Ingatlanügyek

AliZ55 # 2025.01.07. 13:39

Kovács_Béla_Sándor

Ne haragudjon ,de én is ugyanezt gondolom : Miért nem kapok választ egy egyszerű kérdésre .
A birói itéletben egyértelműen van kiirva a két alperes neve , cime .

Kit itélt el a biró ? A papiron szereplő két alperest vagy engem aki semmilyen módon nem szerepel az itéletben .

Kovács_Béla_Sándor # 2025.01.07. 13:13

Többieket kérdezem: nektek nem gyanús, hogy mennyire nem akar ez az ember erre az egyszerű kérdésre válaszolni?

Kovács_Béla_Sándor # 2025.01.07. 13:12

Istenem...

AliZ55 # 2025.01.07. 12:49

Kovács_Béla_Sándor
Jelenleg - mivel nem rólam szól az itélet - nem a tartalom a lényeg ,hanem a legelső rész ami rögziti a perben álló felek személyazonosságát . Márpedig ha a nevem , mint tulajdonos , nem szerepel az ügyben akkor nem is vonatkozik rám semmilyen
határozat .
Bárhogyan is rendelkezik az itélet , az nem engem kötelez , hanem a perbe fogott két személyt . Nem kevergethetjük a neveket ,
főként úgy "ha ló nincs jó lesz a szamár is " . A törvény előirja a pontos adatok kezelését ennek hiányában pedig beszélhetünk
jóhiszemű vagy szándékos elirásról .
Tehát nekem egyszerüen és tárgyilagosan az még mindig a kérdésem , hogy kire vonat kozik a birói itélet .
Elnézést ,de addig mig nem rendeződik a perben szereplői személyek státusza , addig nincs értelme fölösleges körök lefutására .
Haladjunk csak szépen soban és ha ezen túljutottunk akkor következhet az itélet és annak indoklása " az is megér egy misét "

AliZ55 # 2025.01.07. 12:18

eulimen
A tulajdoni lap a vételi bejegyzésen kivül semmit nem tartalmaz , sem előtte sem utána , még széljegyzet sem .
De a mai napig sincs semmi .

AliZ55 # 2025.01.07. 12:09

szomoruörökös
Azt hiszem kezded megérteni a problémám . Biróság ? Onnan tudom , hogy véletlenül kibukott a Fölhivatali ügyintézés közben .

Kovács_Béla_Sándor # 2025.01.07. 10:07

Eulimen, a dologi jogi kötelezettnek is kötelezően perben kell állni a követelésről szóló perben. Felesleges találgatni, amíg a kérdező nem árulja el, hogy valójában mi is az ítélet. Utána tudunk véleményt mondani.

Kovács_Béla_Sándor # 2025.01.07. 09:55

A lényeg nem az hogy miről szól a per
De, az a lényeg. Főleg, hogy hogyan rendelkezik az ítélet.

Amit irtam a birói itéletben van feketén-fehéren
De hát pont azt nem írtad le, többszöri könyörgés ellenére sem, hogy áldjon meg az én Istenem! Hogy mi van az ítéletben!
Nem azt kérjük tőled, hogy add meg a felek nevét, az ingatlan adatait, csak azt, hogy a rendelkező részt szó szerint ismertesd velünk. A nevek helyet elég, hogy "felperes", "alperes", az ingatlan meg lehet "ingatlan".

eulimen # 2025.01.07. 09:29

@AliZ55
OK, akkor màshogy kèrdezem.
Amikor megvetted az ingatlant ès bejegyeztèk a tulajdonjogodat, a tullap III. rèszèben milyen jogokkal terhelten vetted meg? (volt rajta vègrehajtasi jog?)
A tullap III. rèszèben milyen tènyek voltak feljegyezve?
Volt zàr alà vètel tènye? Volt perfeljegyzès tènye?

Szomorú örökös # 2025.01.07. 09:27

AliZ55

Nem " szeretnék " tulajdonjogot szerezni , mert vételtől számitva kizárólagos saját tulajdonomat képezi Földhivatali bejegyzés szerint is . Az itéletben a konkrét helyrajzi szám szerint szerepel az ingatlan.

Neked kellene ezt mielőbb jelezni a bíróságon, hogy valamit nagyon elcsesztek.

A lényeg nem az hogy miről szól a per ,hanem az hogy nem engem pereltek.

Itt az a legfurcsább, hogy te vajon honnan is tudhatsz erről?
Hiszen te nem is szerepelsz a perben, tehát milyen alapon kaptál értesítést róla?

nem az számit , hogy mi a konkrét eset

Azért csak számít, hiszen a te ingatlanod is jelenleg a tárgya.

AliZ55 # 2025.01.07. 08:56

eulimen
Egy ingatlanügyről van szó . De nem az számit , hogy mi a konkrét eset , hanem a birói eljárásról , aki figyelmen kivül hagyta a tulajdonost , tévedésből vagy szándékosan / ??? / .
Én egyébként teljesen tiszta vagyok . Nem vagyok gyámság alatt , tiszta elméjű vagyok , előéletem tiszta / kivéve 3 parkolási birság
40 év alatt / . Semmilyen adósságom nincs és nem is volt .
Egy ügy nem azon mulik hogy ki mit gondol vagy mond , hogyan értelmez / ezt magamról mondom / ,vannak megmásithatatlan tények . Amit irtam a birói itéletben van feketén-fehéren , és jelenleg nem az itélet indoklását kifogásolom ,hanem azt hogy miért nem a tulajdonossal szemben indult a per . Nem értelmeztem ,nem szépitettem , nem módositottam . . EZ MÁR LE VAN IRVA SZÓSZERINT AZ ITÉLETBEN .
Kizárólag a tényeket irtam .

eulimen # 2025.01.07. 08:15

@AliZ55
kiböknéd végre, miről van szó? Dologi adós vagy?

