„ leírta, hogy nem lakik már ott több mint 3 éve, de nincs ideje most kiköltözni”
Hűha.
„ leírta, hogy nem lakik már ott több mint 3 éve, de nincs ideje most kiköltözni”
Hűha.
Köszi Bea1 és ttip a segítő válaszokat.
Elindítom a lavinát vagy a dominósort. Meglátjuk, hol áll majd meg.
Megírom a fizetési felszólítást és ajánlva elküldöm.
A fizetési felszólításnak van valamilyen tartalmi, formai követelménye?
A szerződésben a felszólítás után 8 napon belül kellene rendeznie a bérlőnek az elmaradt díjakat. Ez a 8 nap mikor indul? A levél feladásától, vagy az átvételtől? Ha az átvételtől, akkor annak dátumát a postán megtudakolhatom? Ez a 8 nap, 8 munkanapot jelent?
hivatalosan 15 napot kell, hogy adj, ha jól emlékszem.
Bea1, a bérleti szerződésbe a fizetési felszólítás utáni várakozási időre 8 napot írtunk. Ezután ha nem fizetnek, akkor egy újabb levél a szerződésbontásról újabb 8 nappal.
Tisztelt Fórumozók!
A bérlő nem fizet, sem rezsit, sem bérleti díjat, mondván, hogy a kaució (2 hónap) bőven elegendő volt… Szeretnénk, ha valahogyan ki tudnánk rakni a lakásból, minél előbb. Felszólíthatjuk azonnali csomagolásra és távozásra, mivel a bérleti szerződésünkben az alábbiak szerepelnek:
„A szerződés azonnali hatállyal megszűnik, ha bérlő jelen szerződésben vállalt bármely
kötelezettségét nem teljesíti.”
„A tulajdonosok azonnali hatályú felmondása esetén a bérlő köteles az ingatlant azonnal elhagyni, és a tulajdonosok kárát megtéríteni.
Amennyiben a bérlő a 3. pontban szereplő határidőig (Tárgyhó 2-áig köteles a bérleti díjat és rezsit fizetni.) nem fizeti ki a lakás használatával járó költségeket, úgy a Tulajdonosnak azonnal: önhatalommal, a szükséges mértékben akár kényszerintézkedés útján is joguk van kitenni Bérlőt a lakásból.
Ha bérlő jelen szerződésben vállalt bármely kötelezettségét nem teljesíti, a Bérbeadó azonnali hatályú felmondással élhet.”
Horribilis fogyasztásai vannak (víz, gáz, villany), mivel nem egyedül tartózkodik a lakásban, hanem jó pár rokonnal… Csak1főnek adtuk ki. A szerződésben szerepel az is:
„Bérlő a lakásba más személyt nem fogadhat be”
Ő arra hivatkozik, hogy a családtagjai vendégek.
Előre is köszönöm, ha valakinek konstruktív javaslata van.
Aztazeget
Ez a 8 nap mikor indul? A levél feladásától, vagy az átvételtől? Ha az átvételtől, akkor annak dátumát a postán megtudakolhatom? Ez a 8 nap, 8 munkanapot jelent?
A nap naptári napot jelent.
Átvétel napját a legjobban úgy tudod megtudni, ha tértivevényesen adod fel a levelet.
Bérbeadás
Lakáskiürítési pert kell indítani.
Capisca: köszönöm.
Az írásbeli felszólítást ma tértivevényesen feladom, aztán meglátjuk fizetnek-e.
"A szerződés azonnali hatállyal megszűnik, ha bérlő jelen szerződésben vállalt bármely
kötelezettségét nem teljesíti.”
„A tulajdonosok azonnali hatályú felmondása esetén a bérlő köteles az ingatlant azonnal elhagyni, és a tulajdonosok kárát megtéríteni.
Amennyiben a bérlő a 3. pontban szereplő határidőig (Tárgyhó 2-áig köteles a bérleti díjat és rezsit fizetni.) nem fizeti ki a lakás használatával járó költségeket, úgy a Tulajdonosnak azonnal: önhatalommal, a szükséges mértékben akár kényszerintézkedés útján is joguk van kitenni Bérlőt a lakásból.
Ha bérlő jelen szerződésben vállalt bármely kötelezettségét nem teljesíti, a Bérbeadó azonnali hatályú felmondással élhet.”
Ez a kitétel semmis, mert jogszabályba ütközik. "önhatalommal" bemenni bűncselekmény. ahhoz pedig hogy mikor kiket fogad semmi közöd!
