Válaszaim: nem Budapest vonzáskörzetében èlek. Köszönöm szépen a segìtsèget, de a Város mindenkiè mozgalom itt nem biztos hogy segìtene. Más. Sok èrtèkünk van mèg a lakásban. Egy költöztető cèg 10 napon belül vállalja,de nem 1-2 nap alatt költöztetésünket. Sok iratunk, szemèlyes èrtèkünk van mèg benn. Elsősorban ezek vèdelmèt kìvánnám biztonságban tudni. Gyermekeim szìvessègi rokoni lakáshasználókènt 1 hèten belül költöznek velem, de sok kabát, műszaki cikk, gyermekjátèk, tartós èlelmiszer van mèg, amit szállìtani kell. Max. 8-10-14 napon belül tudom megoldani,kisbabámmal. Ilyen esetben lepecsételik a lakást ès egy depóba viszik holmijainkat? Vagy adnak 8-10 napot miután felperes majd esetleg vègrehajtónak adja az ügyet? Gyorsìtott eljárás állìtólag 3 nap, de ügyemben tulajdonos mèg nem fordult vègrehajtóhoz, illetve engem sem èrtesìtett hogy költöztek ki. Legvègső esetben egy pincehelyisèg lehet a megoldásunk a cuccok tárolására, költöztető cèg függvényében, hogy mikor tudunk vègleg elköltözni vmennyi èrtèkünkkel.
kilakoltatási moratórium és albérlet
mammamia30
Mivel pert vesztettél... így NYILVÁNVALÓ!!!
hogy
MÁR AKKOR IS egy genya voltál a
mikor nem költöztél ki a felmondásra
és perre kényszerítteted a bérebadót.
Az ilyen ÖNKÉNYESEN bentragadó aljas bérlőktől mentsen meg az isten meg bérbeadót.
Alighanem pontosan tudtad végig,
hogy
JOGTALANUL vagy ott hónapok óta
és még mindig maradni akarsz...
Nem rendes ember az ilyen.
Akkor sem, ha a körülményekre hivatkozik!
mammamia30!
https://avarosmindenkie.blog.hu/
Segítenek...
Miért jó neked, hogy alsó hangon is egyhavi bérleti díjba kerülő végrehajtás induljon ellened, amikor önként akár még ingyé' is kiköltözhetsz?
Köszönöm szépen megtisztelő válaszaitokat. Arra lennèk, lettem volna konkrétan kìváncsi, hogy határidő lejárta után, ha nem gyorsìtott az eljárás, amennyiben a felperes, lakástulajdonos kèri vègrehajtótól az ìtèlet vègrehajtását- vh, vègrehajtási lap, lakás kiürìtèse cèljából indìtandó eljárásnak általában mennyi az átfutási idője? 8-10 nap? A felperes vègrehajtóhoz fordul, bìróságon eljárás indul a lakás nem átadása miatt a kiürìttetèsre, pènzbüntetèst szabnak ki, második körben rendőri erőt vetnek be, ez kb.ha a lakástulajdonos kezdemènyezi, mennyi időintervallumban zajlik le általában? Cuccaink vannak a lakásban, lesz hová mennünk pár napon belül.
(Nem akarom bántani, de egy ilyen per nem egy hét alatt ér véget jogerősen. Legkésőbb a keresetlevél kézbesítésekor értesült róla, hogy költözni kell. Igazán nem mondhatja, hogy váratlanul érte, és nem volt ideje felkészülni.
A végrehajtással szembeni birtokvédelem ötlete pedig tényleg csak egy rossz vicc.)
Ne bántsátok szegényt, nagyon rossz élethelyzetben van, keresi a kiutat...
Ítélet született arról, hogy menni kell. A határidő eltelt. Innentől a tulajdonoson múlik, mikor kéri a végrehajtást. A lakcímkártya semmit sem számít. Nincs helye méltányosságnak, sem birtokvédelemnek.
Lejárt a kiköltözésre adott határidő. Pont.
Minden, ami ezen túl van, "genyaság". Pont.
Tiszteletem. Először is megosztom, hogy nem igazán vagyok " genya", 180 000Ft kaucióm áll mèg mindig benn. Fizetve volt, nem ez az ok a szerződés felmondására. Másrèszt, itt ebben a topikban 3. oldalon olvastam jogi szakembertől hogy ha lejár a határidő a kiköltözèsre, először a felperesnek vègrehajtóhoz kell fordulni ha volt albèrlő nem teljesìtette a kiköltözès bìrósági határidejèt. Vègrehajtási lap kèszül róla, hogy kèrik a kiköltözès vègrehajtását. Második körben ennek rendbontási ügymenete is van, akkor már a rendőrsèg is beavatkozhat. De abban az esetben ha hatóságilag lakcìmkártyával bejelentkezve vagyunk kiskorú szemèlyekkel, egy rövid időintervallumra lehet erre- kiköltözèsre- mèltányosságot kèrni? Aki tud tárgyilagos, normális korrekt hangnemben válaszolni, kèrem, tegye meg. Köszönöm.