AliZ55 # 2025.01.07. 07:59

Kedves nanemaaa !
Ha a kizárólagos tulajdonomról van szó , akkor tulajdonjog ellen indult per .
" Van alperes és felperes , rájuk nézve szólhat valamiről az itélet " .
Ez igaz is lehetne ha az alperesnek lenne a tulajdona , de se hivatalosan se semmilyen jogcimmel nem rendelkezik az elvett dologra .
Az alperes és felperes között lehet bárminemű per , de ők ketten / még biróság sem / nem dönthetnek más tulajdonjoga felett . Például az ö kettejük esetleges vitájához nekem semmi közöm . A tulajdon kizárólagos joga Földhivatali bejegyzés alapján csakis egyedül az enyém .

AliZ55 # 2025.01.07. 07:31

Kedves Szomorú örökös !
Nem " szeretnék " tulajdonjogot szerezni , mert vételtől számitva kizárólagos saját tulajdonomat képezi Földhivatali bejegyzés szerint is . Az itéletben a konkrét helyrajzi szám szerint szerepel az ingatlan .

AliZ55 # 2025.01.07. 07:21

Kedves Kovács_Béla_Sándor !
" res iudicatapro veritate accipitur " Még akkor is ha kizárják az eljárásból ?
Ez alapján összefogok egy barátommal és elperelem valakinek valamilyen vagyonát a tudta nélkül ?

AliZ55 # 2025.01.07. 07:06

Kedves eulimen !
A felperes természetesen nyert nyert máskülönben nem irtam volna
Bármilyen hihetetlen , a per az én tulajdonomról szól .. A lényeg nem az hogy miről szól a per ,hanem az hogy nem engem pereltek .

Szomorú örökös # 2025.01.07. 07:00

AliZ55

Jogi segitséget szeretnék kérni egy ingatlannal kapcsolatban.
A "szóban forgó" ingatlan az itéletben nem szereplő személy kizárólagos tulajdona.
Az itéletben szereplő két személynek nincs semmilyen ingatlan vagyona.

Szerintem felejtős ez az ingatlan, bármennyire is szeretne a kérdező tulajdonjogot szerezni benne.
Főleg hogy ha maga az ingatlan nem is szerepel az „ítéletben”, akkor hogy is kerül egyáltalán szóba? :-O

AliZ55 # 2025.01.07. 06:55

Kedves drbjozsef !
A " szóban forgó " ingatlan az itéletben nem szereplő személy kizárólagos tulajdona .
Az itéletben szereplő két személynek nincs semmilyen ingatlan vagyona .

osztap # 2025.01.06. 15:42

ajolovas,

Önmagában nem. Azzal viszont érdemes számolnod, hogy utóbb harmadik személynek nehéz lesz eladnod, ha előtte nem vásárolod ki a Magyar Államot.

A tulajdoni lapon ott van, hogy ki a Magyar Állam nevében a tulajdonosi jogok gyakolója, vele kell megegyezned. Attól függően, hogy ki az, lehetnek saját szabályaik arra, hogy kinek és hogyan adják el. Érdemes ezt körbejárni, mielőtt belevágsz.

ajolovas # 2025.01.06. 15:13

Sziasztok!

Kinéztem egy ingatlant, ahol 50%-ban a Magyar Állam a tulajdonos. Véleményetek szerint lehet ennek bármi olyan későbbi következménye, ami el kéne hogy tántorítson? Befektetési szándékkal venném, esetlegesen az állami részt is megvenném, de ahhoz hitelre lenne szükségem.

Kovács_Béla_Sándor # 2025.01.06. 14:33

Nem lenne hátrány, ha megismerhetnénk annak az ítéletnek a rendelkező részét. Mindenesetre res iudicata pro veritate accipitur.

nanemaaa # 2025.01.06. 14:17

Valószínűleg nem a tulajdonjog körébe tartozott a per, így tök mindegy, hogy ki a tulajdonos, és ki nem. Van alperes és felperes, rájuk nézve szólhat valamiről az ítélet.

eulimen # 2025.01.06. 13:58

hajaj, még azt sem, hogy hogyan fog idekerülni a felperes, azt meg főleg nem, hogy ki nyerte a pert, de azt meg pláne nem, hogy miről is szólt a per?

drbjozsef # 2025.01.06. 13:36

Nem tudjuk, mit jelent az, hogy "szóban forgó".

AliZ55 # 2025.01.06. 12:39

Kedves Uram !
Jogi segitséget szeretnék kérni egy ingatlannal kapcsolatban .
Kérdésem nagyon rövid , tömör de ennek ellenére száraz , konkrét , tényeken alapul .
Kérdésem : 1 . Van egy birói itélet két alperesi névvel , akik nem rendelkeznek a szóbanforgó ingatlan tulajdonjogával
2 . Van egy személy akinek van ez az ingatlan vagyona , de nem szerepel az itéletben .

Ebben az esetben mi a jogállás ? Hiszen vagyon csak attól a személy v. személyektől vehető el akinek van vagyona , Köszönettel :" AliZ "