Köszönöm. Közben ő felmondott március 6-val, állítólag külföldre megy dolgozni. Most reménykedjek, hogy el is megy, és a nem fizetett bérleti díjak és rezsi tartozások nem lesznek nagyságrenddel magasabbak, mint a kaució? Egyebet nem tehetek? Március 6. előtt nem merek fizetési meghagyást küldeni, mivel bosszúból megteszi, hogy bent felejt a lakásunkban néhány családtagot vagy nagyobb károkat okoz – „véletlenül”. Ha ezen felmondása alapján mégsem megy majd el, mit tehetek?
bérbeadás
"Köszönöm. Közben ő felmondott március 6-val, állítólag külföldre megy dolgozni. Most reménykedjek, hogy el is megy, és a nem fizetett bérleti díjak és rezsi tartozások nem lesznek nagyságrenddel magasabbak, mint a kaució? Egyebet nem tehetek? Március 6. előtt nem merek fizetési meghagyást küldeni, mivel bosszúból megteszi, hogy bent felejt a lakásunkban néhány családtagot vagy nagyobb károkat okoz – „véletlenül”."
Fizetési meghagyást
"Ha ezen felmondása alapján mégsem megy majd el, mit tehetek?"
Lakáskiürítési per
Üdv !
Az egyik ismerős panaszkodott, hogy a bérlője feljelentéssel fenyegetőzik, mivel a gázfűtés elromlott és nem javíttatja meg azonnal a bérlőnek. Van még cserépkályha is van hozzá tüzelő, de a bérlőnek nem akaródzik fűteni.
A gázfűtőeszközt már többször elrontotta.
Kérdés . kötelező az azonnali javítás ?
„Lakáskiürítési per”
Javasolja capisca. Ok. ok.
Na de a mo. biróigyakorlat az , hogy a végtelenségig elszöszmötölnek az adófizetők pénzén.
„Lakáskiürítési per”
Javasolja capisca. Ok. ok.
Na de a mo. biróigyakorlat az , hogy a végtelenségig elszöszmötölnek az adófizetők pénzén.
Nekem kettőt bírált el két külön bíróság három hónap alatt.
Egyébként, ha tudsz jobb lehetőséget csak tessék. Én a jogszerűen járható utat írtam le.
Zoltanuss
Az egyik ismerős panaszkodott, hogy a bérlője feljelentéssel fenyegetőzik, mivel a gázfűtés elromlott és nem javíttatja meg azonnal a bérlőnek. Van még cserépkályha is van hozzá tüzelő, de a bérlőnek nem akaródzik fűteni.
A gázfűtőeszközt már többször elrontotta.
Kérdés . kötelező az azonnali javítás ?
Szerintem igen. A bérletbe tartalmába beletartozik a gázfűtés használata is, így, ha az meghibásodik kérheti télen annak azonnali javítását. Amennyiben van gázfűtés és kályha, akkor a választás a bérlőt illeti meg, hogy melyiket akarja használni. Nem lehet korlátozni őt abban a jogában, hogy eldöntse mivel akar fűteni.
Történetem:
Szívességi lakáshasználóként rokonok lakásában laktam csak a rezsit kellett fizetnem.Egy ismerősöm megkért,hogy egy-két napra Őt és a barátnőjét engedjem be mert a végrehajtó kilakoltatta őket az albérletből /mert nem fizettek/ de ha fizetést kapnak vesznek ki másikat. 2 hónapig kértem,hogy menjenek el majd januárban kizártak a lakásból.Ekkor értesítettem a tulajdonost aki azonnal rendőrt hívott,hogy idegenek beköltöztek a lakásába.A rendőrök jelenlétében írtunk egy felszólítást,kaptak 3 hetet hogy elhagyják a lakást.Erre Ők azt mondták ha nem veszik át nem érvényes.Minden radiátort maximumra tekertek és kitárták az ablakokat/-10 fokban/ röhögve azt mondták: "Fizessétek!"/ez azóta is tart most jött ki egy 86EFt-os számla/ Állítólag az ügyvédjük?!azt tanácsolta semmilyen számlát ne fizessenek csak ami az Ő nevükre szól.Kérték az ügyvéd elérhetőségét de nem tudták megadni. Miután a rendőrökkel eljöttünk a szekrényekből eltüntették a tulajdonosok holmijait és tetemes kárt okoztak a berendezési tárgyakban.
3 hete van benyújtva a kérelem a bírósághoz...a kár egyre nő./kb.400EFt-nál tartunk/Állandó munkahelyük nincs.A rendőrségen azt mondják rongálásért leültetik,de attól még a kár és a számlák nincsenek rendezve.Az előző főbérlőnek megközelítőleg 200Eft-tal maradtak adósok./Mikor kérték a díjakat baseball ütővel kergették a családot/Tényleg nem lehet az ilyen embereknek gátat szabni?! Van egy ház a nevén de nem teheti be a lábát mivel az édesanyját többször bántalmazta ám annak haszonélvezeti joga van,az ingatlanon.Esetleg arra lehet kérni árverést a tartozás rendezésére? Nagyon bánt,hogy ilyen helyzetbe hoztam a családot,szeretnék valahogy segíteni,hogy megszabaduljanak ezektől.Mit tanácsolnak?Mit tehetnénk még?
Előre is Köszönöm
@Bazsók: Talán 'önkényesen elfoglalt lakás kiürítése' alkalmazható ez esetben, de a többiek úgyis ki fognak javítani ha rosszul gondolom.
a bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. törvény 183. § (1) A bíróság az önkényesen elfoglalt lakás kiürítését - végrehajtható okirat kiállítása nélkül - nemperes eljárás során hozott végzésben rendeli el. E végzés elleni fellebbezésnek nincs halasztó hatálya.
