A lakáshasználót hogyan lehet kitenni / kilakoltatni?

Szomorú örökös # 2016.11.27. 12:35

MajorDomus
Ha nem folyik nála a víz vagy alig folyik a beszerelt alátét miatt, sajna akkor kiássa és megnézi a csatlakozást. Az se érdekli, ha elmegy egy csomó víz, mert nem neki kell kifizetni. Semmi értelme, mert a közös udvaron bármikor hozzá férhet a vezetékhez és én még csak megakadályozni sem tudom. Egyébként is KPE csövet elég nehéz leszűkíteni sajna.

Tavaly volt egy komoly vízelfolyásom a régi vízvezeték meghibásodása miatt, ami után a teljes vezeték cserére került. Egy huncut ganyi vasat se kaptam bele, nekem kellett egyedül megcsináltatni, ha azt akartam, hogy többé ilyen ne történhessen meg nálunk.

Szerencsére az elfolyt vízre kaptam némi kedvezményt, ebben legalább a vízmű volt korrekt. Az már kevésbé, hogy a felmondott szerződés volt a vízmű eljárása és eszük ágában sincs fizetésre, újabb szerződéskötésre bírni a korábbi ügyfelüket. Neki meg hogy a fenébe ne lenne jó ez az állapot, hiszen egy fillérjébe sem kerül a víz... :-O

MajorDomus # 2016.11.28. 23:02

Ja vagy úgy!
Nincs kerités meg telekhatár.

Miért nem pereled be?

Az elmenő vezetékbe teszel egy vizórát és dokumentálod a fogyasztását, és az átlag alapján kéred évekre visszamenőleg.

Tulipa77 # 2016.11.29. 11:49

Tisztelt Major Domus!

Jelenleg édesapám tulajdonában lévő ingatlanban lakok 3 gyermekemmel. Férjem is ide van bejelentve, de 3 éve külön él, albérletben. Szeretném, ha kijelentkezne erről a lakcímről, de nem hajlandó. Válópert januárban tudom beadni. Van ennek hivatalos útja, hogy a per befejezése után ki kelljen jelentkeznie?

wers # 2016.11.29. 12:14

Tartózkodási helyet meg lehet szüntetni, de lakóhelyet nem. Csak új lakóhely létesítésével, vagy fiktiválással.

MajorDomus # 2016.11.29. 20:53

Keresd meg az okmanyirodat, édesapãd nyilatkozatával (mint tulajdonos) hogy 3 éve elköltözött, töröljék a lakcim ről.

Szomorú örökös # 2016.11.30. 04:59

Tulipa77
Csak egy kis segítség, hogy édesapádnak kellene a fiktiválást elindítani, ugyanis ez esetben illetékmentes. Ha te indítod, akkor az illetékköteles lesz, azaz fizetned kell érte.

wers # 2016.11.30. 05:41

Szomorú örökös, és szerinted mennyi az illeték? Ez az eljárás évek óta ingyenes, mindegy, hogy kinek a kérésére indul. A lényeg, hogy legyen joga kérni, különben a Ket. alapján érdemi döntés nélkül megszüntetik az eljárást. Sőt! Az új szabályok szerint, ha két hónapon belül nem zárják le az ügyet, a kérelmező kap 10.000-et.

wers # 2016.11.30. 05:47

Tulipa77, szerintem inkább kérd meg szépen, hogy létesítsen új lakcímet. Neki is így lenne jobb.

Tulipa77 # 2016.11.30. 06:51

Köszönöm a segítséget.
wers: sajnos nem egyszerű eset, kérni már kértem.

wers # 2016.11.30. 09:32

Tulipa77 Egy válás soha sem egyszerű, még gyerekek nélkül sem, de a lakcím fiktiválással sem lesz egyszerűbb.
Ott a gond, ha lakcím nélkül marad, az sok gondot okozhat neki. Talán ezt kellene megértetned vele. Nekem többekkel sikerült (na nem válás volt ennyi:)). Már írtam, talán másik topikban, hogy a fiktiválásra indult eljárások max. 20-30 %-a végződik tényleges fiktiválással. De az is biztos, hogy ezek mindegyike kb. 1 kg/fő papír. Vagy több.

groszfater@gmail.com # 2016.11.30. 10:05

Ott a gond, ha lakcím nélkül marad, az sok gondot okozhat neki.

Igen, valószínűleg hajléktalanná válik, de ez semmi ehhez képest:

De az is biztos, hogy ezek mindegyike kb. 1 kg/fő papír. Vagy több

wers # 2016.11.30. 10:19

großikám, mintha fordítva fognád a madgzagg végét. Nem attól lesz hajléktalan, hogy fiktiválját onnan, ahol három éve nem él.

groszfater@gmail.com # 2016.11.30. 10:31

Azt hiszem te egy igazi bumburnyák ember lehetsz.

