eulimen
Mint irtam a tuljdonjog soha nem évül el . Ma is élő törvény . És még egy példa : az 1945 utáni államositás után is visszaadták a tulajdonokat.
Ez nem jogvita , hanem egyértelmű tévedés , amit szembetűnően látni lehet a két térképet összevetve .
A telekkönyvről is irtam , a mai napig minden ugyanaz , változatlan , mindenben megegyező az eredetivel .
Amiről irtam ,hogy többszöri kemény beszélgetés és végül egy kiadós veszekedés után előkerült az eredeti térkép , ami megfelel az 1885 vagy 1895 - ös első térkép felvételnek . Nekem is ez az eredeti van meg .
A telket hivatalos födmérővel felmérettük . Ezt a földhivatal nem fogadta el . Ezután igazságügyi szakértőt kértünk fel . Alapos munkát végzett , innen van a térképfelvételi év is . Megállapitása és mérése szerint a telkem mindenben megegyezett a földhivatali papirokkal , az eredeti térképpel .
Eután még én is felmértem a telkemet . Igencsak feladta a leckét , de milyen érdekes , nekem is pontosan az jött ki eredményül mint a két hivatásos földmérőnek , és a telekkönyvi adatoknak .
Ha a mérések és a földhivatali dolgok nem mutatnának egyezést , eltérnének a valóságtól , semmit sem szólnák a " földhivatali igazságtételnek " . Elfogadnám . De igy ? Soha . Én a másét nem kivánom , de az enyémet nem hagyom . Tudom ,hogy nem csak én vagyok ilyen helyzetben a földhivatallal szemben . Ők azok akik nem merik felvállalni nyiltan .Őrlődnek , mint búza a két malomkő között , és ők is próbálkoznak mint én .
Hogy mért nem fordulok birósághoz ? A földhivatalban sokszor voltam sok helyen . Ott megtanultam hogy ki az erősebb / ezt több alkalommal is érzékeltették velem / . De sokszor hallom , sőt , mostmár látni is lehet a médiákban különböző eseteket ,ami elgondolkodtat az igazságtételbe vetett hitemben . Nem akarok úgy járni mint az egyszeri ember : a pereskedés elvitte a házát .
Kockáztassak ? Hát nem ! Küzdök tovább . / " lassú viz partot mos " /
Miért kérek segitséget ? Több szem többet lát ; több ember több tapasztalat , több ötlet ; több javaslat . Minden hasznos lehet . ,
AliZ