Kapcsoltasd ki a villanyt. Elmegy magától.
A lakáshasználót hogyan lehet kitenni / kilakoltatni?
Villany, gáz már több hónapja kikapcsolva.
Köszöni jól el van.
Palackos gázról főznek.
miért nincs anyagi követelésed? mundjuk 100 000 ft/ hó? ki tudtad volna adni egy jól fizető fogorvosnak az ingatlant, nem? utólagosan jogusult vagy lakáshasználati díjjat kérni, azt levonni a jövedelméből... miért nincs anyagi követelésed felé? lehet, ez a baj...
Linkas63
Egyszerűen odamész 3 120 kilós egyénnel is kidobod őket.
Pereljen ő.
Én is ezt tenném, de a jogi fórumon nem lehet jogellenes tanácsot adni.
Én adhatok.
Így van, de mi nem.
Az lenne a kérdésem, hogy ha az én lakásomban együtt éltünk a barátommal már 5 éve, de most megromlott köztünk a viszony, akkor hogyan költöztethetném ki, mivel ő nem költözik ki arra hivatkozva, hogy nincs jelenleg állása, ezért nem tudná az albérletet fizetni. Nem volt bejelentve a lakásomba.Köszönöm előre is válaszát.
"Így van, de mi nem."
Ez valami felséges többes? Kik közé sorolod magad? Szerintem te is írhatsz ugyanolyan hülyeségeket, mint egy laikus olvasgató, mint ahogy meg is tetted (haszonélvezetet csak alapítani lehet) :D
vi55555
Szórd szét a gatyáit az erkélyről, mint a filmekben. Az tök látványos.
Egyébként meg útvonalterv:
legolcsóbb, leggyorsabb:
- költöztesd oda az új hapsidat,
- fizess ki neki egy nagyon olcsó albérletet, ami csak 1 hónapig tart,
- mondd meg neki, melyik nap rakod ki a putyerkáját az ajtó elé, tedd meg, cserélj zárat
leghosszabb, legdrágább:
- lakáskiürítési per
Kellemes szórakozást!
Jó útvonalterv, csak a "c" pontot kell újratervezni.
:)
Azzal mi a gond? A putyerka?
Azzal például az a gond, hogy bűncselekmény (magánlaksértés).
Meg az, hogy nem hatékony, mert a jegyző azonnal újra birtokba helyezi.
Végülis más baj nincs vele.
Aztán hogyan bizonyítja a jegyző, hogy az az ő birtoka, mikor be sincs oda jelentve?
Ha én beengedek valakit, mondjuk a postást, az meg nem akar elmenni 10 perc után sem, hanem kijelenti, hogy akkor ő ezentúl ott lakik, akkor én nem dobhatom ki, mert jön a jegyző, hogy magánlaksértés, ha kiteszem?
Öt évig élt ott. Csak van egy-két szomszéd, ismerős, barát, aki ezt el tudja mondani. Öt év életvitelszerű ottélés az általában azért bizonyítható.
Megoldási javaslat?
Én szimplán felszólitanám, aztán kizárnám. Jogcím nélküli lakó. Pont.
Megoldási javaslat?
Megoldási javaslat?
Megoldási javaslat?
MD !
Na még egyszer !!
Nem lehet jogszerűen szimplán kizárni.
ObudaFan
Ja. Én meg hozok 40 embert, aki állítja, hogy sosem látták ott.
Persze hogy nem jogszerű, tudom. Tehát kiegészítem:
legolcsóbb, leggyorsabb, törvénytelen:
a, b, c.
legdrágább, leghosszabb, törvényes:
d.
Minden, ami jó, vagy hízlal, vagy törvénytelen.
,, Ami jólesik, az vagy hizlal, vagy erkölcstelen,,
Egyébként a törvény nem a gyors megoldások szolgája.
Tisztelt Fórumozók, Ügyvédek,
Én kb egy hónapja váltam el a férjemtől, a válóper kiterjedt a közös ingatlan használati jogára is. A válóperen kívül megegyeztünk, hogy kiváltom a férjem 1/3-os tulajdonrészét az ingatlanból. Erről írtunk egy adás-vételi szerződést ügyvéd jelenlétében (házastársi vagyonközösség megszűntetése). Az volt a feltétel, hogy a vételár kézhezvételétől számított 30 napon belül el kell költöznie és az ingatlant a rendelkezésemre kell bocsátania. A válóperi tárgyaláson is jegyzőkönyvbe lett véve, hogy ezek szerint egyeztünk meg a közös lakás használatát illetően, és eszerint kimondták a bontast. Sőt, még egy válóperi megállapodást is aláirtunk pontosan ezekkel a feltételekkel. A kifizetés 2015 junius 30-án megtörtént, én írtam egy SMS-t a férjemnek erről és felszólítottam, hogy julius 30-án legyen szíves átadni az ingatlant, addigi mérőóra állásokig kifizetett igazolással. A kérdésem az lenne, hogy ugyanúgy nekem sincs jogom fizikailag "kiköltöztetni" az ingatlanból, mint ahogy már sok esetben korábban írták itt a fórumon? Még fizikailag is ott lakik és oda van állandóra bejelentkve. A jogszerűségében viszont nem vagyok biztos, hiszen hivatalos papírokon aláírással egyezett bele a kiköltözés feltételeibe, tehát a határidő lejárta után valószínűleg már nem jogszerű lakáshasználó. Én tavaly júniusban költöztem el onnan albérletbe, de ettől függetlenül oda szól az állandó lakcímem. Két közös kiskorú gyermekünk van, a válóper szerint nálam lesznek elhelyezve, és ez az ingatlan lett kijelölve számunkra. Tehát a kérés az, hogy a három hivatalos papír birtokában, amennyiben nem költözik ki a megállapodott határidőben, hivhatok-e rendőrt intézkedni, vagy ugyanúgy pereskednem kell? Hangsúlyozom, hogy KÖZÖSEN ÁLLAPODTUNK MEG a vásárlás-kiköltözés feltételeiben, két papíron szerepel az aláírása, és a bontóper jegyzőkönyvében is szerepel.Ez a tény számít-e bármit is? Én felmondtam az albérletet,július 31-ével ki kell költöznöm a bérelt lakásból. Amennyiben nem tudok be(vissza)költözni a saját lakásomba, mert a volt férjem nem hajlandó kiköltözni, úgy sajnos két kisgyermekkel az utcára fogok kerülni. A tanácsokat előre is nagyon szépen köszönöm!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02