Albérlet - tartozás behajtása

MajorDomus # 2014.07.16. 20:53

Bocsáss ki egy fizetési Meghagyást ellene.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.07.16. 13:19

ha jogi útra kerül a dolog, akkor a szerződésben is megállapított emelt késedelmi kamatot kérhetem?
Igen.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.07.16. 13:18

Átvételi elismervény kell csak?
Nyugtát követelhet, számlát nem.

Furkesz # 2014.07.16. 08:10

Tisztelt Tanácsadó!

Albérlőm a szerződés lejártával távozott, de kéthavi lakbér tartozást hagyott hátra. Nem fizet, állítja, hogy költségei voltak. Ezekről számlát jelenleg nem tud adni. Állítólag szerez, de csak akkor, ha utólag én is adok számlát a befizetett lakbérekről. Kérdésem, hogy kérhet-e ilyet utólag, és ha igen, milyen számlát kéne adnom? Az SZJA bevallásban bevallottam mindent, de számlát eddig nem adtam. Átvételi elismervény kell csak?
Másik kérdésem, hogy ha jogi útra kerül a dolog, akkor a szerződésben is megállapított emelt késedelmi kamatot kérhetem?
Köszönettel: Alexandra

Sakura7 # 2013.10.14. 11:29

Köszönöm a válaszát!

monalisa1 # 2013.10.10. 19:55

Távozni joga van ez bármikor az ő döntése, a vitás anyagiak rendezése külön téma... Mindaddig ő van bírtokon belül ahogy arról a szerződésben megállapodtatok, ergo nehogy idejekorán zárat cserélj mert még te jutsz bajba. A rendőr ilyen ügyben nem megy ki.

Sakura7 # 2013.10.10. 18:34

Az alábbi ügyben kérem a segítségeteket. Augusztusban adtam ki albérletbe egy lakást, azóta egyszer fizetett a bérlő, a kaució felét, az augusztusi-szeptemberi-októberi lakbért nem fizette, most közli, hogy lelép és még én tartozom neki, mert annyit kellett kiadni a a lakásra. Amikor bérbe vette, tudta, hogy mire kell költeni, benne van a szerződésben, hogy annak az árát ő vállalja, de még így is kellett neki, sőt vételi opciót is kapott. A szerződésben benne van, hogy mivel tartozik, viszont sajnos nem közjegyző előtt hitelesítettük. Ha bíróságra megyek, van esélyem visszaszerezni a pénzemet? A másik kérdésem, hogyan rakhatom ki, azt mondja csak elsején megy, addig vigyek rendőrt. Rendőr nélkül is jogom van azonnal felmondani és kitenni, nem? Bár azt még nem tudom, hogyan oldhatom meg, zárcsere esetleg? Előre is köszönöm a segítséget!