A lakáshasználót hogyan lehet kitenni / kilakoltatni?

Zöldövezeti11 # 2015.04.14. 16:25

b!!!

Nehéz meccs lesz. Dobjál be minden törvényes eszközt.

pl. megbuherálta a gázvezetéket és ezzel veszélyezteti a lakó közösség biztonságát.
ja és ha nem mozdul tetemes kárigénnyel lépsz fel ellene.

karpeti # 2015.04.14. 21:13

Lakhatatlan és életveszélyes ingatlanba beköltözött egy család a tulajdonos beleegyezésével.A háznak nincs teteje,és semmilyen közműszolgáltatás nem vehető igénybe egy korábbi tűzeset miatt.Hol lehet jelezni és kinek ( a tulajdonoson kivül őt nem érdekli)ha engem zavar hogy rájuk dőlhet az ingatlan?

Zöldövezeti11 # 2015.04.15. 05:52

karpeti !

katasztrófa védelem, ill. jegyző. És még név se kell hozzá- és mindig hatásos ha az aljára írod :

kapják : címtett,
sajtó

de hát annyi a lakás mint csillag az égen.
ja hogy ingyen leves nincs

Tati72 # 2015.04.19. 16:44

Adva van egy par. A lanynak van lakasa, a pasinak nincs. A pasi bejelentkezik az ingatlanba allandora, de idovel szakitanak. A pasinak nincs hova mennie, raadasul munkaja sincs.

Tegyuk fel a lany es a csaladja raveszi, hogy kikoltozzon. Zarcsere. De az allando lakcimet nem irja at.

Kesobb, ha ugy adodik es kedve van hozza behatolhat a lakasba onkenyesen? Vagy az szimpla betoresnek minosul?

MajorDomus # 2015.04.20. 20:47

Akkor ki kell jelenteni az ingatlanból!

Okmanyiroda!

pappcs # 2015.04.22. 19:40

Az ilyen embereket nem az zavarja, hogy rádől a ház a másikra, hanem az hogy, nem tettszik a pofájuk... ennyi. Törődj a saját dolgoddal! Szomszédnak, közös képviselőnek, házmesternek, portásnak, stb.. semmi köze ahhoz, hogy más kinek és mennyiért ad bérbe bármit is! Ha nekik jó ez a ház, miért ne lakhatnának benne?!

Decens # 2015.04.29. 21:32

Tisztelt Ügyvéd Úr! Tisztelt Fórumozók!

Idestova 1 éve megbízható bérlőm kérte, hogy ideiglenes tartózkodási helyeként megjelölve a tulajdonomban lévő lakásomat, hivatalosan bejelenthesse a bérleménybe a lakásban életvitelszerűen ott élő párját - hozzájárulásommal. Mindezt azért kéri, mert most vált biztossá, hogy gyermeket várnak (párja terhes lett), és elmondása szerint a kerületi védőnő,ill. a kerületi szakorvosi ellátás is kerületben lévő ideiglenes tartózkodás esetén tud párjával foglalkozni. Egyrészről örülök ennek a megható történésnek, de nagyon sok rosszat hallottam/olvastam már arról, milyen kellemetlenségeim származhatnak ebből. Félretéve a bizalom kérdését hogyan tudom bebiztosítani azt, hogy esetleges nem fizetés esetére az újszülött gyermekkel együtt is a „kilakoltatható” a család? A bérleti szerződés még egy évig hatályos.

Ha az azonnal végrehajtható közjegyzői okirat (vagy a bérleti szerződés módosítása alapján a közjegyző által ellenjegyzett okirat) kerül aláírásra közöttünk, akkor a végrehajtást hogyan befolyásolja, hogy a két felnőtt mellett lesz majd egy születendő kiskorú gyermek is? Ebben az esetben mit, ki(k)re vonatkozóan (bérlőm + párja + az újszülött, aki még meg sem született, bár már magzat?) és hogyan érdemes belefoglalni a közjegyzői okiratba, hogy 100% biztonsággal kilakoltatható legyen a család hátralék esetén? És ez kb. mennyibe kerül? Dátum nélküli Kijelentkezési Adatlapot és/vagy Befogadó Nyilatkozatot ezen felül érdemes aláiratni és kivel?

krisz36 # 2015.05.12. 17:07

Tisztelt Ügyvéd úr.Tisztelt fórum.
Olyan kérdéssel fordulok önökhöz,a saját nevemen van a házam amibe lakunk a szüleimmel.Nekik is van egy lakásuk ami az ők nevén van,ami jelen pillanatban ki van adva albérletbe.Azt szeretném,hogy a szülők menjenek vissza a saját lakásukba ami az övüké,mert már beleszólnak mindenbe amit csinálunk,meg provokálnak,és szeretnék már az én családommal együtt lenni ami az én házam,én vagyok a tulaj.Természetesen a szülök nem akarnak menni,pedig nincsenek is hozzám bejelentkezve,se állandó,se ideiglenes lakcímre.Nem szeretném,hogy már itt legyenek.Mi lenne a teendőm,hogy elmenjenek vissza a saját lakásukba?Mi lenne ennek a jogi útja?
Előre is köszönöm.

Zöldövezeti11 # 2015.05.13. 09:13

T. krisz36 !
Én a következőképpen járnák el .
1. beszélnék a bérlőkkel, hogy aktuális lenne a bérleti szerződés megszüntetése. Ez határozatlan időnél kb. 3 hónap, határozottnál meg amikor lejár. Nyilván bérlők belátják, hogy nem tart semmi örökké.
Ha üres a szülők lakása vagy ők vagy ti költöztök oda.
Problémák természetesen előfordulhatnak, de azokat akkor kell megoldani amikor felmerülnek.
Ja hogy a szülők nem akarnak menni. Hát ez nem jogi probléma. Úgy tudom családtagokat ki lehet zárni a lakásból. Na de a szülőkkel ilyet azért nem tesz az ember.