A tartozások megfizettetése érdekében pedig fizetési meghagyást, majd végrehajtást tudsz kezdeményezni. Az ingatlanát árverezheti a végrehajtó, de kevesen vesznek haszonélvezeti joggal terhelt ingatlant.
Egyébként nincs neked ügyvéded vagy legalább a tulajdonosnak?
De igen a DAS.
Január 19.-én adták be a keresetet pont olyan módon ahogyan írtad.
/peren kívül.../ de még mindig semmi.
Tanácsuk: kapcsoltassák le az összes közművet.
Valamint,hogy mivel nincs jövedelmük úgysincs miből behajtani a pénzt.
Hozzátették,hatásosabb módszerek is vannak de azt Ők nem tanácsolhatják mert törvénytelenek.
Na nagy jogvédők mit szóltok a
Bazsók#e-mailJelentem! 2016.02.17. 23:49 esetéhez ??
micsoda 'tipp 'eket adtok ?
Bazsók felel első sorban minden kárért a tulajdonos felé, amit ő, vagy azok, akiket befogadott, okoztak.
„szeretnék valahogy segíteni,”
Bazsóknak nem segítenie kell, hanem intézkednie, mert ő volt birtokon belül.
Milyen intézkedésre gondol?
Még a tulajdonost sem engedik be!
A rendőr nem tud velük mit tenni,amíg valóban meg nem szurkál bennünket-ahogy ígérte.Természetesen azt nem szeretnénk megvárni.A másik családot sem tudták megvédeni,hiába viszik el 8órára ha utána kiengedik.
Pedig van már a 'számláján' önbíráskodás és garazdaság is.
Ezek az információk utólag jutottak a tudomásunkra.
A rongálás és a holmik eltüntetése azért történt,mert így álltak bosszút amiért bíróságra adták az ügyet.
Azóta befogadtak még két embert...
Hibáztam,hogy beengedtem Őket elismerem de,hogy Immaculata szerint Én fizessem a szándékosan felhalmozott költségeiket azt nonszensznek tartom,tekintve hogy fenyegetés és erőszak útján kellett elhagynom a lakást.
„Hibáztam,hogy beengedtem Őket elismerem de,hogy Immaculata szerint Én fizessem a szándékosan felhalmozott költségeiket azt nonszensznek tartom,tekintve ”
A szívességi lakáshasználó nincs döntési helyzetben, nem gyakorolhat tulajdonosi jogokat, így ezt nem hibának nevezném, hanem önkény gyakorlásának.
Lehet, hogy nonszensznek tartod, de a tulajdonos rajtad fogja a károkat követelni, merthogy a te birtokodba adta az ingatlanát.
Nem is gyakoroltam.
Ismerősöm volt /nem tudtam az előéletéről/ beengedtem vendégként 2napra?!
Honnan kellett volna tudnom,hogy minden télen ezt csinálják?
Nem rajtam követeli!Rongálásért fel is lettek jelentve.
Rendőrségi jegyzőkönyv készült mindkét alkalommal,fényképekkel kiegészítve a feljelentést amit a hatóság emberei készítettek.
Esetleg olyan is hozzászólna aki valóban segítő szándékkal van?
Köszönöm
Esetleg Kovács_Béla_Sándor?
A hozzászólásai alapján úgy tűnik Ön jó szakember.
OFF
Hízelgésnek soha nem tudtam ellenállni.
ON
De nincsenek jó híreim. Lényegében a kolléganővel értek egyet, azzal, hogy első sorban természetesen maguk a lakáshasználók felelnek a tulajdonossal szemben a lakás használatával kapcsolatos költségekért, különösen a szándékos károkozásért. De a szívességi lakáshasználó alaposan túllépte a jogait, nem engedhette volna át a lakás használatát harmadik személynek (két napra sem), a jogsértés miatt keletkezett károkért ő is felel. Legalább a többek által közösen okozott kár szabályai szerint.
Az, hogy kivel szemben érvényesíti az amúgy jogos igényét, természetesen a tulajdonos döntésén múlik.
Az önkényes lakásfoglalókra vonatkozó szabályok itt szerintem nem alkalmazhatók. Akinek a birtokos engedi át a használatot, az nem önkényes lakáshasználó.
Köszönöm megtisztelő válaszát!
Akkor a kizárásom óta megrongált berendezések az eltűnt holmik és az azóta fizetetlen,indokolatlanul megnövelt számlákat sem lehet behajtani rajtuk???
Azóta is az utcát fűtik szándékosan...
Nagyon el vannak keseredve a tulajdonosok,már a megélhetésüket veszélyezteti a számlák befizetése.
A holmijaik eltűntek, a berendezést valamilyen szer hatása alatt szétrugdalták,késsel kihasították.
A legszomorúbb,hogy ezt már másokkal is megtették csak sajnos nem tudtam róla.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02