasagi valsag,uj cegtulajdonos,biztos fog fizetni,egyebkent is 30 nap alatt ki lehet tenni oket az ingatlanbol. Kozben ugye eltelt 3 honap s masfel hete irt az ugyved egy felszolitast,hogy 3 napon belul azonnali hatallyal hagyjak el a berlemenyt.Erre nem reagaltak.Most mar azt mondja az ugyved,lehet,hogy ki sem lehet oket tenni csak birosagi uton.

Kerdesem: jogaban allt e a korabbi cegtulajdonosnak az ingatlan tulajdonosa megkerdezese nelkul masra ruhazni a ceget. Nem all e fenn ebben az esetben a rosszhiszemu ingatlanfoglalas -talan igy ki lehetne oket azonnal tenni-.

Tenyleg birosaghoz kell fordulni ha nem mennek ki -ez ugye evekig eltart,addig folytathatjak a kavehaz uzemelteteset?

A kozuzemi szamlak mar az uj cegtulajdonos nevere vannak iratva -ez hogyan fordulhat elo az ingatlan tulajdonosanak beleegyezese nelkul?-
kikapcsoltathatja e az ingatlantulajdonos az aramot,futest stb.

Elnezeset a hosszu beirasert. Varom valaszat.Szivelyes udvozlettel

MajorDomus # 2010.11.08. 21:58

Ajánlatos ügyvédhez fordulni.

Titiána # 2010.11.08. 12:29

enigma74
Én csak azt tudom mondani, ha nem tudtok megegyezni, otthagyod a lakást, a kaució a tulajnál marad, gondolom, beleszámolja a víztartozásba. Mivel ez - szerintem igazságtalan, hiszen ő a tulaj, ok, Te is figyelhettél volna -, akkor viszont Te mehetsz a bíróságra, mivel visszatartja a kauciót, mert a vízdíjjal nem tudtok megegyezni. Vagyis, Neked van követelésetek. A kaució a havi közüzemire, berendezésre van, nem pedig arra, hogy ha közösen nem veszitek észre a lyukas vízcsövet. Legalábbis vmi ilyennel érvelnék. Ha én így járnék, maximum a felét fizetném ki, vagyis ennyit tartson vissza, de + pénzt nem adnék. Ennyiben érezném magam hibásnak, hogy nem gondolkodtam a nagy vízfogyasztáson. Igaz, írtad, hogy az első számlánál szóltál, de akkor mi tartott idáig, amíg kiderült, hogy lyukas a cső? Minden hónapban rágtam volna a fülét, mert ez tényleg nagy fogyasztás.

Titiána # 2010.11.08. 12:23

banosb
köszi, hogy visszajöttél és a történeted végét is megírtad.

MajorDomus # 2010.11.04. 15:48

Itt az a kulonbseg hogy határozott vagy határozatlan idejű szerződésről van szó. Nagyon nem mindegy
ha lejár a határozott idejű szerződés akkor az megszűnt. El kell költöznod.
A költözés napján el kell számolni a tulajjal.
Ha nem hajlandó engedni,fordulj ügyvédje, mert sok pénzekről van szó.

enigma74 # 2010.11.04. 11:49

Pontosítva: egyszer azt olvasom, h a bérlő szerződés lejárta után azonnal kitehető, utána zt, h nem, csak bírósági úton ami hosszú idő.
Akkor most hogy van ez?
Nov.11.-én lejár a szerződésünk: mire számítsak?
És akkor ha magától bejön az magánlaksértés vagy mégsem az? Szerződés lejárta után ha hozzányúl a cuccunkhoz, az lopás vagy már nem?

enigma74 # 2010.11.04. 11:41

Kedves Titiána és MajorDomus!
Idézet:
"a berbeadott ingatlzn rendeltetesszeru hasznalhatosagaert a berbeado szavatol. Vagyis te karteritesi kgennyel lephetsz fel vele szemben, mert elmulasztotta a hibat kijavitani, amivel neked tobb tizexer ft kart okozott.
ragaszkodj ahhoz, hogy nem fizdted ki a rezsihatralekot, azt tudja be a vizdijba, s kered vissza a kauciot. Addig nem koltozol ki,ha a penzt ideadja, akkor masnap.
nem nyulhat a holmidhoz, mert az lopas, ha bemegy az maganlaksertes , hivjal rendort.
jelezd hatarozottan, hogy birosaghoz fordulsz. Ha nem tudtok megegyezni, tdnyleg keress egy ugyvedet, de neg a szerzodes lejarata elott irjon nejki levelet, hogy keri a bizonylatokat, szamlakat a berleti dijrol, a rezsiszamlakat stb. A keresetlevel benyujtasahoz. Ennyi eleg lesz ! A tulaj engedni fog."