A minap azt kérdezted négy-öt évi fórumozás után mi az a büntetőbíró ?

Most meg szembe állítod az állandó lakcím-nélküliséget egy kiló papír árával...

Az igazi bunkóságodat ott domborítod ki szórakozol mások nevével

wers # 2016.11.30. 10:37

A másik részéhez akkor nyilatkozz, ha te is cepelted a ládákat, mikor a megyei okmányirodát kétszer kellett költöztetni. Érezhetted volna.

wers # 2016.11.30. 10:45

Minősítesz, anélkül, hogy tényleg ismernél? Sajnálom, ha nem értettél meg.

Tulipa77 # 2016.11.30. 14:12

wers:

Igazából azt szeretném elérni, hogy válás után semmilyen jogalapja ne legyen a házba bejárni, főleg, ha nem vagyunk otthon.
Egyébként most albérletben lakik, és a szüleihez is be tudna jelentkezni, ha nagyon akarna.
Sajnos már többször megkaptam, hogy neki mi mindenhez van joga.... Ezeket szeretném lezárni. Mondjuk a holmiját kipakolni, amiért még mindig idejár. Vagy önkényesen bepakol valamit, hogy majd elviszi. Per pillanat zárat sem cserélhetek...

wers # 2016.11.30. 15:10

Tulipa77, ami a lényege lett volna a kérdésednek, nem a lakcím bejelentés keleztet jogokat. De simán fogják fiktiválni a bejelentést, hiszen nem ott lakik. Ez a lakcím nyilvántartás lényege. Mármint ez lenne.
Egyébként, hogy mihez van joga, majd megmondja a bíróság. Sajnos a fiktiválással ezen nem sokat tudsz segíteni.

Anna_ # 2016.11.30. 17:43

@Szomorú örökös
Sikerült!!! Kiköltözött. Köszönöm Neked és Mindenkinek a segítséget! A TV+Internet hiánya vezetett eredményre. Nagyon megkönnyebbültem. Soha többet nem adom ki közjegyzői szerződés nélkül. Egyéb óvintézkedést is teszek: 1) riasztó felszerelése, amit interneten tudok aktiválni 2) füstérzékelő a dohányzás miatt 3) ELMŰ kártyás óra 4) kaució csak kiköltözés után egy héttel jár vissza 5) saját router-ről megy az Internet, amit távolról is el tudok érni, így látom, hogy hányan használják 6) szomszédnak, aki szólt, hatalmas doboz bon-bon 7) riasztóra kötött rádiós mozgásérzékelő a mosógépre, hűtőre, kanapéra, TV-re 8) mikrochip-es kulcs, ami totálisan másolásvédett 9) személyiségteszt a jelentkezőknél
Neked meg sok sikert a vízvezetékhez és a villanyhoz! Amúgy én is gondoltam a kismegszakítóra, de kihív egy szerelőt, az meg gyorsan megoldja (na meg a lakásban van)

Anna_

Anna_ # 2016.11.30. 18:37

Kellene indítani egy oldalt, ahol lehet minősíteni a bérlőt is és a bérbeadót is! Csak ugye a szürkegazdaság miatt ez most még elképzelhetetlen. Persze ezzel vissza is lehet élni, hiszen nehéz bizonyítani...

MajorDomus # 2016.11.30. 19:29

Nem annyira.

15 % adó miatt már nem éri meg kockáztatni.

Örülünk hogy sikerrel jártál.

Anna_ # 2016.11.30. 20:55

@MajorDomus

• EHO, ha 1 misi felett az éves
Bea1 # 2016.12.01. 01:37

" 4) kaució csak kiköltözés után egy héttel jár vissza"

Valójában 30 nap áll rendelkezésre a kaució visszaadására, hisz az utolsó rezsiszámlák kb ennyi idő alatt érkeznek meg.

drbjozsef # 2016.12.01. 08:57

Anna,

egyszerűbb, ha nem adod ki a lakást, olcsóbb is, ahogy elnézem a terveidet, nem is stresszelsz hogy mi történik...

MajorDomus # 2016.12.01. 19:13

Hát ha 1 millió felett van a bevétele bérbeadásból, akkor az már tudatformâló tényező!

Mpista70 # 2016.12.21. 09:00

Kedves Sorstársak!

Az én problémám a következő.

Idestova húsz évvel ezelőtt édesapám beengedett egy illetőt abba a tanyába, ami tulajdonjogilag az enyém és a testvéremé. Mivel apám vette, újíttatta fel és mivel én kissé messzebb lakom, sokáig nem foglalkoztam vele. Édesapám ereje lassan fogyott, majd idén nyáron elhunyt. Ott maradt nekem a testvéremnek a tanya és az oda beengedett ember.

Távozásra akarom onnan bírni, mert az ott tartózkodása eddig se volt probléma mentes, de most már eljutottam az "Elég volt! Nincs tovább!" szintig.