Íme egy igazi főgenya...
Mivel a lakástörvény előírja,
hogy
- lakásbérleti szerződést
- érvényesen
- írásban lehet kötni.
Íme egy igazi főgenya...
Mivel a lakástörvény előírja,
hogy
Szóban egyeztünk meg. Szóban kötöttük a megállapodást.
drbjozsef
A saját példányával... ?
Attila,
ha nem adtál szerződést, akkor hogy adtad ki határozott időre? Mivel bizonyítanád?
Mi az eredeti kérdés?
Sajnos sok diplomás gagyibb, mint egy értelmes VI.-os...
Igy van,de a római jellem ismeretével sem.
erről -is- beszélnek VI. Osztályban.
Gyorsan témát váltottunk. Akkor egy érdekesség még az estére: Magas rangú Europa parlamenti képviselők vannak 8 általánossal. "A képzettség nem egyenlő a végzettséggel."
Diplomával is lehet valami genyó... sőt sokan azok.
MajorDomus látod sokat hiányoztam a 6. osztályban de azért a diplomám csak sikerült ;)
Nonolet félre értettél. amiket összehordtál rólam alaptalan. de ezt a témát nem is vesézném tovább.
Sokat hiányzott VI. osztályban....
Miért nem tudok írni?
"Csak jól csináltam ,hogy nem adtam szerződést."
Tisztázzunk valamit... mert tévedésben vagy.
NEM nem csináltad jól.
Éppenhogy e miatt egy igazi ROHADÉK vagy.
Aki törvényt szeg más kárára!
Olyanéra aki kiszolgáltatott helyzetben van.
A szar emberek viselkednek így csak.
Ilyen esetben akkor könnyű onnan kitennem igaz? Csak jól csináltam ,hogy nem adtam szerződést.
Neki lehet szerződése is ...
"de szerződést nem adtam."
Szerződés hiányában ez itt nem fog játszani.
A határozott idő letelte után közvetlenül van egy rövidebb kilakoltatási eljárás is...
183/A. § (1) A bérbeadó a határozott időre kötött lakás és más - nem lakás céljára szolgáló -
helyiségbérleti szerzıdés esetén a meghatározott idő lejártát követı 60 napon belül
kérheti a 183. §-ban
meghatározott rendelkezések alkalmazását, ha a kérelem benyújtásával egyidejőleg igazolja, hogy a bérleti
szerzıdésben meghatározott idı eltelt. A kiürítés iránti kérelem benyújtására nyitva álló határidı
jogvesztı.
(2) Az (1) bekezdés szerinti eljárás során is alkalmazni kell a 182/A. § rendelkezéseit azzal, hogy az
ingatlan a kiürítés elhalasztása szempontjából nem minısül önkényesen elfoglalt lakásnak.
Az a helyzet, hogy határozott időre adtam ki a lakásom bejelentettem oda az illetőt de szerződést nem adtam.
A bíróság (a jogosult kérelmére) hogy egy ítéletet, hogy a bérlő költözzön ki. Ha ennek határidőre nem tesz eleget, a jogouslt kérheti az ítélet végrehajtását. A végrehajtási lapot megkapja az illetékes végrehajtó. Az felhívja a jogosultat (innentől: vh-kérőt), hogy előlegezze meg az eljárás költésgeit. Ha ez megtörténit, a végrehajtó felszólítja a bérlőt (innentől: kötelezettet), hogy ilyen-olyan határidővel ürítse ki és adja át az ingatlant a vh-kérőnek, egyúttal felszólítja, hogy fizesse meg a vh-költségeket. Egyidejűleg felhívja a vh-kérőt, hogy a kiköltözési határidő lejártával jelentse be, hogy a kötelezett kiköltözött-e. Ha a bejelentés szerint a kötelezett nem költözött ki, akkor azt a végrehajtó szükség esetén a helyszínen is ellenőrzi, majd beterjeszti az iratot a bíróságra a végrehajtás további módjának meghatározása végett. A bíróság első körben rendbírságot szab ki a kötelezett ellen. Ha erre sem költözik ki, újabb beterjesztés következik. Második körben a bíróság már el szokta rendelni a rendőri erő közreműködésével történő kilakoltatást. Ekkor a végrehajtó kitűzi a kilakoltatás időpontját (általában 8-10 nap haladékot ad a kiköltözésre), majd pedig kirakja a kötelezettet, világ csúfjára. A moratórium nem számít, akár a legdurvább télvíz idején is megteheti, ugyanis a moratórium nem vonatkozik olyan kötelezettre, aki ellen korábban - ez itt a lényeg! - rendbírságot szabtak ki. Nem véletlen, hogy első körben a bíróság rendbírságról határoz.
Amúgy mi a menete egy ilyen kilakoltatásnak? "Te csakis törvényesen teheted ki" - nem tudom mi a menete neki... Hosszú egy ilyen procedúra?
„de a tartózkodási helynek be van jelentve milyen jogai vannak”
A lakcím bejelentés sem jogokat sem kötelezettségeket nem keletkeztet. Nem ettől vannak jogai.
Attila1900
„De kitenni egy ilyen bérlőt könnyebb vagy nehezebb ? Ha esetleg gond lenne”
Amíg ő van birtokon belül, addig tök mindegy, hogy van szerződése vagy nincs, fizet vagy nem fizet.
Te csakis törvényesen teheted ki, nem pedig erőszakkal, zárcserével, esetleg verőlegényekkel, stb.
Ha nincs írásba foglalt szerződés, akkor az nem is bérlet. [Lakástörvény 2. § (5)] Bár az új Ptk. szerint az utolsó bérleti díjjal még fedezett időszakra mégis. [6:94. §]
De kitenni egy ilyen bérlőt könnyebb vagy nehezebb ? Ha esetleg gond lenne
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02