Tisztelt Ügyvéd Úr!
Az alábbiakban kérném a segítségét.
Házasságon kívüli gyermek vagyok. Édesapám 2001-ben elhunyt, melyről sajnálatos módon most szereztem tudomást. (A családi problémákat nem részletezném) A Földhivatal tájékoztatása szerint édesapám adás-vétel szerződés megkötésével (???) tulajdoni hányadát halálát követően 3 héttel (halál időpontja: április 13, földhivatali iktatás új tulajdonosra: május 07) eladta a nővérének. Majd 1 hónap (június 06-án) mostoha anyám ezt a tulajdonrészt visszavásárolta édesapám nővérétől. A Földhivatal többszöri megkeresésemre sem engedélyezi az adás-vételi szerződésbe való betekintést, azonban határozottan állitják, hogy az új tulajdonjog csak május 07-én keletkezett, április 13-án még édesapám volt a tulajdonos. A kerületi önkormányzat hagyatéki osztályának tájékoztatása szerint hagyatéki eljárás sosem indult, ezért hagyaték hiányában az ügyet lezárták. Ön szerint pontos a földhivatal tájékoztatása, miszerint az új tulajdonjog csak május 07-én jött létre, függetlenül attól, hogy az adás-vételi szerződést mikor irták? Ön szerint indítsam meg a hagyatéki eljárást?
És még egy kérdésem lenne ha lehetséges.
Édesapám nővére 2008-ban szintén elhunyt. Egész életében hajadon volt, sem férj, sem gyermek. Édesapám volt az egyetlen rokona. Ez ügyben indult hagyatéki eljárás, miszerint örökség jogcimén mostoha anyám, édesapám felesége megörökölte a nagynéném össz vagyonát. Végrendelet, eltart.szerződés nem volt. A hagyatéki osztály tájékoztatása szerint, mivel édesapám az örökség megnyilásakor már nem élt, ezért mint utódja igényt tarthatok nagynéném hagyatékára, amit édesapám felesége örökölt, miután letagadta a létezésemet. Ez ügyben, - mivel már volt hagyatéki eljárás - milyen jogi lépéseket tehetek? (Azt még hozzá tenném, hogy nagynéném hagyatéka egy 20 milliós ingatlan, melyet mostoha anyám jelenleg ki ad albérletbe. Ezért is lehet perelni? És milyen jogcímen?)
Tisztelettel, és köszönettel a segitségéért.