Bori Bori # 2015.05.13. 11:30

krisz nem beszélheti rá a bérlőket, hogy távozzanak, nem ő adta bérbe a lakását, hanem a szülei.
Én sem gondolom jogi problémának, le kell ülni a szülőkkel egy locsogóasztalhoz, családi kupaktanácsot tartani okosan.

szafika # 2015.05.13. 13:04

Ha a szülőknek van saját lakásuk , akkor ne hagyd őket a nyakadon él/ősköd/ni !!!! / nem is íratnám a gyerekemre , ha lenne is miből venni neki egyet ! /

MajorDomus # 2015.05.14. 21:06

A családi tanács Bordeaux - i bor mellett a legjobb megoldás.

kimike # 2015.06.22. 17:10

Sziasztok nekem lenne egy olyan kérdésem elég bonyolult.
Nekem van egy ingatlanom győr-moson-sopron megyébe amit el szerettem volna adni. Lett is volna rá egy vevő akivel írtam is egy előszerződést ügyvédnél persze, és (én hülye)voltam olyan jóhiszemű hogy aláírtam a lakcímbejelentőt. Na most ö nem tartotta magát a megállapodáshoz. 1 évig hitegetett, miután én elmentem egy ügyvédhez és küldtem neki egy felszólítást hogy elállok a szerződéstől és hogy 15napja van hogy kijelentse magát és elköltözzön na most ez nem történt meg, és most követel 500ezer ft mert hogy, ö ráköltött anyit a házra (pedig nem )és akkor kiköltözik. Hogy tudnám kijelenteni? Segítsetek, mert közben felbukkant egy másik lakásvásárló és ö kpba kifizetné a ház árát mit tegyek?????

ötletelő # 2015.06.23. 14:47

Sziasztok!

Lassan én is ilyen helyzetben leszek, mivel banktól veszek ingatlant és már előre látható, hogy a lakó nem fog csak úgy kiköltözni.

Azt olvastam, hogy a bejárati ajtót és ablakokat jogom van kivenni és elvinni "felújítás céljából" ebbe nem köthetnek bele. Viszont ami még eszembe jutott, azok a csótányok. Mi van akkor ha rájukszabadítok párat. Akkor csak elköltöznek maguktól. Még mindíg olcsóbb utána 5e Ft ért kihívni egy csótányírtót...

Ilyesmikkel próbálkoztatok már? Várom a tapasztalotokat, mivel tudom, hogy ha most aláírjuk a szerződést, akkor még 30nap itt aztán 60 nap ott, a moratóriumról nem is beszélve és belecsúszunk a téli moratóriumba is...amit nem akarok.

MajorDomus # 2015.06.23. 21:25

Gyors megoldás nincs.
Lakaskiűritesi per.
Ettől még eladhatod.

Kapcsoltasd ki a gázt és a villanyt, majd eleszi a fene előbb utóbb.

ötletelő # 2015.06.24. 08:41

Ami nem annyira újkeletű dolog, de biztos alkalmazni fogom az az előrefizetős mérőórák felszerelése. Ott ha nem fizet nincs áram vagy nincs gáz. Neki kell feltöltenie.
És a felszereltetése sem nagy összeg.
Viszont elkerülhető a simliskedés. :)

Zöldövezeti11 # 2015.06.24. 13:15

kimike kimike !
Eddig hol éltél ?
nem a lakcímbejelentővel kell kezdeni egy eladási ügyletet, hanem egy adásvételi szerződéssel.
Az ügyvéd anno neked ezt nem tanácsolta ?
Gyakorlatilag amíg nincs a vételár legalább 70 % -a addig komolytalan az ügylet :

Zöldövezeti11 # 2015.06.24. 13:17

ötletelő !

Gondolom, a banki lakások elég nyomott áron kerülnek hozzád. Úgyhogy ilyenkor némi plusz ráfordításra azért még számolni kell !

MajorDomus # 2015.06.24. 19:35

Elég komoly összegek.

kimike # 2015.06.24. 21:54

Zöldövezeti11
irtunk elötte egy elöszerzödést hogy kapok 700ezret meg 2 telket ami 3m-ot ér de nem lett semmi belöle :(
most meg követel 500ezret én felajálottam 300at de ö azt mondta szegyek össze még 200at és utána elmennek sztem ez zsarolás de mindegy.

MajorDomus # 2015.06.25. 21:41

Dobd ki.

Linkas63 # 2015.07.01. 11:16

Tisztelt Hozzáértők!
Sajnos a lakó az ügyvédi levél ellenére sem hajlandó kiköltözni.
A levélben a lakáshasználati jogát (szívességi lakáshasználó) felmondtuk.(ez év április 9-én vette át a levelet)
Anyagi követelésünk irányában nincs, csak a lakásunkat szeretnénk visszakapni. (Anyagi követelése a közműcégeknek van feléjük)
Kérhetek e a jegyzőnél birtokvédelmet?

Köszönettel
András

ius latratus # 2015.07.01. 12:09

Nem az a helyes út.
Per.

Linkas63 # 2015.07.01. 12:18

Az a baj, hogy a per a kilakoltatásig cca. 3 év. :(

ötletelő # 2015.07.01. 15:32

Zöldövezeti 11: Persze, a ráfordítás elkerülhetetlen, de falat csak nem bontottak a lakók... ;)