Kedves fórumozók!
Mivel elolvastam már minden, a témába vágó bejegyzést, feltenném bátortalan kérdéseimet.
Lakást vettem egy négy lakásos, 1967-ben épült társasházban (kilencvenes években készült alapító okirat), ahol a közelmúltig még közös költséget sem fizettek, esetlegesen dobták össze a szükséges minimumot. Mivel rendbe szerettem volna tenni a ház ügyeit, ezért a többség eldöntötte, hogy fizet közös költséget, illetve kötöttünk extra biztosítást az osztatlan közös tulajdonban lévő részekre. Tekintettel arra, hogy van a négyből egy lakás, aki nem hajlandó fizetni, illetve semmiben részt venni (például az állagmegóváshoz szükséges, beázó tető javíttatásában), ezért arra a következtetésre jutottam, hogy érdemes lenne a társasházi törvény alapján működnünk, mert a közös költség hátralékot csak így tudjuk ráterheltetni a lakására.
1, Jól értelmezem a törvényt, hogy a társasházi törvény szerinti működésről az egyszerű többség dönthet?
2, Ha a képviseletet elvállalom én (gyakorlatilag már úgyis azt csinálom, én kezelem a ház számláját stb.), az SZMSZ elkészítésén kívül lesz még a háznak valamilyen más kötelezettsége is (különböző bizottságok vagy egyéb)? Esetleg az SZMSZ vonatkozásában tud valaki segíteni, mert se jogász nem vagyok, és soha sem foglalkoztam még ilyen dolgokkal?
Előre is köszönöm a segítséget.