Nem viccel, csak szimplán hülyeségeket kérdez. Ezzel a válszt is megkapta.
Szerintem te viccelsz.
Tiszteletem. Gerbera vagy Majordomus vagy más kompetens szakembert kèrdeznèk. Albèrleti szerződèsemet felbontotta a főbèrlőm. Lakás kiürìtèse iránt indult perben pervesztes lettem. Szeptember 1- e volt megjelölve első körben a lakás elhagyására. Szìvessègi lakáshasználókènt szeptember 15-vel tudnèk szìvessègi lakáshasználókènt elköltözni rokonhoz. Addig 2 kiskorú gyermekkel,mèg adott ingatlanba hatósági lakcìmkártyával bejelentkezve kèrhetek cìmzetes főjegyzőnèl birtokvèdelmet? Mi ilyenkor a bìrósági eljárás menete? Mikor kerül, kb. mennyi idő alatt vègrehajtási lappal vègrehajtóhoz a lakás vègleges kiürìtèse? 8-10 nap általában? Nincs gyorsìtott eljárás kèrvènyezve.Kb. holmijainkat ilyen esetben mennyi ideig tárolhatom költözès előtt a kiürìtendő ingatlanban? Szoktak adni pár hetes haladèkot kisgyermekekkel, ha jegyzőnèl ès Járásbìróságnál is kèrvènyeztem? Fizessek meg 1 havi bèrleti dìjat plusszban a biztonság kedvéért volt főbèrlőmnek hogy 1-2 hètig mèg maradhassunk vègleges kiköltözèsünkig? Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm.
drbjozsef
"írásban, bizonyíthatóan fel kell szólítani a lakás elhagyására, benne használati díj igénnyel,"
ugye ahogy fogalmazott és nem veszi át mondjuk ezt a levelet akkor a bizonyítani e nélkül nem lehet. Nehéz ügy. Sok buktatóval.
Nonolet
köszönöm az infokat igazán jó asszony lehetsz akire büszke a férje!
Attila1900
"ha nincs szerződés nincs felelőség se. "
Mit is írtam?!
Ezt:
"közölni kell írásban a lakáshasználat díj- és rezsi igényt.
Valamint a kapcsolódó kártérítésit is."
Nos, utána MÁR nyilván LESZ felelőssége :-)
Ezt mondjuk diplomával illene megérteni és átlátni.
Sőt már VI.-ban is, sőt III.-ban már elvárás...
Hogyne lenne.
Ha ő használja, akkor ő fizet, legfeljebb utólag, és legfeljebb be se hajtható rajta.
Ha nincs szerződés, írásban, bizonyíthatóan fel kell szólítani a lakás elhagyására, benne használati díj igénnyel, ha nem menne, és a rezsi meg a többi fizetésére. Ez számon kérhető rajta később. Enélkül visszamenőleg nem érvényesíthető semmi.
nonolet ha nincs szerződés nincs felelőség se. A számlák nem a bérlő nevére szólnak.
Ja meg ugye a legszebb ha nem fizet e közben... vagy az "természetes"...
végrehajtási kifogás, 2 hónap nyafogás!
Bent lakik, miközben húzza a pert amennyire lehet. Egyszer beteg, egyszer a bíró halaszt, nyári ítélkezési szünet, mindenbe belekötő ügyvéd, és már el is röppent az első év. Aztán így tovább. Fellebbez. Nem költözik ki. Ellenkérelmet terjeszt elő. Mittudomén. Már ha ilyesmi lenne a célja esetleg.
"ha a lakód kellően okos, és nem igazán akar együttműködni veled" mit tud tenni ?
Sőt ha meglenne a bérbeadói példánya
akkor a 2018.06.05. 19:17 -ben írtak szerint
akár még rövidebb idő alatt is...
De a diplomája amire oly büszke és nagy esze ezeket nem adta ki neki.
Attila,
hát az pech.
Ha lenne szerződés közjegyzői záradékkal, akkor 2-3 hónap kirakni.
Ha lenne sima szerződés, azzal 1-2 év.
Mivel egyik sincs, az első 1-2 év majd a bíróságon a szerződés létrehozásával fog eltelni, aztán felmondhatod, aztán indul akkor az 1-2 év kilakoltatás.
Már a fentiek akkor igazak, ha a lakód kellően okos, és nem igazán akar együttműködni veled a kiköltözésben, és eléggé rosszhiszemű.
Én a helyedben megpróbálnék vele megegyezni valahogy, esetleg egy kis lelépési pénzben, ha nem akar menni. Most egyelőre a f*sz rossz végén vagy még.
Gondolom a pénzt nem szóban vette át.
Persze egy szír-szar büfészakos diplomával ezt még nem kell tudni, felfogni.
Betartani meg pláne nem kell egy diplomásnak... gondolom.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02