Vagy ha a "szántót" is kivonatják a művelés alól. Ami olcsó nem lesz, de talán ne lehetetlen, tekintve, hogy 500nm még egy építési teleknek se nagy, nemhogy gazdálkodni.
Termőföld kifüggesztés
Nem tetszett figyelmesen olvasni a törvényt!
"4. § Ha a tanyának nem minősülő földrészleten belül az 5. § 17. pontjában meghatározott művelési ágban nyilvántartott alrészlet van, annak területnagyságától függetlenül - e törvény eltérő rendelkezése hiányában - a teljes földrészletre e törvény rendelkezéseit kell alkalmazni."
Igen. És? Vitatta ezt bárki? Mondtunk mást?
A kérdés az volt, hogy megveheti-e az ingatlant kifüggesztés nélkül?
Pont erre nem kapott választ a kérdező.
Mivel az egész ingatlan a Földforgalmi törvény hatálya alá tartozik, kifüggesztés nélkül nem vásárolható meg!
„Ha előtt megosztják az ingatlant. ” „Vagy ha a "szántót" is kivonatják a művelés alól. ”
Ebben vastagon benne van, hogy alapból nem. Sapienti sat.
Köszönöm a választ!
"e törvény eltérő rendelkezése hiányában" - Ezt a pontot én is olvastam, és reméltem, hogy van valami kitétel, hogy pl. a hétvégi ház kizárja, mivel nem minősül mezőgazdasági ingatlannak...
Ezzel az egésszel csak az a baj, hogy mindenhol van valami hektárgyűjtögető földesúr, aki keresztbe tesz és megveszi elővásárlással VAGY ha magasabb összeget írunk a a szerződésbe (és ez neki nem tetszik), a kapcsolatai kihasználva törölteti az adásvételt...
Üdvözlöm!
Szeretnék vásárolni egy külterületi ingatlant, ami a tulajdoni lapon "kivett tanya"-ként szerep.
Érdeklődnék milyen szabályok vonatkoznak rá? Ki kell függeszteni, stb.....?
Nem tartozik a fölforgalmi törvény hatálya alá.
T. Szakértők! Szántóföld adásvételi szerződés megkötését be kell jelenteni a szomszédoknak vagy elég a közzététel és a kifüggesztés. Üdv:Tibor
Azt kell megkínálni, aki a Ptk. szerint elővásárlásra jogosult. De ezt az eljáró ügyvédnek tudnia kell.
Tisztelt Szakértők!
Szomszédomban lévő 1 kert és 2 gyümölcsös tulajdonilapján néhány napja már széljegyen szerepel a leendő tulajdonos.
- kédés: (mivel a kifüggesztéseket napról napra figyelem, és ez a fenti ingatlanokkal nem tötrént meg) széljegyre kerülés után töténik meg a kifüggesztés?
- kérdés: (ha mégis elkerülte volna a figyelmemet a kifüggesztés) hol tudom megnézni, hogy ki volt -e valaha függesztve? (a kifüggsztések weblaőján csak 2 hónapra tudok visszakeresni).
Köszönöm a segítséget!
Lehet így, és lehet úgy. Mi van azon a széljegyen pontosan?
Tisztelt szakértők!
Termőföldet szeretnék venni árverésen.
Mezőgazdász a végzettségem.
Szántó,gyümölcsös,szőlő,legelő besorolású a föld.
Arany korona értéke van(kat.t.jöv.k.fill. 2.91)!
Úgy tudom, hogy a végrehajtó nem folytathatja le az árverést, nincs is feltéve az oldalra gondolom ezért.
A tulajdoni lapon látom a végrehajtási bejegyzést.
Van valakinek tapasztalata mennyi ideig tart ez a fajta eljárás? Föld árát már meghatározták? Személyesen fog menni a licit?
Köszönöm a segítséget!
A kormányhivatal folytatja le az árverést.
Tisztelt Szakértő!
Az lenne a kérdésem hogy egy termő Föld kifuggesztesnel a 60 napos határidőbe az ünnepnapok be számítanak -e? Mint nov. 1 vagy december. 25,jan.1?
Igen.
Köszönöm a válaszát?
Szerintem igen. :)
Kedves Szakértő Úr.
Adott egy szántó (0,09 Ha) amelynek öröklés útján 3 tulajdonosa lett 1/3-1/3 arányban. Az lenne a kérdésem, hogy meg lehet e vásárolni csak 1/3 vagy 2/3 részét a szántónak. Ha igen, akkor a többi tulajdonostárson kívül van e valami másnak (szomszéd telek tulajdonos) elővásárlási joga? Köszönöm szépen a válaszát.
mocilacko,
Bármekkora részét meg lehet vásárolni egy ingatlannak, földterületnek is.
Sokaknak van elővételi joguk rá a tulajdonostársakon kívül is, hiszen a szántó az Fftv. hatálya alá tartozik, az abban felsorolt elővételi jogosultak is mind számítanak.
Tisztelt Cím! A kérdésem az, hogy 3300 nm-es szántó eladásakor is szükséges-e a kifüggesztés a Polgármesteri hivatalban, mivel 1 hektár alatt van a terület. Köszönöm.
Azon nem múlik.
Kedves Mindenki!
Termofold adas-veteli szerzodes alairas megtortent, a napokban ki lesz fuggesztve. Ahogy olvasom a torvenyt eleg sok indokkal elallhatnak a jegyzo es a hivatalok attol, hogy a jovahagyjak a szerzodest.
A kerdesem az, hogy ha az ugyved hibajabol hiusul meg, vagy hosszabodik a folyamat ebben az esetben mi a teendo? Ugyved hibaja alatt ertem, hogy peldaul nem volt eleg specifikus, vagy korultekinto az altala megirt szerzodes, esetleg nem felelt meg a formai eloirasoknak (szalaggal atkotott stb.) Mivel o az ugyved, aki jartas a torvenyekben, ezt ugy gondolom tudnia kell es ezert biztuk meg ot.
Valamint a vevo addig nem fizet torvenyileg az eladonak mig a eljarasok (kifuggesztes, jovahagyasok stb) be nem fejezodnek, vagy lehetett volna olyan szerzodest is irni, ami esetleg a kifuggesztes elott, vagy a kifuggesztes utan, de meg a tobbi engedelyezesi eljaras elott megmondja, hogy a vevo kifizeti a vetalarat?
Elore is nagyon koszonom!
Planeta
Szerintem ne föltételezgess.
???
Ugy tudom ez egy forum, ahol lehet kerdezni
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02