Üdvözlöm!
Arra szeretnék választ kapni, hogy a testvéremmel közösen 1/2, 1/2 arányban vagyunk tulajdonosai a szüleink haszonélvezettel használt lakásának. Régebben és is ott laktam, mindent közösen fizetve a szüleimmel, majd elköltöztem. kb 7 éve már nem fizetek oda semmit megbeszélés alapján. Nővérem visszaköltözött kb 4 éve a fiával, ők használják a 2,5 szobás lakás 2 szobáját, 3. anyukáméké. A közös helyiségeket a szüleimmel együtt használja mindenki. Pontosan kinek mit kellene ilyenkor fizetni, mert úgy tudom közös klts. tartozás áll fent. Ha majd egyszer/remélem soká/ szüleink nem lesznek a nővérem és én osztozási vita megelőzésére mit tehetnék? Hiszen én most nem fizetek oda semmit.Van fizetési kötelezettségem? Kevesebb járna akkor nekem a lakásból, ha az ő nevével vannak a számlák befizetve, míg az enyémmel soha semmi még amikor ott laktam se az én nevemmel fizettem, nem gondoltam, hogy ez probléma lehet. De úgy hallom, később nem akar majd velem felezni. Egy közjegyzői nyilatkozatot esetleg lehet ilyenkor kiállítani, hogy ha majd el jön az az idő, hogy feleznénk hajlandó eladni a lakást és velem felezni? Vagy kérjek egy szobát és azt neki kiadva/röhej lenne/már be tudok szállni a közös közös költségekbe? Sajnos, soha nem gondoltam volna, hogy ilyen problémákkal fogok szembesülni.Volt már máskor is tartozás, akkor én is nővérem is fizettünk én magasabb részt vállaltam. Viszont én ezeket a papírokat rég eldobtam, nem tudom alátámasztani az állításomat, csak a szüleim igazolhatnak.
Előre is köszönöm a választ!