Értem én. De ha a bérlő ragaszkodik a bérlethet, akkor nem merül fel a kártalanítás, mert egyszerűen nem lehet kitenni belőle.
Telek bérbeadás felmondása
Nincs fantáziád KBS !
A bérlőnek kifizetendő kártalanitásra gondoltam.
Hogy nem lehet felbontani azt tegnap leirtam.
Nem sokba fog kerülni, hanem nem lehet felbontani. Kizárólag egyezséggel.
Mint gondoltam, határozott idejü a bérleti szerződés.
A szerződés azért szerződés,mert szó elszáll...
A szerződéseket illik betartani. Ha huzott rá egy viskót annak tudatában hogy 50 évig ott lakhat,akkor sokba fog kerülni a felbontás.
Na most már jó.
Fordított időrendi sorrendben jelenítette meg a gép, a vége került előre.
Indok lehet - csak nem megfelelő.
Ha azért akarod felbontani a szerződést mert el akarod adni az ingatlant és elköltözni máshová, ez indok lehet a felbontásra. Azonban a még hátralévő 39 évre kártalanítanod kell, valamint akkor is ha ő a telekhányadra valamit már épített/felhúzott - hiszen azt a hosszú távú bérlet tudatában tette.
"Lisa"
laikus hozzászóló
Csak egyezséggel. Bár... Mennyi a bérleti díj?
Tisztelt MajorDomus!
A szerződésben a következők vannak:
Tartós bérleti és vételi jogot alapító szerződés
1.A bérbeadó kijelenti, hogy a kizárólagos tulajdonát képező lakóházas ingatlan fele telekhányadát 50 éves meghatározott időre bérbe adja a bérlők részére.
2.A bérbeadó, mint az ingatlan tulajdonos kijelenti h 2002. év május hó 1. napjával kezdődő és 2002. év december 01. napjáig terjedően egyoldalú vételi jogot biztosít a bérlők részére. A bérlők a vételi jogot külön térítés nélkül, a bérbeadóhoz intézett nyilatkozattal gyakorolhatják.
Na most az a vételi jogot illető papírt mi nem írtuk alá és ezért nem is szólt a bérlő, így maradt a további 39 éve hátra. És mi ezt szeretnék valahogy felbontani. Ez jogi uton valahogy kivitelezhető vagy csak, akkor ha megtudunk egyezni a bérlőkkel.
Válaszát előre is köszönöm.
Akkor mit tartalmaz ha semmi különöset ?
Amennyiben határozott idejü s ez valószinű, akkor nem bonthatod fel.
Nem létezik hogy nem rögzitettétek a szerződés megszűnésére vonatkozó kritériumokat ?!
JÓ NAPOT KÍVÁNOK!
EGY OLYAN KÉRDÉSEM LENNE, HOGY ÉN BÉRBE ADTAM A FÉL TELKEMET 50 ÉVRE. EBBŐL MÁR ELTELT 10 ÉV ÉS SZERETNÉM FELBONTANI A SZERZŐDÉST. AZ LENNE A KÉRDÉSEM, HOGY ILYEN ESETBEN HA MÁR ELŐRE KIFIZETTE A BÉRLETI DÍJAT, MENNYIT KELL VISSZAFIZETNI NEKEM?
A SZERZŐDÉS CSAK ANNYIT TARTALMAZ, HOGY 50 ÉVRE BÉRBE VAN ADVA. MÁS KÜLÖNÖSET NEM TARTALMAZ.
VÁLASZUKAT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02