Egyetemleges jelzálog bejegyzés

ObudaFan # 2011.08.29. 20:23

Érteni értem, és a határozat hibás is, de szerintem önmagában annak, hogy jelzálogjogot a földhivatal bejegyezzen, nincs akadálya.

Tomi71 # 2011.08.29. 20:18

Azt hiszem nem érti! A Földhivatali bejegyzés egyértelműen egyetemleges jelzálogról szól és még azt is tartalmazza, hogy a fő-ingatlant is terheli, holott a valóságban azt anno elutasították.

ObudaFan # 2011.08.29. 20:07

Egyetemleges zálogjogról valóban nem. De ettől még nem gondolom, hogy maga a zálogjog ne lenne bejegyezhető.

Tomi71 # 2011.08.29. 20:07

Bocs, egyetemleges.

Tomi71 # 2011.08.29. 20:05

Ezt értem, de az egyetemességre az előző válaszában kitért, tehát egyetemes jelzálogról itt nem beszélhetünk, de ők azt jegyezték be!!!!

ObudaFan # 2011.08.29. 19:52

Természetesen azt lehet, hogy a bank a szerződést határidőn túl nyújtja be a földhivatalhoz, ettől még bejegyzik a zálogjogot.

Tomi71 # 2011.08.29. 18:41

Ez egy 2006-os hitelügylet, ahol a bank ismeretlen okból nem terhelte az ingatlanokat jelzáloggal.
Most észbe kaptak, de a fő-ingatlant már eladták ( kivonták a fedezet alól) -zűrös ügy!!!
Így a pótfedezetbe vont ingatlant terhelte csak egyetemleges jelzáloggal.
Nos ez a kérdés hogy ez lehet-e?
A Földhivatal szerint ez jogos. Szerintem meg ez így hülyeség!!!!

ObudaFan # 2011.08.29. 18:09

A kérdést nem értem. Attól egyetemleges a zálogjog, hogy egy követelést több ingatlan biztosít. Ha csak egy ingatlan biztosítja, akkor az a zálogjog nem egyetemleges.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.08.29. 18:07

Egyszerűbben: ha beadtok egy kérelmet, amely két ingatlanra vonatkozik, és az egyikre teljesíthető, a másik nem, akkor a teljesíthetőt be kell-e jegyezni? Be. Más kérdés, hogy így a bank nem ad kölcsönt, úgyhogy lehet töröltetni a jelzálogjogot.
(Megjegyzem, nem szabadna az ügynek idáig jutni, már a hitelelbírálás során ki kell derülni, hogy a biztosítékul ajánlott ingatlan nem terhelhető.)

Tomi71 # 2011.08.29. 17:54

Szép napot mindenkinek!

Szeretném egy hozzáértőtől megkérdezni, mert mindenki mást mond, hogy ha egy banki hitelből vásárolt ingatlant és ennek pótfedezeteként bevont ingatlant együttesen egyetemleges jelzáloggal akarják terhelni, most nem mennék bele részletesen miért nem tudja a Földhivatal a "fő"-ingatlant ezzel megterhelni, de nem tudja, így megteheti, hogy csak a bevont ingatlant terheli egyetemleges jelzálogjoggal?