Zártkert - szántó - Beépíthetőség

lajcsó # 2013.05.10. 07:58

"A kérdésem az lenne, hogy utólagosan lehet-e bérleti díjat felszámolni a föld használatáért???" Az előző hozzászóló megválaszolta a lényeget. Vedd figyelembe, hogy a használó megőrizte a föld termőképességét, továbbá pl. nem neked kellett kaszálni, gyommentesíteni.

nanemaaa # 2013.05.10. 06:50

Persze! Fizesse ki a bérbeadónak. :D
No, most komolyan! Most szakadt a nyakadba egy kevés nem várt pénz. Ha felajánlotta a művelő, hogy megveszi a telket, akkor szerintem add el neki gyorsan, mielőtt még eszébe jutna, hogy ő ezt már rég elbirtokolta, és megkaphatja ingyen is.
Mi után szeretnél te bérleti díjat? Nem vagy te kofidiszes? :))))))

Andika29 # 2013.05.07. 14:56

A segítségüket szeretném kérni.
Édesanyám 20 éve vett egy 990 négyzetméteres szántót, amiről eddig nem tudtunk. Most , amikor a bátyámmal megörököltük, derült ki, hogy van egy ilyen tulajdon is, és a területet eddig más használta, és gazdálkodott rajta. Tegnap jelentkezett az illető, aki eddig művelte, hogy meg szeretné venni.
A kérdésem az lenne, hogy utólagosan lehet-e bérleti díjat felszámolni a föld használatáért???
Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel: H Andrea

nanemaaa # 2013.05.06. 10:56

Zártkert = mezőgazdasági művelés célját szolgáló földrészlet.
3 %
Ha sikerül a telket átminősíttetni a földhivatallal gyümölcsösre, akkor 1500 m2 felett már lehet lakóházat is. Szántóra legalább 3000 m2 kellene.

Engedély nélkül épített épületre fennmaradási engedélyt lehet/kell kérni. Ha 10 éven belül épült az építmény, akkor bírsággal is számolni kell.

fobo # 2013.05.04. 21:29

A segítségüket szeretném kérni.
Szeretnék vásárolni egy telket, illetve a papíron, a fekvése: zártkert, művelési ága: szántó.
Mit takar, hogy zártkert? És mit a szántó? Illetve a szántót tudom, utánanéztem.
Érdekel, hogy ez 3%-on építhető be?
A telek nagysága: 2274 m2.
Jelenleg van a telken egy pici házikó + pince(kb 30 m2) de úgy tudom, hogy azt engedély nélkül építették fel.
Ilyenkor mi a teendő? Utólag is lehet engedélyt kérni? jelenleg nincsen víz, villany, de mindenféleképpen szeretném odavezettetni. Gondolom ez is megoldható.
Átminősítéssel, akár építkezhetek is, akár családi házat?
Köszönöm segítségüket. Sajnos járatlan vagyok ebben a témában.
Üdv!