Telek bérbeadás felmondása

Kovács_Béla_Sándor # 2010.05.12. 20:29

Értem én. De ha a bérlő ragaszkodik a bérlethet, akkor nem merül fel a kártalanítás, mert egyszerűen nem lehet kitenni belőle.

MajorDomus # 2010.05.12. 20:25

Nincs fantáziád KBS !

A bérlőnek kifizetendő kártalanitásra gondoltam.
Hogy nem lehet felbontani azt tegnap leirtam.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.05.12. 20:16

Nem sokba fog kerülni, hanem nem lehet felbontani. Kizárólag egyezséggel.

MajorDomus # 2010.05.12. 19:42

Mint gondoltam, határozott idejü a bérleti szerződés.
A szerződés azért szerződés,mert szó elszáll...
A szerződéseket illik betartani. Ha huzott rá egy viskót annak tudatában hogy 50 évig ott lakhat,akkor sokba fog kerülni a felbontás.

monalisa1 # 2010.05.12. 13:01

Na most már jó.

monalisa1 # 2010.05.12. 13:00

Fordított időrendi sorrendben jelenítette meg a gép, a vége került előre.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.05.12. 10:32

Indok lehet - csak nem megfelelő.

monalisa1 # 2010.05.12. 09:20

Ha azért akarod felbontani a szerződést mert el akarod adni az ingatlant és elköltözni máshová, ez indok lehet a felbontásra. Azonban a még hátralévő 39 évre kártalanítanod kell, valamint akkor is ha ő a telekhányadra valamit már épített/felhúzott - hiszen azt a hosszú távú bérlet tudatában tette.

"Lisa"
laikus hozzászóló

Kovács_Béla_Sándor # 2010.05.12. 07:56

Csak egyezséggel. Bár... Mennyi a bérleti díj?

hurenzon # 2010.05.12. 07:44

Tisztelt MajorDomus!

A szerződésben a következők vannak:

Tartós bérleti és vételi jogot alapító szerződés
1.A bérbeadó kijelenti, hogy a kizárólagos tulajdonát képező lakóházas ingatlan fele telekhányadát 50 éves meghatározott időre bérbe adja a bérlők részére.

2.A bérbeadó, mint az ingatlan tulajdonos kijelenti h 2002. év május hó 1. napjával kezdődő és 2002. év december 01. napjáig terjedően egyoldalú vételi jogot biztosít a bérlők részére. A bérlők a vételi jogot külön térítés nélkül, a bérbeadóhoz intézett nyilatkozattal gyakorolhatják.

Na most az a vételi jogot illető papírt mi nem írtuk alá és ezért nem is szólt a bérlő, így maradt a további 39 éve hátra. És mi ezt szeretnék valahogy felbontani. Ez jogi uton valahogy kivitelezhető vagy csak, akkor ha megtudunk egyezni a bérlőkkel.

Válaszát előre is köszönöm.

MajorDomus # 2010.05.11. 19:52

Akkor mit tartalmaz ha semmi különöset ?

Amennyiben határozott idejü s ez valószinű, akkor nem bonthatod fel.

Nem létezik hogy nem rögzitettétek a szerződés megszűnésére vonatkozó kritériumokat ?!

hurenzon # 2010.05.11. 12:43

JÓ NAPOT KÍVÁNOK!

EGY OLYAN KÉRDÉSEM LENNE, HOGY ÉN BÉRBE ADTAM A FÉL TELKEMET 50 ÉVRE. EBBŐL MÁR ELTELT 10 ÉV ÉS SZERETNÉM FELBONTANI A SZERZŐDÉST. AZ LENNE A KÉRDÉSEM, HOGY ILYEN ESETBEN HA MÁR ELŐRE KIFIZETTE A BÉRLETI DÍJAT, MENNYIT KELL VISSZAFIZETNI NEKEM?
A SZERZŐDÉS CSAK ANNYIT TARTALMAZ, HOGY 50 ÉVRE BÉRBE VAN ADVA. MÁS KÜLÖNÖSET NEM TARTALMAZ.

VÁLASZUKAT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM.