A lakáshasználót hogyan lehet kitenni / kilakoltatni?

efi99 # 2016.02.18. 19:00

Mindenekelőtt már rég le kellett volna kapcsoltatni a közműveket. Ez miért nem történt meg?
Másodszor majd a DAS helyett akkor javaslok én, ha nekik nem lehet. Én bizony ilyen esetben fizetnék 4 szekrény méretű embernek egy-egy Szent István (ez pont negyede a jelenlegi tartozásodnak) és kidobatnám őket onnan a francba. Nem érdekelne, hogy törvénytelen. Pereljenek ők, ha akarnak, akkor már te leszel belül.
Azért már nehogy a lekvár tegye el a nagymamát. Ha ők befészkelik magukat aztán ott felrobbantanának egy atombombát, nekem kéne fizetnem a város újjáépítését?
Elég szomorú, hogy ilyen törvényeink vannak. A tisztelt ügyvéd urak szerint az is rendben van, ha beengedek 2 manuszt, elmegyek egyet sétálni, aztán arra érek haza, hogy többé nem engednek be, én pedig aludjak a híd alatt 2 évig, amíg történik végre valami?

MajorDomus # 2016.02.18. 21:15

A 4 ruhásszekrény a jó megoldás.

Bazsók (törölt felhasználó) # 2016.02.19. 07:10

efi 99.

Nem engedték!
Ugyanis csak akkor lehet ha "harmadik fél érdekét nem sérti".Abszurdum!!!

Soha nem voltam még ilyen cipőben.
Számomra elképzelhetetlen volt,hogy ilyen van.
Beenged valaki akkor ha őt kizárom erőszakkal onnantól én vagyok a birtokos.Szabad a rongálás,károkozás s még Ő hív rám rendőrt...
A tulajdonosok is kivannak a tehetetlen düh,hogy nem tudják megvédeni a saját tulajdonukat...Évek munkáját veszítik most el.

Bazsók (törölt felhasználó) # 2016.02.19. 07:12

Ami a legnagyobb baj a távhőt nem is lehet.
A lakáson belül lehet csak levenni,amit Ők rendre maximumra visszatekernek. :-(

efi99 # 2016.02.19. 07:31

"csak akkor lehet ha harmadik fél érdekét nem sérti".Jó tudni. Átjelentkezem a szomszédhoz, ő meg hozzám, egymás nevére iratjuk a saját számlainkat, aztán egyikünk se fizet egyik közműszolgáltatónak se semmit, el majd nem zárhatják ezek szerint.
Mondtam, dobd ki őket. Nincs más megoldás.

Bazsók (törölt felhasználó) # 2016.02.19. 07:39

Semmilyen papírjuk vagy ideiglenes tartózkodási címük nincs.
Mivel lakáskulcsot is csak a biztonsági ajtó alsó feléhez szereztek próbáltuk kizárni,hogy bezárjuk a felsőt is rendőrt hívtak és miközben ment az ordibálásuk vissza is mentek a lakásba /rendőri segítséggel?!/
Kértük a rendőrt kérdezze meg hol dolgoznak,a válasza: "Nem,mert úgysem mondja meg!"
Azóta már négyen laknak a lakásban.Semmilyen papírjuk vagy ideiglenes tartózkodási papírjuk nincs.Valaki mindig őrzi a lakást...

Immaculata # 2016.02.19. 09:51

Kértük a rendőrt kérdezze meg hol dolgoznak

A segítséged annyit ér, mint halottnak a csók.

Immaculata # 2016.02.19. 09:52

Azt is megkérdezhetted volna, hogy szolgál a kedves egészsége. Kb. annyival lettél volna beljebb.

Bazsók (törölt felhasználó) # 2016.02.19. 18:05

Kedves Szeplőtlen!

Ha tudnám mit kell tenni ilyen helyzetben,valószínűleg nem itt kérnék szakemberektől segítséget!
Remélem Ön nem tartozik közéjük,mert a stílusa és a segíteni akarása nem igazán vall tanult emberre.
Én "csak" szakács vagyok de abban kiváló!
Nem próbálok meg Okostónit játszani.

mamamacoka # 2016.02.19. 18:33

MD - adott használható tippet:

A 4 ruhásszekrény a jó megoldás.

szerintem csak ez van - nem kellene lelkizni felette ...

Immaculata # 2016.02.19. 19:23

Bazsók

Csak azért válaszolgattam, mert felháborít az a fajta nemtörődömség, amit gyakoroltál ebben az ügyben. Valaki ingyen lakhatást kap és ahelyett, hogy megbecsülné, hagyja ilyen irányban elszabadulni a dolgokat.

MajorDomus # 2016.02.19. 22:57

Hát ebben van igazság, de ne feledd, hogy,, a pokolba vezető út
Jószándékkal van kikövezve,,

Immaculata # 2016.02.20. 07:23

Kedves MD!

A szakács életpálya egy igen nehéz munka, nagyon sok kitartás, akaraterő, fáradhatatlanság kell hozzá, és tűrni a vezető folyamatos kifogásait, "vegzálását".

Ebből a topicból csak azt szűrtem le, hogy az első írásomra besértődött a kérdező.

Szerinted? Látsz jellembeli hasonlóságot?

Bazsók (törölt felhasználó) # 2016.02.20. 08:18

Nem sértődtem be csak nem szeretem ha tanácsot kérek és olyan válaszol aki szintén nincs a helyzet magaslatán.
Természetesen nem rajtam követelik a rongálást és az azóta felhalmozott tartozásokat.
A bíróság majd dönt.
Biztosan lehet úgy is élni,hogy mindenkiben a rosszat látom ezért a legkisebb segítő szándék sincs meg bennem...Lenézni mindenkit, főleg az elesetteket...csak nem biztos,hogy érdemes.
Valószínűleg még nem kapta vissza ahogy másokkal 'bánik' de ami késik nem múlik, az élet úgyis visszapofozza.
Olvassa el Kovács Úr hozzászólását! Korrekten ír,nem pedig ledegradál.Itt kezdődik az ember.
Ezzel be is fejeztem.Nem szeretnék ilyen beállítottságú személlyel kontaktot.

A többieknek köszönöm!
Minden Jót!

Immaculata # 2016.02.20. 09:47

Nem lennék ennyire jó, ha minden problémán keseregni kezdenék.

Ha Tőled nem követelnek semmit, akkor a tulajdonosok rossz ügyvédhez fordultak. Ha nem fordultak ügyvédhez, az még rosszabb számukra.

Neked is ügyvédhez kellene fordulnod, mert ez az ügy túlmegy az ingyenes tanácsadáson.

Szűken a lényeg:

1. Ameddig te nem hajítod ki az általad befogadottakat, addig a lakásban maradhatnak.
  2. A tulajdonosnak veled kell megszakítaniuk a szívességi használatot.

Mindaddig, amíg a két pont közül egyik sem történik meg, addig a lakóid maradhatnak és fogyaszthatnak a Te kontódra.

MajorDomus # 2016.02.20. 10:07

Sajnos, ez a lényeg!

Radatti # 2016.02.22. 09:03

Valóban nagyon jó :-):-)
Értő olvasás: próbálta kitenni őket,megfenyegették,van ügyvédjük több is.Az pedig,hogy a szívességi használatot megszüntették evidens.Pff

Kedves Bazsók!

A helyzet az,hogy sajnos én jártam hasonló cipőben.
Felesleges az ügyvéd!Semmit nem tud tenni!
Bírósági eljárás 3-4hónap (lehet a tietek rövidebb lesz,mert nincs papír-lehet a ti esetetekben elég lenne a jegyző) de akkor még a bíró is ad nekik 15napot kiköltözésre,hiába van ott jogellenesen addigra már 6hónapja. Magasról tojnak rá,hogy ez idő alatt még azt is szándékosan megrongálja amit addig esetleg nem.Te csak fizesd ki az eljárás költségeit stb.
Sem az eljárási költségeket sem pedig a tartozást nem tudják behajtani az ilyeneken.
A mi "emberünknek" is második alkalom volt,de senkit nem érdekelt.Azóta valószínűleg mással áll már lakáskiürítési perben.
Bazsók remélem olvasod!
Szeretném ha írnál majd,hogy-hogy alakult.

Immaculata # 2016.02.22. 12:35

Siegelinde

Madarat tolláról.....

Radatti # 2016.02.22. 13:01

Immaculata

Annyira megkeseredett,rosszindulatú ember lehetsz.

Én nem vonom kétségbe Bazsók tisztességességét azért mert akadt egy ilyen ismerőse a tiédet a hozzászólásaid alapján inkább...

A nagy megmondó,aki mindenkinél különbnek hiszi magát :-)
Aki így viselkedik annak egyértelműen önértékelési problémái vannak,ezt vetíti másokra.

Fölé kerekedni mindenáron.
Jól teszi,hogy szóra sem méltat a továbbiakban :-)
Tudod mit én sem :-)

Kovács_Béla_Sándor # 2016.02.22. 13:26

Ez nem tisztességtelenség kérdése. Aki másnak jogellenesen kárt okoz, kártérítési felelősséggel tartozik. Akkor is, ha amúgy talpig becsületes, és akkor is, ha merő jószándékból cselekedett jogellenesen.

Radatti # 2016.02.22. 13:42

Természetesen önnek van igaza,Bazsók a hibás de Immaculata olyan stílusban közli a véleményét,hogy a jóérzésű ember akaratlanul is felháborodik.
Nem kell ahhoz Dr.-nak lenni,hogy valaki intelligensen fogalmazza meg a mondandóját, anélkül,hogy bántó lenne...
Ha segíteni nem szeretne inkább ne írjon semmit!
Lehet a fiatalembernek épp elég baja.
Nekem volt ügyvédem,mégis "meg volt kötve a keze".Ilyen helyzetben nem sokat tud tenni.

Immaculata # 2016.02.22. 13:52

Radatti

Egy írásba mindenki a saját vérmérsékletét és vehemenciáját viszi bele.
Én teljesen normálisan írok, ha te máshogy olvasod, azt csakis magadnak köszönheted. Amin felháborodsz, az nem az írásom, hanem az, amit mögé gondolsz.

Folyamatosan személyeskedsz Te is és Bazsók is. Ha a fórumot nem az őrjöngésedre használnád, láthatnád, hogy kizárólag segítségére voltam a kérdezőnek.

Immaculata # 2016.02.22. 13:57

Még valamit. A fórum arra szolgál, hogy akár évekkel később is lehessen tanácsot használni belőle.

Nem szerencsés, ha "jóérzéssel", jószándékod jeléül tönkreteszed ezt a témát.

Radatti # 2016.02.22. 14:04

Látom,próbálsz engem is kikezdeni de hozzám nem ér fel :-)
Igazi energiavámpír vagy,úgyhogy nem kommunikálok eztán veled.Bocsi
A segítő szándékodtól pedig mentsen meg mindenkit Úr'Isten
Szerintem keress fel egy pszichiátert sürgősen.
Pápá

Radatti # 2016.02.22. 14:06

Csak még egy valami: ha valakinek ez természetes