Na, látod, hogy valójában nem az érvénytelenség, érvényesség érdekel.
Honnan tudsz az ajándékozásról?
Na, látod, hogy valójában nem az érvénytelenség, érvényesség érdekel.
Honnan tudsz az ajándékozásról?
Esély mindenre van, sőt az ellenkezőjére is, de ami a fontos, az ingatlan még megvan, és az örökhagyó nevén. Aki egyúttal az ajándékozó is, szóval érdekes lesz.
Leírhatom az egész ügyet is, csak nem akartam, hogy azt gondolják itt, hogy ingyen akarok megoldásokat az egész ügyem minden kérdésére.
Örököltem végrendeleti úton egy ingatlant, de van egy későbbi, ugyanere az ingatlanra vonatkozó, más valakinek a javára szóló ajándékozási szerződés, amelyről viszont hiányzik az ajándékozó személyi száma, ezért a földhivatal nem jegyezte be a tulajdonjogot.
A végrendeletet én viszont csak jóval a hagyatéki eljárás után találtam meg, ezért megismételt hagyatéki eljárást kértem. Ott - mivel a határidőt már túlléptem - olyan végzést hoztak, amely szerint már csak bírósági, peres úton érvényesíthetem az igényemet.
Addig a másik fél, mivel az örökhagyó gyermeke, törvényes örökös lett, és valakinek eladta ezt az ingatlant.
Nem tudom, hogy milyen esélyem lehet a pernyertességre?
A konkrét problémám pont ezzel kapcsolatos, de nem akartam senkit az ügyem hosszas taglalásával feltartani.
OFF
„Az igazi kérdésem is pont ugyanaz,”
Azt én sem hiszem. Ha nem vagy joghallgató, akkor nem egy ilyen elvi kérdés érdekel, hanem van valami konkrét problémád.
ON
Tisztelt Ügyvéd Úr! Köszönöm szépen a választ!
Kedves Sherlock! Az igazi kérdésem is pont ugyanaz, amit feltettem, semmi több :-)
Nem érvényességi feltétele, de ha hiányzik akkor a földhivatal nem jegyzi be a megajándékozott tulajdonjogát.
Amúgy nem az. :)
Mi az igazi kérdésed?
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Tisztelt Fórumozók!
Érdeklődni szeretnék, hogy az ingatlan ajándékozási szerződés érvényességi feltétele-e az ajándékozó személyi számának feltüntetése?
Akkor utazik az ügyvéd ! Nyilván a burgenlandi opció a nyerő !
De mindegyiknek alkalmasnak kell lennie a földhivatali bejegyzésre.
Bármelyik szerződő fél (eladó vagy vevő) külön - ingatlan nyilvántartási bejegyzésre alkalmas - okiratban is nyilatkozhat a hozzá érkezett szerződési ajánlat elfogadásáról. Így két külön okirat képezi magát a szerződést.
(A földhivatali bejegyzéshez a két tanú nem jó. Az ügyvéd csak azt az okiratot ellenjegyezheti, amelyet előtte írtak alá.)
Az elküldéses módszer is megfelelő lehet, ha jól (értsd:szabályosan!) csinálják.
juju !
Ez a külföld Burgenland vagy Újzéland.
Az előbbiből csak haza ugorhat egy aláírásra, az útóbbiból már nehezebb.
„Vevő nélkül nincs adásvételi szerződés!”
De hát van vevő, igaz külföldön van.
A posta mire való ?
A vevő ügyvédje, mert annak kell, megszerkeszti, leírja az adásvételi szerződést, elpostázza a vevőnek, az aláírja / 2 tanú azért kell /, majd vissza postázza az ügyvének, az intézi az intézni valókat ... gondolom a vételár kifizetése, a birtokba vétel és az ingatlan bejegyzés, meg ami még van.
Viszont ez most tényleg elméleti mivel l... szerint
.„ A másik az, hogy ez kedvezmény nem jár, hanem adható.”
És az időkorlátja nem augusztus, hanem december 31. vagy még inkább 2017. május 20-a.
Erről van szó: "Az állami adóhatóság az adó fizetésére kötelezett magánszemély kérelmére jövedelmi, vagyoni és szociális körülményeire, valamint az ingatlan, vagyoni értékű jog átruházásából származó jövedelem felhasználási körülményeire figyelemmel (különös tekintettel, ha a felhasználás saját maga, közeli hozzátartozója, a vele egy háztartásban élő élettársa, volt házastársa lakhatását biztosító célra történik), az (1) bekezdés szerinti adót mérsékelheti, vagy elengedheti."
Nem mernék fogadni arra, hogy a fiad megkapja a kedvezményt. A fiad külföldön dolgozik. Ezért a kedvezőtlen jövedelmi, vagyoni és szociális körülményeire valószínűleg nem tud eredményesen hivatkozni. A másik az, hogy ez kedvezmény nem jár, hanem adható.
Tegnap voltam a NAV irodában és ott mondták ezt az általam vázolt adókedvezményt: fizetési kedvezmény
információs füzetek 30.
köszi
"Fontos a fiam aláírása, mert ő adókedvezményt szeretne kérni, mert egy éven belül volt egy ingatlan eladása, amelyből adókötelezettsége keletkezett és ezt is beforgatná most az ingatlan vásárlásába."
Az általad felvázolt adókedvezmény régóta nincs. Max. illetékkedvezményben lehet gondolkodni.
Vevő nélkül nincs adásvételi szerződés!
Tisztelt Ügyvéd Nő/ Úr!
Szeretném a segítségét kérni!Ingatlant szeretnénk vásárolni fiammal, aki külföldön dolgozik. Fiam lenne a tulajdonos és én mint haszonélvező. Az ingatlant már kinéztük és megegyeztünk az árban az eladókkal.
Ők szeretnék minél előbb eladni és gondolom pénzhez jutni. Fizetni tudunk bármikor, de fiam a munkáját csak augusztus végén hagyhatja ott és jöhet haza, hogy aláírjon.
Fontos a fiam aláírása, mert ő adókedvezményt szeretne kérni, mert egy éven belül volt egy ingatlan eladása, amelyből adókötelezettsége keletkezett és ezt is beforgatná most az ingatlan vásárlásába.
Nem szeretnénk ilyen még ilyen rövid idő alatt sem kockáztatni az ingatlan elveszítését.
Van-erre megoldás? Esetleg foglaló, amit én készpénzben átadnék addig, amíg a fiam haza jön és aláír. A külföldi közjegyzős és nagykövetségi megoldások nem jók, mert nem elérhető és bonyolult.
Az eladók az adásvételt augusztus közepén gondolják, tehát onnan már csak 2 hét van.
Köszönöm a választ
A helyi önkormányzathoz forduljatok.
Tisztelt Ügyvéd Nő/ Úr!
Szeretném a segítségét kérni! Elég laikusak vagyunk!
Vásárolnák egy külterületi szántót 7600 nm2, ami jelenleg nincs művelve(nincs ebben valami buktató?). A kérdésem a következő: milyen törvények, és lehetőségeink vannak, ha szeretnénk erre a szántóra építkezni, és akár egy telephelyet üzemeltetni( ez csak másodlagos). Át tudjuk minősíttetni "valamivé", hogy törvényes úton építkezzünk?
Előre is köszönöm válaszát!
Szerintem nem is tudod megosztani a tilalom jogosultjának hozzájárulása nélkül.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |