Kedves Fórumozók!
Tegnap megjött az építésügytől a hatósági szolgáltatás, amiben leírták, hogy az Étv szerint bejelentés köteles az építkezésem, nem kell rá engedély. Csak akkor mit kötötték az ebet a karóhoz telefonban, nem tudom, leírni már nem merték, pedig hogy mondták, hogy adjam be nyugodtan, majd ugyanazt leírják.
Továbbá írták ezt, amit alább bemásolok. Szeretném kérdezni, hogy egyszerű bejelentési eljárásnál ehhez van-e jogalapjuk, mivel én úgy tudom, hogy ez az irat, amit ekkor kiállítanak, az nem kell részét képezze a bejelentési dokumentációnak. Vagy ezt úgy kell értelmezni, hogy ha ezt a településképi dolgot nem csinálom meg, akkor az önkormányzat fog külön hőbörögni, független az építésfelügyelettől?
Tájékoztatom továbbá, hogy a településképi bejelentési eljárásról szóló 9/2013. (III.29.) Önkormányzati (2. kerület) rendelet előírásai szerint :
A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012.(XI. 8.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm.r.) 26/B-26/D.§ -ai szerinti településképi bejelentési eljárást kell lefolytatni