Mivel olvasom a fórumot, több ellentmondást is láttam. Egy helyen azt írtad vkinek MD, h kirakható a szerződés lejárat után azonnal a bérlő. Akkor én most mire számítsak 11.-től...? Hogyan vagyok kirakható?
Megegyezés még nem született, a tulj ragszkodik ahhoz, h nem kompenzál és nekem kell a nagy vízszámla 95%-át is kifizetni. Nem lenne gond, de a szerződésünk pár nap múlva lejár. MIT TEGYEK?
Ha nem kompenzál és nem adja vissza akuciót, nem tudok elköltözni. Ha nem tudok elköltözni, akkor ahogyan írtd, h kitehet - hogyan tehet ki?
Tovább: http://www.jogiforum.hu/…32/23579.1.0#…

MajorDomus # 2010.11.02. 21:21

Vegrehajtst neki. Megérdemli.

MajorDomus # 2010.11.02. 21:19

Végrehajtást neki

banosb # 2010.11.01. 17:37

Van bőven!Az eladott dolgok(bútorok,rengeteg vas áru,apróbb dolgok,ruha neműk stb.),a nyakamba tett közüzemek tartozásai,a lakás megrongált állapota...Penészesek a falak!!!Hogyan menjek oda vissza lakni,ha esetleg oda kellene,az aszthmás gyerekemmel???Fűtés,villany nélküli ingatlanba,amit csak nekik köszönhetek????

MajorDomus # 2010.11.01. 17:06

Szamold ossze a koveteleseidet !

banosb # 2010.11.01. 13:24

Igen,a szerződésünk megszünt okt.31-el.Én nem mentem be soha a tudtuk nélkül az ingatlanba..de ő most a tudtom nélkül igen!Szóval holnap első dolgom az lesz,hogy eljárást indítok ellenük!Ez így nem fair!

MajorDomus # 2010.11.01. 12:26

A tulajdonjog nem jelenti azt hogy akkor mesz be az infatlanba amikor akarsz,ha azt mas hasznalja.ha 31-en megszunt a jogviszony akkor ma bemehetsz.,de holnap elso dolgod legyen az okmanyirodaban kijelenteni oket s a fizetesi meghagyast is inditsd el.

MajorDomus # 2010.11.01. 12:24

A tulajdonjog nem jelenti azt hogy akkor mesz be az infatlanba amikor akarsz,ha azt mas hasznalja.ha 31-en megszunt a jogviszony akkor ma bemehetsz.,de holnap elso dolgod legyen az okmanyirodaban kijelenteni oket s a fizetesi meghagyast is inditsd el.

banosb # 2010.11.01. 11:30

SolnesM!
Az a helyzet,hogy a nővérem ki lett fizetve annak idején és alá is írt egy papírt mely szerint nem követelhet semmit apám házából annak halála esetén.Így ő nem is ugrált a hagyatékin.Aztán nekem el kellett munka miatt a faluból és szivességi használatot ajánlottam fel neki.Mely szerint fizet mindent,meg vigyáz az ingatlanra illetéktelenek ellen.2,5 évig lakott ott úgy hogy közüzemi tartozásokat halmozott fel,eladott mindent( még a mosogatót is...)...Most kiköltözött,de úgy hogy nagyon megharagított és kidobtam őket.A szerződésünk szerint okt.31 volt a kiköltözés napja,ma benn járt az ingatlanban...mivel be volt jelentve ezért még én követtem el magánlak sértést...Árulja már el valaki,hogy ha nekem pénteken szólnak,hogy szombaton költöznek akkor hogyan jelentsem ki őket????És hiába vagyok tulajdonos magyarul szart sem ér!!!!Még ő jelent fel engem!!!Őrület

SolnesM # 2010.10.31. 17:00

banosb

Majd én fogom,mert enyém a ház…

Valami nagy sérelem érhette a nővéred és most ezzel kompenzált !
De hogy jutott egyáltalán be az ingatlanba. Gondolom családilag.
Sajnos a szülök néha nagyon melléfognak az örökösök igazságos kielégítésében - néha teljesen jóhiszemüen is, ami a többi testvért fruszrálja.

Hasonló cipőben jártam, mint pozítiv kedvezményezett, a kompenzáció (anyagilag) később már lehetetlen volt ).
Az egyik testvér életevcégéig frusztrált volt a méltánytalan elbánás miatt.

Igaz az , hogy 26 évig használta a szülők házát az természtes volt - neki.

MajorDomus # 2010.10.31. 11:13

Nemcsaj uzletben de a csaladban sincs baratsag uzleti ugyekben.
keszits allapotfelmerest,fotok video stb,a datum muatg kegyen fajta a napi ujsag. Bizz meg egy ugyvedet, s inditsd el a fizetesi meghagyast a novered ellen. Tobb szazezer ft-odrol van szo szerintem. Nem lehet elturni meg testvertol sem.